5 «φυλές» εργαζομένων που κατοικοεδρεύουν σε κάθε γραφείο

Τους βρίσκεις μπροστά σου κάθε ημέρα ή μήπως είσαι εσύ ένας απ' αυτούς; 

Ο χρόνος που περνάμε στο γραφείο είναι η μισή μας ημέρας, κάθε ημέρα. Άρα, μπορείς εύκολα να σκεφτείς πόσο χρόνος είναι αυτός συνολικά. Και όταν πια έχεις περάσει και μερικά χρόνια δουλεύοντας, αρχίζεις και φτάνεις σε συμπεράσματα. Ναι είναι εκείνο το σημείο που αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν γίνεται να βλέπεις τις ίδιες συμπεριφορές ξανά και ξανά και να συναντάς τους ίδιους ανθρώπους με διαφορετική εμφάνιση. Είναι στιγμή που γίνεται εκείνη η τραγική διαπίστωση, ότι τελικά δεν άξιζε να περάσεις τόσο χρόνο διαβάζοντας για να καταλήξεις στο ίδιο γραφείο με αυτούς τους συναδέλφους. Θα μπορούσες να είχες μείνει στη συνοικιακή καφετέρια της γειτονιάς σου, πίνοντας φραπέ και μπορεί να ήσουν και πιο χαρούμενος.

Υπάρχουν και αυτοί εδώ οι τύποι που τρομοκρατούν το γραφείο με τη φωνάρα τους.

Αρχίζεις και σκέφτεσαι, αν έκανες λάθος επιλογή επαγγέλματος, αν το μηχανογραφικό σου ήταν λάθος, αν τελικά το να έκανες μία άλλη δουλειά θα σε έκανε πιο ευτυχισμένο. Μέχρι και τη μάνα σου σκέφτεσαι που σου έλεγε να σκεφτείς καλά τι δουλειά θα κάνεις. Και όλα έγιναν λάθος. Και όταν πια είσαι πεπεισμένος για αυτό, μιλάς με φίλους σου και συνειδητοποιείς ότι έχουν και αυτοί παρόμοια ζητήματα με εσένα. Άρα καταλαβαίνεις, ότι μήπως δεν έχει να κάνει με τη δουλειά σου, αλλά ότι είναι τύποι συναδέλφων που υπάρχουν παντού; Εύλογα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι φυλές, για αυτό και σκέφτηκα να τις συγκεντρώσω και πιστεύω ότι έχω πέσει μέσα.

 

1. Ο τεμπέλης

Είναι εκείνος ο συνάδελφος που κάνει τα λιγότερα από όλους, γιατί έχει επιλέξει την τεμπελιά ως τρόπο ζωής. Ναι, είναι εκείνος που από τον φόρτο εργασίας θα κάνει τα λιγότερα και μάλιστα θα φορτώσει τους υπόλοιπους και με τις δικές του υποχρεώσεις, γιατί στο τέλος της ημέρας η δουλειά πρέπει να βγει και δεν έχει σημασία ποιος θα την κάνει. Δεν πάει να τα ‘χεις κάνει όλα μόνος σου, θα χρειαστεί να κάνεις και τα δικά του. Φιλική συμβουλή; Μίλα, δεν πληρώνεσαι για να βγάζεις τη δουλειά του ορόφου. Μην σε πιάσει στο φιλότιμο.

2. Ο θρασύς

Αγαπημένη κατηγορία, καθώς είναι εκείνος ο συνάδελφος που και δεν θα κάνει τίποτα ή και πολλά, αλλά και θα λέει ότι τα κάνει εκείνος άλλος. Βασικά είναι εκείνος που κάνει τα λιγότερα από όλους και ισχυρίζεται πως κάνει τα πιο από όλους. Συνήθως αυτοί οι τύποι έχουν θέση με εξουσία, δηλαδή μπορεί να είναι προϊστάμενος σου και να μην κάνει τα δικά του καθήκοντα, βαραίνοντας την ομάδα, αλλά και παράλληλα απολαμβάνοντας όλα τα προνομία της θέσης του. Κακή κατηγορία, καθώς δημιουργούν προβλήματα σε αυτούς που πράγματι εργάζονται. Καλός λόγος για να σκεφτείς να την κάνεις.

 

 

3. Ο εγωκεντρικός

Τα μοναχοπαίδια είναι πιο πιθανό να παίζουν σε αυτή την κατηγορία, αφού είναι εκείνα που συνήθως θέλουν όοολη την προσοχή πάνω τους. Είναι εκείνοι οι συνάδελφοι, που φωνάζουν, ουρλιάζουν είτε για καλό είτε για κακό. Είναι εύκολο να καταλάβεις, ότι υπάρχει κάποιο οικογενειακό ζήτημα από πίσω -καθώς θα κάνει το σόου του για να είναι όλα τα φωτά πάνω του. Μπορεί να φωνάζει για τη δουλειά, μπορεί να γελάει δυνατά και μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει μόνο και μόνο για να πάρει λίγη προσοχή. Δώσε αγάπη σε αυτόν τον τύπο.

 Τι να προσέξεις πριν πας να ζητήσεις αύξηση

4. Κουτσομπόλης

Έλα τώρα μεταξύ μας μιλάμε, όλοι κουτσομπολεύουν, αλλά εντάξει υπάρχουν και αυτοί οι τύποι που το παρακάνουν. Λοιπόν, σε κάθε γραφείο υπάρχει πάντα εκείνος ο συνάδελφος που ξέρει τα πάντα για τους πάντες. Είναι σχεδόν τρομακτικό, καθώς είναι σαν πράκτορας του FBI γνωρίζει γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τη ζωή του διπλανού του και μάλιστα είναι διατεθειμένος να τα πει όλα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και όταν λέω όλα, εννοώ για την προσωπική ζωή ενός συναδέλφου που μπορεί να μην σε νοιάζει καθόλου, δηλαδή τι έχει κάνει ο πρώην της πρώην του. Ναι, αυτό είναι σίγουρο.

5. Ξινός

Βασικά είναι εκείνος ο τύπος που είναι συνεχώς ξινισμένος, δεν του αρέσει τίποτα ή αλλιώς τα βρίσκει λίγο «δεύτερα». Είναι επικριτικός με τη δουλειά των συναδέλφων, δεν του αρέσει αυτό που κάνει, μπορεί να του πεις και καλημέρα και να μην απαντήσει. Αν κάνει το τελευταίο, μην του ξαναμιλήσεις. Είναι αυτός που μιλάει λίγο γιατί είναι «βαρύς» και μπορεί να μην βγάζεις και άκρη μαζί του. Κράτα αποστάσεις, αρκετά προβλήματα έχεις δεν χρειάζεται να «φορτωθείς» και αυτόν.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved