Secret Invasion: Η εισβολή δεν έγινε ποτέ

Μία από τα ίδια και η σειρά με επίκεντρο τον Nick Fury και την εισβολή των Σκραλ στη Γη.

Δεν ξέρω αν χάνουμε το ενδιαφέρον μας επειδή μεγαλώνουμε ή γιατί κουραστήκαμε με τους σούπερ ήρωες, η ουσία είναι ότι όσο κάνουμε βήματα προς το «Avengers: The Kang Dynasty» το MCU όλο και  «μπατάρει», κάτι που αποδεικνύεται και στα χαμηλά σκορ και τη ελλιπή ακροαματικότητα που παρουσιάζουν τα projects του.

 

 

Το «Secret Invasion», δυστυχώς, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα. Ένα project που περιμέναμε καιρό, με τον Nick Fury του Samuel L. Jackson να αναλαμβάνει την πρωταγωνιστική «σκυτάλη» προκειμένου να διώξει τους Σκραλ-εισβολείς που έχουν πιάσει στον ύπνο τους ανύποπτους γήινους. Μια «αόρατη» μάχη κόντρα στον παντοδύναμο Gravik (Kingsley Ben-Adir), που η παρουσία των παλιών (Talos του Ben Mendelsohn) και νέων συμμάχων (Sonya Falsworth της Olivia Colman και G'iah της Emilia Clarke) είχε όλα τα φόντα να πετύχει. Μετά από 6 επεισόδια ωστόσο, η mini series της Marvel δεν συνάντησε τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει.

Και το χειρότερο; Δεν ήταν κακιά, ούτε και μέτρια, αλλά παντελώς αδιάφορη. Και εξηγούμαστε (με κάποια spoilers).

Το «Secret Invasion» μας έβαλε στο μυαλό του Nick Fury, δείχνοντάς μας τι έκανε τόσο καιρό στο διάστημα, κάτι το οποίο είχαμε απορία από το φινάλε του «Spider-Man: Far From Home».

 

 

Το storyline ουσιαστικά δείχνει ότι η συνεργασία του Director of SHIELD με τους «χαμαιλέοντες» του διαστήματος -οι Σκραλ μπορούν να παίρνουν τη μορφή οποιουδήποτε ανθρώπου θελήσουν- ήταν πολύ σημαντική για την ανέλιξή του στον κόσμο της κατασκοπίας, καθώς με τόσους Σκραλ στο «τσεπάκι» του, μπορούσε να τρυπώσει σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου, αποσπώντας κάθε είδους μυστικά. Εκείνοι δούλευαν για εκείνον κατασκοπεύοντας, και εκείνος με τη σειρά του είχε αναλάβει την αποστολή να τους βρει ένα νέο σπίτι καθώς πλέον δεν υπήρχε πλανήτης να τους στεγάσει. Αυτή η υπόσχεση όμως αθετήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν Σκραλ-αποστάτες, στους οποίους η Γη έμοιαζε με τέλειο μέρος για «Μυστική Εισβολή». Και κάπως έτσι εξελίσσεται το story μας. 

Γιατί μας απογοήτευσε;

Υπάρχουν σειρές που εξελίσσονται με αργό τέμπο και στην πορεία γιγαντώνονται, με τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις να δημιουργούν έντονα συναισθήματα στους θεατές. Αυτό φαινόταν πως θα ισχύσει στο «Secret Invasion» παρακολουθώντας την υπόθεση να ξετυλίγεται και το σχεδόν ακατόρθωτο που έπρεπε να πετύχει ο Fury κόντρα Gravik και τους «αόρατους» αποστάτες του. Και ενώ στο πέμπτο επεισόδιο μας είχαν δημιουργηθεί πλέον μεγάλες προσδοκίες και περιμέναμε ένα άκρως δυνατό φινάλε, τελικά το έκτο και τελευταίο μέρος της σειράς απεδείχθη, να το πούμε κομψά, «παιδικό» στα μάτια μας.

Αυτό το DNA του υπερ-Σκραλ που κατέληξε στην G’iah, δημιουργώντας ένα πλάσμα που έχει όλες τις δυνάμεις των Avengers ήταν κάτι πραγματικά αχρείαστο, περιπλέκοντας περισσότερο το, ούτως ή άλλως, μπερδεμένο story του MCU μετά το Avengers Endgame. Αυτό το plot twist που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ, και ο Fury κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του με έναν απόλυτα απλό τρόπο, που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταλάβει πώς θα βοηθήσει στη συνέχεια της ιστορίας.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως του «Secret Invasion» ήταν ουσιαστικά η αποκαθήλωση του πλέον μυστήριου και «τρομακτικού» χαρακτήρα του MCU, δηλαδή του ίδιου του Fury. Ενός τύπου που είχαμε στο μυαλό μας ως κάτι διαφορετικό από τους πρωταγωνιστές μας, που με το πέρας των επεισοδίων αντί να τον εκτιμάμε παραπάνω, φανερωνόταν πως δεν είχε καμία σχέση με τον ισχυρό και σπαστικό χαρακτήρα που πρωτοεμφανίστηκε στην post credit scene του Iron Man το 2008 και στη συνέχεια έκανε ομάδα όλους τους Avengers. Και δυστυχώς μαζί του παρέσυρε και όλους τους υπόλοιπους.

 

 

Η κριτική του Barry Hertz του «The Globe and Mail» ήταν κατατοπιστική: «Τα κυνηγητά είναι αργά, το ίδιο και οι εκρήξεις, ενώ ο ρυθμός είναι υποτονικός. Το μεγάλο λάθος του "Secret Invasion" είναι ότι αναγκάζει τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί ποτέ σε σειρά της Marvel (βλ. Olivia Colman) σε ελλιπείς διαλόγους».

Με λίγα λόγια το «Secret Invasion» είχε τη μεγάλη ευκαιρία να εξελιχθεί σε αυτό το dark story που θα έδινε νέα πνοή στο storyline του MCU, παίρνοντας την προσοχή μας για λίγο από τους superheroes και εστιάζοντας σε ένα story που θα του έδινε την λίγο πιο «ψυχρή» και καθόλου παιδική ταυτότητα που είχε, όταν ξεκινούσε το 2008. Αντί για αυτό όμως, κατάφερε αυτό που καμία ταινία ή σειρά δεν θέλει να τη χαρακτηρίζει. Να είναι αδιάφορη.

Όσο σημαντικές πληροφορίες και αν είχε για μερικούς χαρακτήρες, όπως ότι ο James «Rhodey» Rhodes (Don Cheadle) και ο Everett K. Ross (Martin Freeman) ήταν στον «πάγο» και τη θέση τους είχαν πάρει Σκραλ, η ουσία είναι ότι το «Secret Invasion» αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια στη μετα-Endgame εποχή που αποδεικνύεται κάτω του μετρίου.

Ένα mini-series που δυστυχώς δεν μας έδιωξε την ξενέρα των «Eternals», «Thor: Love and Thunder» και σία, και πραγματικά μας δημιούργηκε ανησυχίες για τα «Fantastic Four», «Deadpool 3» και «Blade» που περιμένουμε να μας αποζημιώσουν για όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Ακόμα και αν ξέρουμε ότι στα δύο τελευταία θα σκάσουν μύτη ο Wolverine του Hugh Jackman και (μάλλον) ο Ghost Rider του Norman Reedus, αντίστοιχα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved