Πέντε «γύπες της δεκάρας» που λατρεύεις να κοροϊδεύεις

Στο παίζουν τζόβενοι και γυναικοκατακτητές, αλλά το «ξίφος» το έχουν αυστηρά για προσωπική χρήση.

Χωρίς αυτούς η ζωή θα ήταν πραγματικά (πάρα) πολύ βαρετή. Δεν είναι απλά το ότι είναι φιδέμπορες γενικά, αλλά υπερβολικοί σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής. Σε ένα κομμάτι που νομίζουν ότι θα τους μεγαλώσει στα μάτια των γύρω, στην ουσία όμως τους καταδικάζει σε αιώνια καταδίκη καθώς στο παίζουν κάποιοι ενώ δεν είναι σε ένα κομμάτι που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για έναν άντρα. Διότι μπορεί κάθε φιδέμπορας-γύπας δίχως νύχια και ράμφος να στο παίζει ότι είναι μια κινητή βόμβα του σεξ, οι γύρω του όμως τον έχουν πάρει πρέφα και απλώς απολαμβάνουν τις υπερβολές του. Ο ερωτικός τομέας μπορεί να σε αναγάγει σε σύγχρονο Κούρκουλο αλλά ταυτόχρονα και σε συλλέκτη φάπας και χυλόπιτας.  

 

 

«Φασώθηκα με 2 σε μια νύχτα» έλεγες μια μεθυσμένη νύχτα του Σαββάτου όταν πήγαινες Λύκειο, για να έρθει η πληρωμένη-φιδεμπορίστικη απάντηση του άστοχου γύπα:

«Σιγά ρε μαν, εγώ προχτές φασώθηκα με 5». Και μόνο γραπτά να το δεις αντιλαμβάνεσαι την υπερβολή.

Τέτοιοι τύποι λοιπόν κυκλοφορούν παντού αλλά είναι μόνιμη πηγή διασκέδασης για όλους μας.

Ο φιδέμπορας ανέκαθεν ήταν stand-up comedian της καθημερινότητάς μας.

Υπάρχουν πολλών ειδών υπερβολικοί «γκομενάκηδες» της κακιάς ώρας, οι παρακάτω ωστόσο είναι οι πιο χαρακτηριστικοί. Αυτοί που θες να τους πεις «κόψε λίγο» αλλά δεν τους το λες γιατί απολαμβάνεις τα ψέματά τους.

 

Ο παντελώς άσχετος

Είναι ο τύπος που σε συζητήσεις σου το παίζει παντογνώστης αλλά με τα λεγόμενά του σου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει ιδέα πώς να μιλήσει σε γυναίκα. Είναι αυτός που θα σε συμβουλέψει ότι το κατάλληλο topic για συζήτηση με μια κοπέλα είναι να της μιλήσεις για τις πρώην σου καθώς «σε μένα πιάνει συνέχεια» όπως σου λέει επανειλημμένα. Παρόλα αυτά ζήτημα να τον έχεις δει ποτέ (άντε μία ή δύο φορές) να μιλάει με γυναίκα και όχι απαραίτητα ερωτικά. Ενδεχομένως να σου πει «άσε έγινε χαμός το βράδυ», αλλά αυτή που τον πέτυχες να είναι η ξαδέρφη του.  

 

 

Ο «κάποτε ήταν όλες για πάρτη μου»

Θυμίζει το θείο ή τον μπαμπά του κολλητού που αράζει με τη νεολαία και για να το παίξει μάγκας ξεφουρνίζει το αθάνατο «στην ηλικία σου δεν είχα αφήσει τίποτα όρθιο». Κλασική περίπτωση βλάβης η οποία «μπάζει» από χιλιόμετρα. Ο τύπος πλέον μετά από αμέτρητες κατακτήσεις έχει αποσυρθεί «χορτασμένος» από το άθλημα του φλερτ καθώς η σχέση του πλέον είναι σοβαρή. «Άμα ήμουν single…» είναι ένα ποιηματάκι που έχει μάθει απ’ εξω και ανακατωτά, το ίδιο όμως έχουν βαρεθεί να ακούν και οι γύρω του αλλά δεν του το ξεκόβουν καθώς απολαμβάνουν την υπερβολή. Όχι επειδή λέει ψέματα ότι είναι σχέση, αλλά γιατί ζήτημα η σχέση του να είναι η δεύτερη ή τρίτη γυναίκα με την οποία μπλέκει στη ζωή του. Δεν πειράζει, ας τον αφήσουμε να πιστεύει ότι τον πιστεύουμε.

 

Ο «εγώ ποτέ» αλλά πάντα διαθέσιμος

Μπαίνει στην αίθουσα του γραφείου μια εντυπωσιακή γυναίκα. Άπαντες την «καρφώνουν» με τα μάτια τους, της χαμογελάνε παραπάνω, της προσφέρουν φωτιά για να ανάψει τσιγάρο λες και είναι η Μόνικα Μπελούτσι στο «Μαλένα», ύστερα στενοχωριούνται που φεύγει και πιάνουν την κουβέντα για να τη σχολιάσουν (θετικά προφανώς).

 

 

 

Όλοι λένε θετικά σχόλια, ένας όμως υποστηρίζει πως:

«Ούτε με 3 ποτά (δεν θα πήγαινα μαζί της)» προς έκπληξη όλων. Σαφώς και τα γούστα είναι υποκειμενικά, ο συγκεκριμένος όμως συνεχίζει να βρίσκεται σε άρνηση όποια γυναίκα και αν δει. Μην νομίζεις ότι είναι δύσκολος, άφθαρτος, ένας τύπος που στέκεται στο ύψος του περισσότερο και από τον Κοστάντζο του Ολυμπιακού (ο οποίος δεν έπεφτε ποτέ). Είναι ο τύπος που μπροστά σε όλους το παίζει σκληρός αλλά με το που του πει μια γυναίκα «καλημέρα» νομίζει ότι του κάνει ερωτικό κάλεσμα. Ειδικά δε άμα του κάνει reaction σε κάποιο Instagram Story τη θεωρεί σίγουρη. Αυτούς να τους φοβάσαι παραπάνω.

Αυτοί είναι οι χειρότεροι τύποι τεμπέληδων σε ένα γραφείο.

Ο Instagramικός

Τις γνωρίζει όλες, πού βγαίνουν, ποιο είναι το αγαπημένο τους ποτό, αν έχουν γκόμενο, τις φίλες τους, τι αμάξι οδηγούν, τα πάντα. Οι τύποι έχουν το ραντάρ του γύπα στο αίμα τους, το δάχτυλο πατημένο στο search και το follow στο Instagram λες και ο αλγόριθμος του εγκεφάλου τους είναι συνδεδεμένος με τα hashtags και τα mention τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να στέλνουν δίχως καμία χρονοτριβή στη γυναίκα που τους αρέσει. Και εννοείται θα της πιάσουν τη συζήτηση. Μέχρι εκεί όμως.

Βέβαια, θα διαφημίσουν σε όλους και θα φτάσουν σε σημείο ακόμα και να δείξουν τη συνομιλία για να πείσουν ότι μιλάνε της «ερωτικά» ξεκινώντας πάντα την κουβέντα με την ατάκα «άσε, δεν θα φανταστείς ποια μου έστειλε». Κάπου εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουν παραλείψει το ότι της κάνουν like σε ό,τι ανεβάζει, απαντάνε με μήνημα ή φωτογραφία και όχι απλό reaction στα story, ή ότι έχουν φάει 10 άκυρα που της έχει προτείνει να βγουν. Αυτά τα κρατάνε για τον εαυτό τους.

 

Ένας περήφανος γύπας

Μιλάει σε όλες, τις παίρνει αγκαλιά, άπαντες νομίζουν ότι είναι γυπαετός ολκής, στην ουσία όμως είναι απλώς ένας τύπος που ακούγεται πολύ αλλά από ουσία μηδέν. Ο ύπουλος δεν λέει ποτέ για τις «κατακτήσεις» του, αλλά όλο αυτό γίνεται όχι επειδή ένας αυθεντικός Δον Ζουάν δεν μιλάει για τα γκομενικά του αλλά γιατί δεν έχει τι να πει. Αφήνει πάντα την επιφάνεια να μιλήσει για αυτόν, είναι η κλασική περίπτωση τύπου που όλες θέλουν στην παρέα αλλά ποτέ σαν κάτι παραπάνω.

Το «μην κρίνεις ποτέ κάτι από το περιτύλιγμα» έχει εφαρμογή κυρίως για τύπους σαν και αυτόν.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved