Δηλαδή όποιος βάζει κρέμες στο πρόσωπο είναι γελοίος;

Ένας συντάκτης προσπαθεί να σπάσει το μεγαλύτερο ταμπού στην ανδρική περιποίηση.

Δεν συμπάθησα ποτέ τις ταμπέλες στη ζωή μου. Μου θυμίζει κάτι βλακείες που λεγάνε οι γιαγιάδες όταν ήμασταν πιτσιρικάδες. «Ακούς ροκ; Σατανιστής είσαι». «Φοράς σκουλαρίκι; Είσαι αναρχικός». Κάτι τέτοια παππουδιάρικα περίεργα. Δεν τα συμπάθησα ποτέ και κυρίως αυτούς τους στενόμυαλους πουθενάδες που τα λένε.

Ας πάμε όμως στις κρέμες. Ενυδατικές. Αντηλιακές. Κρέμες για τις ρυτίδες και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Αν με δει κάποιος από κοντά, παίζει να φρικάρει από το πλήθος της ελιάς που έχω στο πρόσωπο. Πολλές ελιές. Μικρές και μεγάλες. Στο μέτωπο, στα μάγουλα, στα χέρια. Παντού. Είμαι τακτικός πελάτης στον δερματολόγο, απλούστατα γιατί όλος αυτός ο «ελαιώνας», χρειάζεται παρακολούθηση. Στα 20 μου, ο άνθρωπος γύρισε και μου το είπε ξεκάθαρα: «Πρέπει να βάζεις κρέμα στο πρόσωπο. Οι ελιές δεν είναι παιχνίδι και ο ήλιος δεν είναι λιγότερο βλαβερός τον χειμώνα». Στην αρχή κόμπλαρα. Έμπαινε ο κολλητός στην τουαλέτα να κατουρήσει και απορούσε τι κάνει η αντηλιακή κρέμα στο μπάνιο. Νομίζω πως έτρωγα δούλεμα για κάνα μήνα μέχρι η παρέα να το συνηθίσει. Αλλά μιλάμε σοβαρά; Που ζείτε ρε στο 1960;

five best moisturisers for men

Το να βάζεις κρέμα δεν σε κάνει ούτε αλλόκοτο ούτε περίεργο. Το δέρμα φίλε μου είναι δέρμα. Δεν είσαι φτιαγμένος από ατσάλινο σκελετό σαν τον Ρόμποκοπ. Είναι ιστοί και οι ιστοί με την πάροδο του χρόνου χαλάνε. Σπάνε. Φθείρονται. Η κρέμα δεν είναι κάτι σαν την κολόνια που την βάζεις για καλλωπισμό. Έχει συγκεκριμένη αποστολή. Υπάρχουν άντρες που έχουν πολύ ξερή επιδερμίδα. Εσύ μπορεί να λες «ε μωρέ σιγά και τι έγινε» αλλά το θέμα είναι πως η ξερή επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει από φαγούρες μέχρι εξανθήματα.

Αντιστοίχως υπάρχουν άντρες με λιπαρή επιδερμίδα. Άντρες με στίγματα στο πρόσωπο. Με έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια. Με χίλια-δύο πράγματα τέλος πάντων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κυκλοφορούν στο εμπόριο προϊόντα αποκλειστικά και μόνο για άντρες. Δεν είναι ότι δανείστηκε κανείς την κρέμα του κοριτσιού από το ντουλάπι και την πετάξαμε στα μούτρα του. Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

best moisurisers for men

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι που δηλώνουν πολέμιοι για την κρέμα στα μούτρα των αντρών, είναι πιθανότατα όσοι δεν έχουν φτάσει με τα 40. Έξω από χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που όταν η επιδερμίδα αρχίζει να φθείρεται και τα πρώτα σημάδια της γήρανσης αρχίζουν να γίνονται αισθητά στο πρόσωπο, απλά παραιτούνται από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Και δεν μιλάμε τώρα για μπότοξ και άλλα τέτοια ακραία. Λέμε για κρέμα. Να εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση. Και σου λέει ο άλλος «όχι δεν θέλω». Δεκτό και σεβαστό. Aλλά Αυτό τι σημαίνει; Ότι όλοι οι άλλοι που θέλουν να κάνουν μία προσπάθεια για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα είναι ηλίθιοι; Είναι γελοίοι; Τι πρέπει να πούμε για εκείνους που θέλουν απλά να ενυδατώνονται και βάζουν μία τίμια NIVEA; Aς αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς πουθενάδες που αγαπούσαν την ενυδάτωση: James Dean, Steve McQueen, Paul Newman, Ryan Gosling, Tom Hardy. Τιποτένια τυπάκια ε;

MTI5MDU1ODIyMzYwNjE5NjUx

Κανείς δεν προσπαθεί να νικήσει τον χρόνο. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Λέμε όμως κάτι απλό: δεν σε κάνει μία κρέμα λιγότερο ή περισσότερο άντρα. Εγώ έμαθα ότι οι άντρες χαρακτηρίζονται από άλλα πράγματα, πιο απλά. Να είναι ειλικρινείς, να μην το βάζουν στα πόδια και να κάνουν όσο μπορούν τα αδύνατα δυνατά.

Ό,τι άλλο να πούμε είναι…κρέμες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved