Assosiated Press Κιάρα Φεράνι: Όταν εξαπατάς το κοινό σου να είσαι έτοιμη για τις συνέπειες

Σε έναν κόσμο γεμάτο influencers καλύτερα να μην έχεις Instagram.

Μετά από τόση γκλαμουριά τελικά μένει τίποτα από ανθρωπιά; Από ότι φαίνεται όχι και πολλά. Τουλάχιστον αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μία από τις σημαντικότερες influencers του κόσμου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την ψεύτικη φιλανθρωπία της. Ο λόγος για μία από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου την Κιάρα Φεράνι, που με μία παραπλανητική διαφήμιση για πανετόνε έφερε στο προσκήνιο όλη εκείνη την «ψευτιά» που κρύβονται στα social media. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ένα πανετόνε στα χέρια μιας influencer

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ιταλών έπεσε στα χέρια της Φεράνι και μέχρι εδώ όλα καλά. Τι μπορεί να πάει τόσο λάθος; Λάθος ήταν η προσπάθεια της Κιάρα Φεράνι να δείξει την αγάπη της για τον συνάνθρωπο, η οποία τελικά είναι ανύπαρκτη. Βέβαια, σε όλα αυτή την επιφανειακότητα του Instagram μάλλον ότι η λέξη παραπλάνηση θα πρέπει να είναι συνώνυμη και δεν εννοώ μόνο χρηματικά.

Όσον αφορά την περίπτωση της Κιάρα Φεράνι πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε εταιρείες ιδιοκτησίας της για παραπλανητική διαφήμιση. Συγκεκριμένα, η καμπάνια των εταιρειών αφορούσε στην αγορά πανετόνε με την υπογραφή της Ιταλίδας Instagrammer, με τους εξαπατημένους καταναλωτές να θεωρούν ότι μέρος των χρημάτων θα πήγαινε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών, σε νοσοκομείο στο Τορίνο. 

O Macaulay Culkin γίνεται ξανά Kevin McAlister

«Αντιλαμβάνομαι ότι έκανα ένα επικοινωνιακό λάθος. Το λάθος μου, με καλή πίστη, ήταν να συνδέσω, μέσω της επικοινωνίας, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική», είπε η Φεράνι σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram. Η 36χρονη Ιταλίδα είπε ότι θα δωρίσει ένα εκατόμμυριο ευρώ στο Regina Margherita, το παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης. Μάλιστα, κριτική της άσκησε ακόμη και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Τα πραγματικά μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά χρήματα φορώντας ακριβά ρούχα ή ακόμη και προωθώντας πανακριβά πανετόνε, που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πωλούνται για φιλανθρωπία».

 

Ένα ακόμη παιχνίδι εντυπώσεων; 

Ίσως και αυτό να είναι ένα από τα πολλά που έχουν γίνει και απλά να «πιάστηκε» και να μην αποτελεί την πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο και σίγουρα όχι και την πρώτη influencer. Προφανώς δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα και όταν κάτι έχει συμβεί πολλές φορές δεν σου κάνει εντύπωση, αν το κάνεις άλλη μία. Και ίσως τελικά η άλλη μία να είναι και η «τυχερή» σου. Δεν είναι μόνο το θέμα της παραπλάνησης, αλλά και η ανηθικότητα όταν θίγονται θέματα όπως ο καρκίνος που έχει αποτελέσει αιτία να χαθούν εκατομμύρια ζωές. Ακόμη και η παραπλάνηση έχει ηθικούς φραγμούς και όρια. Το καλύτερο που έχουν να κάνει αυτού του είδους οι influencers είναι να ασχολούνται με μια καλύτερη τιμούλα σε κανένα κραγιόν.

 

Ποια ήταν η Νο1 σειρά στο Netflix για το 2023

Επίσης, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις, καθώς όσο και να θαυμάζεις κάποιον άνθρωπο είναι πράγματα που αγγίζουν ευαισθησία και έχουν να κάνουν με αρχές. Ακόμη και στη μάχη για περισσότερα χρήματα υπάρχουν όρια και από τη στιγμή που αρχίζεις και φαίνεσαι αφερέγγυος είναι η αρχή του τέλους. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved