Το μαρτύριο του να μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το καλοκαίρι

Ένας συντάκτης περιγράφει ένα καθημερινό Γολγοθά ποτισμένο με ιδρώτα και άπειρη υπομονή.

Πήγα στον Πειραιά προχθές για μία σημαντική δουλειά, ευτυχώς ο άνθρωπος εκεί είχε air condition και μου έκοψε και πήρα ταξί το πρωί. Μετά όμως στο γυρισμό δεν ήθελα να δώσω πάλι 20 ευρώ και είπα να μπω στο 040 για να φτάσω στο Σύνταγμα και πάλι πίσω στο σπίτι μου στα Εξάρχεια.

Μεγάλο λάθος. Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Μ.Μ.Μ. το καλοκαίρι στην Αθήνα πραγματικά δεν υποφέρεται.

leoforeio athina 31 5 19 1280x720

Είναι δυνατόν να μην έχουν κλιματισμό παντού; Όταν έξω έχει 45 βαθμούς ο κόσμος μέσα στα οχήματα υποφέρει και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται να βάλει κλιματισμό. Κάποιοι λένε πως καίει πολύ βενζίνη το λεωφορείο όταν έχει ανοιχτό τον κλιματισμό.

Έχει πραγματικά σημασία το τι προκαλεί τις φωτιές αν δεν κάνεις κάτι γι’αυτό;

Σίγουρα έχουν δίκιο αλλά αυτό δεν αφορά εμάς τους επιβάτες και τους πολίτες. Και στην τελική τι προτιμούν οι υπεύθυνοι, να πεθαίνει ο κόσμος από θερμοπληξία μέσα στα Μέσα για να μην καίνε πολύ βενζίνη; (Μάλλον αυτό θέλουν τελικά...)

Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να πληρώνει τους φόρους του και να έχει αυτή την άθλια αντιμετώπιση από το Κράτος. Ένα άλλο τραγικό πράγμα είναι πως οι σταθμοί του τρένου δεν διαθέτουν τουαλέτα. Πώς είναι νόμιμο κάτι τέτοιο; Στον Σταθμό Ομονοίας ρώτησα κάποιον υπεύθυνο αν υπάρχει τουαλέτα γιατί ήταν μεγάλη ανάγκη και ο άνθρωπος απάντησε στεγνά ΟΧΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2022. 

Πίσω όμως στην πύρινη κόλαση...

Εδώ μιλάμε για κανονικό καζάνι μέσα στο τρένο και στο λεωφορείο, υπάρχει μεγάλη περίπτωση κόσμος να πεθάνει, κανείς όμως δεν νοείται να κάνει κάτι για να ανάψει ή να φτιάξει το χαλασμένο air condition. Κάποιος επιβάτης είπε πως υπάρχει στο τρένο air condition αλλά οι οδηγοί επιλέγουν για τεχνικούς λόγους να μην το ανοίγουν.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΛΑ!

οασθ1 9 1200x900

Εδώ μιλάμε για μία πόλη και μία χώρα που υποστηρίζει πως έχει "βαριά βιομηχανία" στον τουρισμό αλλά που δεν είναι ικανή να φτιάξει τον κλιματισμό μέσα στα Μέσα. Πραγματικά είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς με τον ηλεκτρικό ή το λεωφορείο στην Αθήνα μέσα στον καύσωνα. Δεν ξέρεις να θα επιβιώσεις. Οπότε κανείς αναγκάζεται να δίνει όλα του τα (λιγοστά) χρήματα σε ταξί που είναι πανάκριβα. Αίσχος. 

Η πολιτεία πρέπει άμεσα να δει τι θα κάνει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved