Θα έπαιρνες μέρος στο «The Bachelor»;

Ένας συντάκτης ζυγίζει τις καταστάσεις με φόντο το νέο ριάλιτι αγάπης που έρχεται σύντομα στις οθόνες μας.

«The Bachelor», το νέο ριάλιτι αγάπης. Το παγκόσμιο φαινόμενο που κέρδισε όλο τον κόσμο - δηλαδή 31 από τις 193 συνολικά που έχει όλη η Γη –, αυτό το κάτι σαν «Power of Love» που εν καιρώ κορονοϊού θα μας συστήσει ένα τηλεοπτικό love story, ή καλύτερα έναν τυχερό που θα εξελιχθεί στο απόλυτο αντικείμενο του πόθου. Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, πτυχίων και επιπέδου μέσα σε μια στιγμή θα μετατραπεί στο απόλυτο τρόπαιο και γύρω του καμιά δεκαριά λαμπερές παρουσίες θα δώσουν και την ψυχή τους προκειμένου να κατακτήσουν την καρδιά του. Μετά από πολλές συναντήσεις, δοκιμασίες και σίγουρα αρκετή ίντριγκα και «θάψιμο», μία θα είναι αυτή που σαν τον Highlander θα κερδίσει το αντρικό τρόπαιο της ελληνικής TV, όποιο και αν είναι αυτό. Και ποιος ξέρει;

Μπορεί στο τέλος να γίνουν αληθινό ανδρόγυνο.

 

 

Εσύ θα ήθελες να γίνεις ο άντρας-τρόπαιο;

Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος θα είναι το Holy Grail του παιχνιδιού, ο σύγχρονος Κούρκουλος, το νέο αστέρι που γυναίκες-λαμπάδες θα σφάζονται στα πόδια του, άλλες τόσες θα τον γλυκοκοιτάζουν από την τηλεόραση και όλοι οι άντρες θα κοροϊδεύουν αλλά βαθιά μέσα τους θα ζηλεύουν, είναι δεδομένο ότι πολλοί θα ήθελαν τη συγκεκριμένη θέση εφόσον δεν είναι πιασμένη.

 

 

Το θέμα είναι όμως άλλο. Θα πήγαινε κάποιος άνδρας ως τρόπαιο στο «The Bachelor»; Σε μια πρώτη ανάλυση απάντηση είναι «προφανώς και ναι», υπό συγκεκριμένες βέβαια προϋποθέσεις.

 

Αν ψάχνεις για δημοσιότητα

Κάν’ το εικόνα. Έχεις βαρεθεί τη δουλειά γραφείου, την καθημερινότητα και τους απλούς καφέδες με την παρέα στην τοπική καφετέρια. Πιο πολύ όμως δεν αντέχεις να είσαι το νο.3 της παρέας και σε ενοχλεί που υπάρχουν άλλοι πάνω από σένα στην ιεραρχία. Θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή, σου αρέσει η showbiz και έχεις κρυφό όνειρό να σε απολαύσεις και σε απολαμβάνει ο κόσμος σε κουτσομπολίστικα περιοδικά ή websites ό,τι εθεάθης στα ανοιχτά της Μυκόνου παρέα με την σύντροφό σου και ότι όλη η παραλία «ελάλησε» στο πέρασμά σου ή να είσαι πάντα το πρώτο όνομα σε όποιο πάρτι και αν βρεθείς. Αν γίνεις τελικά ο «κύριος Bachelor» έχεις κάνει την τύχη σου.

Θα παίξεις αρκετά στην TV, θα σε δουν και θα σε μάθουν όλοι, δίχως μάλιστα να κάνεις τίποτα. Μοναδική σου αποστολή να κοιτάς τις ομορφιές που σφάζονται για σένα και σαν τον Πηλέα να επιλέξεις την πιο ωραία. Μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι βέβαιο ότι θα περάσεις από το κόσκινο του Τσουβέλα αλλά αυτό δεν θα σε πειράξει. Ίσα-ίσα που θα έχεις γίνει τέτοια μούρη που θα λίγη πλάκα δεν θα σε πειράξει.

 

Πόσες είπαμε;

Αν είσαι μοντέλο, σταρ του ΝΒΑ ή celebrity δεν θα σου κάνει αίσθηση ο διψήφιος αριθμός γυναικών που θα σε διεκδικούν. Χαρέμι υπάρχει εκεί έξω για σένα και άπειρες γυναίκες που λαχταρούν ένα follow back στο Instagram προκειμένου να κάνουν μόστρα στις φίλες τους και να κάνουν όνειρα τρομακτικών φαντασιώσεων μόλις τους κάνεις και like. Αν πάλι είσαι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που δεν θα πασχίσει μεν αλλά δεν είναι και χόμπι σου να αλλάζεις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, σίγουρα μια θέση στο «πάνθεον» του παιχνιδιού δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο.

Μετά από χρόνια θα είσαι στο σπίτι με φίλους και θα ακούς τον άλλοτε γόη κολλητό να υπερηφανεύεται πως η ωραία του γραφείου έχει πάθει κόλλημα μαζί του. Οι άλλοι θα αναφωνήσουν «οοο», αλλά μόλις θυμηθούν ποιος είσαι τους κόβεται το γελάκι. Εσύ απλώς θα απαξιείς, καπνίζοντας το τσιγαράκι σου και με ύφος Tony Montana θα τα έχεις πει όλα δίχως καν να βγάλεις άχνα:

«Υπάρχει κανείς σας που να τον κυνήγησαν ποτέ πάνω από 10 θεές τις ΤV; Say Hello to my little friend».

 al

 

Δεν βρίσκεις γυναίκα με τίποτα;  

Καλώς ή κακώς υπάρχουν και αυτοί οι άνδρες, χωρίς να τους κρίνουμε. Αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν τα κατάφεραν στον προσωπικό τομέα, που είχαν όλη την καλή διάθεση για περιπέτειες αλλά μερικές ατυχίες πάνω στην ερωτική πράξη τους έκοψαν τα πόδια. Ή ακόμα μερικοί που δεν είχαν ποτέ το know how για να πλαγιάσουν με μια γυναίκα στο κρεβάτι και να βλαστημούν την κάθε ημέρα που γυρνάνε στο σπίτι από τη δουλειά όπου βλέπουν την Ελληνίδα μάνα να τους κατσαδιάζει από τον καναπέ απειλώντας τους «θα φύγω από αυτόν τον κόσμο και δεν θα σε δω γαμπρό».

Για αυτούς λοιπόν που είναι μονίμως στο ναδίρ, όλοι οι υπόλοιποι άνδρες έχουμε βασική υποχρέωση να θέλουμε να τους δούμε στο ζενίθ. Να τους σπρώξουμε για να γνωρίσουν την ευτυχία χωρίς καν να περάσουν τα όσα βίωσε ο Steve Carell στο «Παρθένος Ετών 40». Από πού ακούστηκε άλλωστε από το μηδέν να βρεθείς αναπάντεχα στο δέκα; Και τι δέκα ε; Κρίμα για τη μανούλα που νόμιζε ότι θα γεράσετε μαζί, αλλά καιρός να σκεφτείς και την πάρτη σου.

 

 

Ας το δούμε όμως τώρα πιο σοβαρά

Ίσως να μην είμαι καθ’ ύλην αρμόδιος να μιλήσω περί του θέματος καθώς ούτε «Power of Love» ή «Game of Love» είδα ποτέ μου, ενώ κινδύνεψα να χάσω τους φίλους μου επειδή δεν έβλεπα σχεδόν καθόλου «GNTM».

Σίγουρα ένα ριάλιτι έχει τον τρόπο να είναι διασκεδαστικό και να φέρνει ακροαματικότητα, μετατρέποντας ακόμα και την πραγματική ζωή σε show, σαν καλογυρισμένο σίριαλ του Μανουσάκη με την αγωνία και την περιέργεια να δεις το επόμενο επεισόδιο λες και είναι το «Game of Thrones».

Ωστόσο γράφοντας τους παραπάνω τύπους «υποψηφίων» έριξα μια κλεφτή ματιά να δω μήπως ανήκω σε κάποιον εξ αυτών. Αναζητώντας με ανάμεσα στον ζηλιάρη, τον ντεμέκ «γκουρού του έρωτα» και την αντρική βερσιόν της Ματίνας Μανταρινάκη, δεν έπεσα ούτε μέσα, αλλά ούτε και ανάμεσά τους. Δεν θέλω να κάνω λόγο περί ηθικών αξιών και προσωπικής ζωής, που από τη στιγμή που θα σε βλέπει όλος ο κόσμος παύει να είναι προσωπική, σε αυτό το σύγχρονο Truman Show και πιο απαλό Hunger Games. Αυτά τα ξέρεις ήδη, δεν χρειαζόσουν εμένα να στα πω.

 

 

Όλοι κρύβουμε ένα ψώνιο μέσα μας, είναι βέβαιο ότι θα κοιτάμε τον άνδρα-τρόπαιο και θα κάνουμε πλάκες τύπου «εμένα δεν θα με κοιτάξει ποτέ τέτοια γυναίκα, φαντάσου αυτόν που τον θέλουν 10», ή «ο Μάνθος Φουστάνος δεν είχε τόσες μοναδικές αγάπες» και πάει λέγοντας. 

Θα είναι κάτι σαν τον ήρωά μας, αυτός που θα έχει θέση στις περισσότερες ανδρικές συζητήσεις μόνο που δεν θα τον θαυμάζουμε. Και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αντέχεις να είσαι ένας διάσημος άνδρας που όμως δεν έχει το respect των περισσότερων «συναδέλφων» σου; Αν το αντέχεις ή είδες τον εαυτό σου κάπου ανάμεσα στους παραπάνω χαρακτήρες ξέρεις καλά την απάντηση, στο ερώτημα του τίτλου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved