Assosiated Press Πώς το FBI άνοιξε τον δρόμο για το φαινόμενο Samuel L. Jackson

Μια απλή «απειλή» έμελλε να του αλλάξει για πάντα τη ζωή. Για καλό όπως φάνηκε.

Στις 4 Απριλίου του 1968, ένας ειρηνιστής και ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης σε μια πανσιόν στο Μέμφις. Το όνομά του είναι Martin Luther King Jr, και η είδηση του χαμού του προκαλεί αναβρασμό και ανασφάλεια σε όλη την Αφροαμερικανική Κοινότητα η οποία είχε στηρίξει τις ελπίδες της για κοινωνική ισότητα και ένα καλύτερο αύριο. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και ένας νεαρός, άγνωστος φοιτητής στην Ατλάντα, ονόματι Samuel L. Jackson, σε μια περίοδο της ζωής του που αναζητούσε το δικό του μονοπάτι στον κόσμο.

 

 

Με βάση, όμως, τα μέχρι τότε δεδομένα ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε ότι σήμερα θα ήταν ανάμεσα στους living legends της υποκριτικής, ίσως η υποκριτική να μην ήταν καν επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα για τον Martin Luther King Jr.

«Ήμουν έξαλλος, αλλά καθόλου σοκαρισμένος με την δολοφονία του (σ.σ. του Martin Luther King Jr.). Ήξερα πως τα πράγματα έπρεπε να πάρουν μια βίαιη στροφή εκείνη την εποχή» θα δήλωνε το 2005 ο κατά γενική ομολογία «μαϊντανός» του Χόλιγουντ.

 

 

Με τον αναβρασμό να έχει κυριέψει τις σκέψεις και αρκετούς ομοϊδεάτες  συμφοιτητές του στο Morehouse College που δεν βλέπουν καμία αλλαγή στην συμπεριφορά απέναντί τους, αποφασίζει να δράσει και παίρνει «ομήρους» το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου του. Μάλιστα, ο Samuel L. Jackson, που όλοι θαυμάζουμε στις ταινίες, έχει υπάρξει ταραξίας και «τρομοκράτης» στο ίδιο του το Πανεπιστήμιο.

«Ένιωθα πως πλέον είχα φωνή και ακουγόμουν. Ήμουν κάποιος επιτέλους» θα δηλώσει, ενώ μετά από αυτό το συμβάν άρχισε να έχει επαφές με τα κινήματα υπέρ του Black Power Movement. Τα αιτήματά του για ίση μεταχείριση των Αφροαμερικανών φοιτητών εν μέρει ικανοποιήθηκαν, ωστόσο, δεν γλίτωσε την αποβολή του από το Πανεπιστήμιο.

Το Secret Invasion πάντως ήταν τεράστια παπάτζα.

Μια μέρα όμως…

Εκεί που ο Samuel L. Jackson αισθανόταν πως πλέον είχε βρει τον δικό του δρόμο στη ζωή, το FBI και η μητέρα του άλλαξαν απρόσμενα το μονοπάτι.

«Ήμουν 20 χρονών περίπου όταν η μητέρα μου ήρθε και με έβαλε σε αεροπλάνο και μου είπε “μην ξανάρθεις στην Ατλάντα. Ήρθε το FBI σπίτι και σε έψαχνε. Μου είπαν ότι αν δεν εξαφανιστείς, είναι πολύ πιθανό να βρεθείς νεκρός σύντομα”. Είχε φρικάρει εντελώς» κατέληξε.

 

AP459255067983

 

Το εισιτήριο του νεαρού τότε Samuel δεν είχε κάποιο τυχαίο προορισμό, αλλά το Λος Άντζελες. Επί δύο χρόνια εργάζεται σε κοινωνικές υπηρεσίες, ύστερα κάνει εκ νέου αίτηση στο Κολέγιο Morehouse και βγαίνει με πτυχίο υποκριτικής. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Μπορείς να βρεις σε ποια ταινία ΔΕΝ έχει παίξει ο Samuel L. Jackson;

Μια ιστορία που είναι γραμμένη σήμερα με χρυσά γράμματα και προκαλούν δέος σε οποιονδήποτε κοιτάζει τα κατορθώματά του στο Χόλιγουντ. Ένα story που ενδεχομένως θα μπορούσε να πάρει πολύ διαφορετική, και ενδεχομένως, πιο σύντομη τροπή αν δεν είχε παρέμβει το FBI.

Χωρίς αυτό δεν θα είχαμε ακούσει ποτέ το υπέρτατο «I have had it with these Motha Fuckin Snakes On This Motha Fuckin Plane».

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved