Poll: Ξενοδοχείο με θέα ή ισόγειο πάνω στη θάλασσα;

Ένα από τα μεγαλύτερα διλλήματα των καλοκαιρινών διακοπών αποζητάει απάντηση. Μπες και ψήφισε.

Τελικά τα διλλήματα γύρω από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι πολλά περισσότερα από όσο φανταζόμασταν.  Ξενοδοχείο ή AirBnB; Αμμουδιά ή Βράχια; Ferry Boat ή Flying Dolphin; Νησί ή παραλιακές περιοχές; Μαύρισμα ή βουτιά; Θαλάσσιο σκι ή κουλούρα; Θάλασσα ή πισίνα; Ψαροτούφεκο ή ψάρεμα, και πάει λέγοντας.

 

Σε αυτό το κείμενο ωστόσο

Εμείς θα εξετάσουμε  ένα παρακλάδι της διαμονής, που διαθέτει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Μια λεπτομέρεια «ύψους», η οποία για ορισμένους σημαίνει τα πάντα, για άλλους πάλι τίποτα απολύτως. Διότι για κάποιους επισκέπτες σε ξένο χώρο την εποχή του καλοκαιριού (και όχι μόνο) αν δεν έχει μπαλκόνι, συνεπάγεται ό,τι ισχύει και για το καλοκαίρι του Έλληνα δίχως νησί. Ξαφνικά παθαίνουν κρίση, νιώθουν κλειστοφοβία λες και μπήκαν σε ασανσέρ, ακόμα και αν το διαμέρισμα είναι επιπέδου σουίτας και ξεφυλλίζουν προσπέκτους και τουριστικούς οδηγούς στο ίντερνετ για καταλύματα τουλάχιστον από πρώτο όροφο και άνω. Ακόμα και αν πρόκειται για bungalow.

 

 

Μια και μιλήσαμε για bungalows

Ορισμένοι είτε έχουν καλομάθει, είτε απλά έτσι τα έχουν φέρει οι συνθήκες, που δεν τους νοιάζει η θέα και τα μεγάλα μπαλκόνια. Δεν έχουν την απαίτηση να εισέρχονται στο κατάλυμα και να βλέπουν έστω ένα παράθυρο, παρά μόνο αυτό που ονομάζεται «βεράντα». Ειδικά αν βλέπουν θάλασσα, ζουν το απόλυτο όνειρο και όλα έχουν αποκτήσει καινούργιο νόημα σε εκείνη τη στιγμή της ζωής τους. Όχι ότι αν είχαν μπαλκόνι θα «έκλαιγαν» τα λεφτά τους, απλώς εκτιμούν καλύτερα το ισόγειο και τη στρατηγική θέση του χώρου διαμονής.

 

 

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η διαφορά;

Είναι τελικά στον άνθρωπο το πώς επιλέγει να ζήσει τις διακοπές του, τι δραστηριότητες θα επιλέξει από στιγμή που θα βρεθεί σε έναν καλοκαιρινό προορισμό. Εάν είναι του αράγματος τότε ενδέχεται να ταιριάζει περισσότερο στην πρώτη κατηγορία, όπου θα διαβάσει το βιβλίο του με το ηλιοβασίλεμα, θα πιει ένα κρασάκι κοιτώντας τη θέα στο χωριό και θα χαμογελάσει στους ανθρώπους που περνάνε από κάτω σκεπτόμενος «χαχα, ζηλέψτε με ανθρωπάκια» -εντάξει μπορεί και όχι.

 

 

Από την άλλη βέβαια αν ο «τουρίστας» είναι της άποψης ότι θα βρίσκεται όλη μέρα έξω, ότι θα βρίσκεται μέσα στο κατάλυμα απλώς για να ξεπλυθεί, να αλλάξει, να κάνει τέλος πάντων τα «δικά» του με το ταίρι και να κοιμηθεί, τότε δεν τον ενδιαφέρει να ανεβαίνει σκάλες ή να στριμώχνεται σε ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιο. Αν έχει δε μια ωραία βεράντα που δεν είναι εστία κουνουπιών και βλέπει θάλασσα, θα δώσει παραπάνω credit στο χώρο, ακόμα και αν δεν περνάει παραπάνω χρόνο από όσο του επιβάλλει η νοοτροπία των διακοπών του.

Εσύ τι είδους κατάλυμα προτιμάς στις διακοπές σου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved