Παράγουμε περισσότερους δημοτικούς συμβούλους από όσους χρειαζόμαστε;

Μάλλον ναι όταν βάζει υποψηφιότητα και ο τελευταίος γνωστός από την γειτονιά.

Αυτό που γίνεται στις φετινές εκλογές, δεν έχει ξαναγίνει! Σε κάθε F5, το timeline στο Facebook ψάχνει… χώρο για επόμενο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Έχουν βάλει πια όλοι. Κάποτε το λέγαμε για τους μαλάκες, τώρα το λέμε για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Παράγουμε περισσότερους, απ’όσους μπορούμε να καταναλώσουμε! Κι είναι τέτοια η πώρωση των περισσοτέρων (όχι όλων) να βγουν, ο καθένας για δικούς του λόγους, που κοιμούνται παλιοί συμμαθητές σου και ξυπνάνε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Άλλοι άνθρωποι. Εντελώς. Και προσπαθούν να σε «ψήσουν» για κάτι που δεν είναι. Που δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα γίνουν.

 


Δηλαδή: Αφού σε θυμάμαι από το σχολείο ρε μπαγάσα ότι ήσουν εσύ και ο εαυτός σου. Παρτάκιας. Πώς τώρα θες να ασχοληθείς με τα κοινά; Ποια κοινά ρε Καραμήτρο; (Να δεις που έβαλε και ο… Καραμήτρος σε αυτές τις εκλογές!) Που δεν έχεις μοιραστεί ποτέ σου ούτε το νερό της βρύσης. Γύφτο! Που κορόιδευες τον χοντρό, τον κοντό, τον γυαλάκια…. Που «έπαιζες» ρίχνοντας με το φυσοκάλαμο στις γάτες… Που, που, που… Και τώρα θες να μου το παίξεις και φιλόζωος… Μπάζο! Ρε συ, το ότι έβαλες για δημοτικός σύμβουλος και φόρεσες αυτό το χαμόγελο της ΚΟΛΙΝΟ (χωρίς «Σ»), που έλεγε η γιαγιά μου, δεν σημαίνει ότι εμείς, που σε ξέραμε, κάναμε λοβοτομή. Θυμόμαστε. Σε θυμόμαστε. Οπότε κάνε κράτει. Και εξέθεσε τον πραγματικό εαυτό σου.

 

7a25711a549189c36dcc1498e174b00e


Ή αν θέλεις να κοροϊδέψεις, μην απευθύνεσαι σε εμάς που σε γνωρίζαμε πριν αποφασίσεις να ασχοληθείς με την τσέπ…, σόρι λάθος, με τον δήμο σου. Τώρα θα μου πεις, που να πας να βάλεις για δημοτικός σύμβουλος; Στον τόπο που μεγάλωσες θα βάλεις. Άμα έχεις γεννηθεί κι έχεις μεγαλώσει στη Γλυφάδα, πώς να ζητήσεις να σε ψηφίσουν οι Μαρουσιώτες; Άρα ή θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου ή θα πρέπει να ψάχνεις καλά και να θυμάσαι καλύτερα αυτόν που ζητάς να σε σταυρώσει. Για να μην σταυρωθείς πριν την ώρα σου.

 


Για να μην το κουράζουμε: Και αυτοί που θα βγουν την Κυριακή και αυτοί που θα μείνουν με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, θα κριθούν μετά τις εκλογές. Τότε που ο χαμογελαστός υποψήφιος δεν θα έχει ανάγκη πια την ψήφο σου. Κι αν είναι μεγάλος πια για να κυνηγάει τις γάτες με το φυσοκάλαμο, κάπου θα βγάλει την σκατοψυχία που έχει ακόμη σε απόθεμα. Το μόνο καλό σε αυτή την ιστορία είναι ότι γνωρίζοντας καλά τον… υποψήφιο, έχεις δείγμα γραφής για το ποσοστό κορόιδων που υπάρχουν στην Ελλάδα, στο Δήμο, δίπλα στο σπίτι σου. Κι αυτό, όσο και να το πεις, είναι χρήσιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved