Τι να προσέξεις πριν πας να ζητήσεις αύξηση

Μην ξεχνάς αυτοπεποίθηση.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα είναι εκείνο της αύξησης. Συγκεκριμένα, το πώς θα πας στον προϊστάμενο σου και θα ζητήσεις την πολυπόθητη αύξηση. Η ιστορία συνήθως έχει ως εξής: έκλεισες ένα διάστημα δουλεύοντας σε μια δουλειά ή πιστεύεις πως αξίζεις περισσότερα χρήματα και τα αξίζεις! Μην διστάζεις, διεκδίκησε έξυπνα τα παραπάνω χρήματα και με αυτοπεποίθηση. Βρες παρακάτω μερικές συμβουλές.

Διάλεξε την κατάλληλη στιγμή
Το timing πάντα παίζει ρόλο. Διάλεξε τη στιγμή που θεωρείς κατάλληλη για να ζητήσεις αύξηση. Για παράδειγμα, μετά από μία επιτυχία σου ή όταν έχεις κλείσει έναν χρόνο σε μια νέα δουλειά. Μην ξεχνάς, είναι δικαίωμά σου να πας να ζητήσεις αύξηση.

Προεργασία
Σκέψου τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις και τι είναι αυτό που θα ήθελες να διεκδικήσεις. Για να οργανώσεις τη σκέψη σου, γράψε σε ένα χαρτί τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις. Κάνε και μια έρευνα να δεις καλύτερα τι παίζει στην αγορά. Το να δείξεις τη δουλειά που έχεις κάνει για την εταιρεία και τις προσπάθειες που έχεις καταβάλει για να τη βοηθήσεις την εταιρεία, θα ενισχύσει την προσπάθειά σου.

Πώς μπορεί το ChatGPT να σε βοηθήσει στη δουλειά σου

Αυτοπεποίθηση
Δεν παρακαλάς για την αύξηση, πας να διεκδικήσεις και για αυτό πρέπει να εκπέμπεις σιγουριά. Να είσαι προετοιμασμένος και για το όχι- αν και μάλλον θα σου πει πως θα το εξετάσει. Εάν σου δοθεί η αύξηση, να είσαι έτοιμος να συνεχίσεις να εργάζεσαι σκληρά ή σκληρότερα. Μην ξεχνάς πως η δουλειά που κάνεις είναι σημαντική και πρέπει να το υποστηρίξεις.

Δώστε το αίτημά σου γραπτώς
Είναι μια καλή πρακτική για να προωθηθεί σωστά το αίτημά σου. Δώσε γραπτά ένα χαρτί που να συνοψίζει το αίτημά σου και θα φαίνονται γραπτώς οι προσπάθειές σου. Όσο πιο τυπικά, τόσο καλύτερα.

 

 

 

 

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved