ΙΝΤΙΜΕ Για μας είναι #For_Sure_My_National_Team

Άλλη μια φορά βγήκαμε «φάουλ» εντός των ελληνικών τειχών όσον αφορά την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμα και εν έτει 2022 δεν μπορούμε να χωνέψουμε ακόμα βασικά πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας. Άλλο πράγμα να αγαπάς την πατρίδα, άλλο να είσαι ακραίος στις απόψεις σου και μία εξ αυτών «χτύπησε» και πάλι την οικογένεια Αντετοκούνμπο με το κλασικό πρόσχημα. Ότι αυτή η οικογένεια δεν αποτελείται από Έλληνες.

Το hashtag #not_my_national_team δυστυχώς τρεντάρει παντού εδώ και ώρες στο Twitter, σβήνοντας εντελώς τον κομπλεξισμό που έβγαλαν οι χειριστές των Social Media της Εθνικής Νιγηρίας στο μπάσκετ. Διότι ως γνωστόν ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι εκτός τειχών, αλλά εντός αυτών.

 

Διαβάστε περισσότερα για την κόντρα με την Εθνική Νιγηρίας εδώ.

Μια φωτογραφία λοιπόν με τα 4 αδέρφια κατά την Media Day της Επίσημης Αγαπημένης ήταν αρκετή για να ξυπνήσει το μίσος και τις ακραίες απόψεις ότι το χρώμα και η καταγωγή κάνει τον Έλληνα, ασχέτως αν σήμερα έχουμε μπει όλοι σε ένα τεράστιο μίξερ Σλάβων, Σαξόνων, Αρβανιτών κλπ.

Γράψε λάθος, δεν είναι η καταγωγή το πρόβλημα. Μόνο το χρώμα. Αλλιώς θα έπεφτε κράξιμο και για τους Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ. 

 

 

Ξεχνάμε βέβαια και κάτι το σημαντικό

Σύμφωνα με τον Ισοκράτη, Έλληνες καλούνται «οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες» (σ.σ. ότι Έλληνες είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν μέσα τους την ελληνική παιδεία). Αυτοί που σέβονται την οικογένειά τους, τους συνανθρώπους τους και κυρίως τον ίδιο τους τον εαυτό. Και αν μας έχει διδάξει κάτι o Γιάννης Αντετοκούνμπο και η υπόλοιπη οικογένειά του πέρα από την ταπεινότητα είναι και η ελληνική παιδεία τους.

 

 

Αυτά τα παιδιά έχουν ακούσει τα πάντα και παρόλα αυτά συνεχίζουν να μιλάνε με αγάπη και περηφάνεια για την γαλανόλευκη και τη χώρα την οποία μεγάλωσαν. Πόσο μάλλον να εκπροσωπούν αυτή τη φανέλα. Αυτή η Εθνική Ομάδα δεν είναι #not_my_national_team αλλά #For_Sure_My_National_Team

Ίσως να πρέπει να διδαχθούμε κάτι από την οικογένεια Αντετοκούνμπο και αυτό είναι να μην απαντάμε σε εκείνους που ξεκίνησαν το συγκεκριμένο hashtag, παρά μόνο με μηνύματα στήριξης στα 4 αυτά παιδιά. Όταν απαξιείς να απαντήσεις σε κάποιον που σε προκαλεί τον τιμωρείς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, πολύ απλά γιατί του δείχνεις ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Σε κάτι τύπους που δεν θα προσφέρουν ποτέ όσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ο Γιάννης και τα υπόλοιπα αδέρφια Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα.

 

 

Αύριο βράδυ (9/8) στις 19:00 η κατά τα άλλα «#not_my_national_team» έχει τζάμπολ απέναντι στην Ισπανία. Ας τους χειροκροτήσουμε θερμά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved