Όλοι θέλησαν να μοιάσουν στον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Δεν ήταν Μπάρκουλης ούτε Γεωργίτσης. Αλλά όλοι ζήλεψαν το lifestyle του. 

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν είχε six-pack. Δεν ήταν ποτέ ο γυμνασμένος, ο μπρατσαράς, ο macho man σαν τον Μπάρκουλη και τον Βόγλη. Ήταν όμως ένας από τους μεγαλύτερους γόηδες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και ειδικά την δεκαετία του '50. Ένας πραγματικός σταρ. Ένας άντρας. Ο μοναδικός, ίσως, στον οποίο υποκλίνεται ο Κώστας Βουτσάς, που κι αν έχει γράψει Ιστορία με τις κατακτήσεις του. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ο ορισμός του «αρχοντάνθρωπου». Απ’αυτούς που θα’θελες να έχεις πατέρα, παππού ή έστω θείο. Απ’αυτούς που θα ήθελες να έχεις στην παρέα σου.

 

 

Κι αυτή η αρχοντιά του ήταν που γοήτευε τις γυναίκες. Ο Κωνσταντάρας δεν χρειάστηκε τα μπράτσα ή τους κοιλιακούς του για να ρίξει όποιο θηλυκό ήθελε. Αρκούσε ένα λευκό καθαρό πουκάμισο, όπως αυτά που φόραγε στο «Υπάρχει και φιλότιμο», ως Υπουργός Μαυρογιαλούρος. Ή ένα καλοραμμένο κοστούμι όπως αυτά ως σύζυγος της Ρένας Βλαχοπούλου στη «Χαρτοπαίχτρα». Ότι και να φορούσε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, έμοιαζε σαν τη φορεσιά του Ιππότη. Γι’αυτό ακόμη και στη σκηνή με το μαγιό πάνω από τον αφαλό, στο «Κάτι κουρασμένα παλικάρια», ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, δεν χάνει στο ελάχιστο τη γοητεία του. Μαζί με την αρχοντιά, όμως, αυτός ο υπέροχος άνθρωπος, είχε και ένα ακόμη «όπλο». Το καλύτερο «αφροδισιακό» για κάθε γυναίκα: Το χιούμορ.

6 107

Ένα χιούμορ εκλεπτυσμένο. Ασορτί με το παρουσιαστικό του. Με ευγένεια. Ο Κωνσταντάρας έλεγε αστεία, χωρίς ο ίδιος να γίνεται αστείος. Χωρίς να κάνει τον «καραγκιόζη». Αρκούσε μία έκφραση του προσώπου του για να κάνει τον θεατή (κυρίως το γυναικείο κοινό) να γελάσει με την ψυχή του. Ίσως γι’αυτό ακόμη στο «Η Αλίκη στο Ναυτικό», όπου παίζει τον πατέρα της Βουγιουκλάκη, είναι ο αναμφισβήτητα «ωραίος» του έργου, παρά το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής και «ζεν πρεμιέ» της ταινίας είναι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Για του λόγου το αληθές ρωτήστε τις γυναίκες που έχουν δει την ταινία. Γυναίκες από 19 έως 99 ετών. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας που γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1913, δεν παρέδωσε απλά μαθήματα ανδρισμού. Έδωσε «πνοή» στους άντρες, αποδεικνύοντας ότι για να είσαι γοητευτικός δεν χρειάζεται να φας τη ζωή σου στα γυμναστήρια. Και πως η ζωή δεν τελειώνει αλλά αρχίζει στα 50.

Κι αυτό θαρρώ πως ήταν ακόμη σπουδαιότερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved