Assosiated Press Ξενερώνουμε που δεν θα δούμε τον Brendan Fraser ως supervillain

Αν στενοχωριόμαστε για κάτι με την ματαίωση του «Batgirl», αυτό είναι που δεν θα δούμε τον Γκαφατζή της Ζούγκλας με φλογοβόλα.

Δεν ξέρουμε για σας, πάντως στο άκουσμα της ταινίας «Batgirl» δεν τρελαθήκαμε ιδιαίτερα. Άλλωστε δεν είναι ότι η DC φημίζεται για τα ωραία projects της μέχρι στιγμής στο κινηματογραφικό της σύμπαν, ωστόσο αν είχαμε μια προσμονή για το συγκεκριμένο φιλμ αυτό ήταν επειδή ο Michael Keaton θα επανεμφανιζόταν στο ρόλο του Batman όπως θα κάνει άλλωστε και στο «The Flash».

Τον είδαμε και λίγο στο πρώτο τρέιλερ.

 

Ο μεγάλος κακός της ταινίας όμως, ο villain που θα έβαζε δύσκολα στην Barbara Gordon, θα λεγόταν Garfield Lynns, πιο γνωστός στους κύκλους της Dc Comics με το όνομα Firefly.

Ένας εγκληματίας που σαν την πυγολαμπίδα βρίσκεται κυρίως εν πτήσει, μέσα σε μια στολή που εκσφενδονίζει φλόγες και καλύπτει όλο του το σώμα, καθώς η πυρομανής προσωπικότητά του του έχει προκαλέσει εγκαύματα στο 90% του σώματός του. Καλώς ή κακώς το ότι θα βλέπαμε έναν διαφορετικό villain και όχι για άλλη μια φορά έναν Joker ή την Harley Quinn ήταν ένα θετικό σημάδι, το ότι όμως αυτόν τον κακό θα τον υποδυόταν μια ψυχή ξεχασμένη από το Hollywood αποτελούσε έναν σημαντικό παράγοντα για να την παρακολουθήσουμε. Και το όνομά του, Brendan Fraser.

Μια και μιλάμε για DC Villains, διαβάστε τα νεότερα για το Joker 2.

Πού χάθηκε αυτή η ψυχή;

Πριν 15 χρόνια όποιον και να ρωτούσες δεν υπήρχε περίπτωση να μην ξέρει τον Brendan Fraser, ειδικά μετά τη διλογία της Μούμιας (το τρίτο μέρος δεν το μετράμε καν) αλλά και κωμωδίες τύπου «Γκαφατζής της Ζούγκλας». Μια ψυχή που το Hollywood είχε στις top προτιμήσεις του αλλά ξαφνικά τον «ξέβρασε» εντελώς από την καθημερινότητά του, με ένα τεράστιο μυστήριο να πλανάται πάνω από την περίπτωσή του, με μια υπόθεση παρενόχλησης να αιωρείται -με τον ίδιο να είναι το θύμα- και την κατάθλιψη να τον αποτελειώνει μια και καλή, κυρίως λόγω της παχυλής διατροφής από το διαζύγιό του και τους τρομακτικούς τραυματισμούς που απέκτησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του επειδή έκανε ο ίδιος τις stunt σκηνές του.

 

 

Όλοι μέχρι πρόσφατα πιστέψαμε ότι δεν θα βλέπαμε ποτέ ξανά τον Fraser στην μεγάλη οθόνη (προφανώς και δεν μετράμε το cameo στο G.I. Joe Rise of Cobra) ωστόσο αυτή η φωτογραφία που ανάρτησε μαζί με τους σκηνοθέτες του Batgirl, Adil El Arbi και Bilall Fallah μας προκάλεσε ένα μίνι χαμόγελο έστω και αν εξωτερικά δεν είναι όπως τον θυμόμαστε.

Με βάση όμως το «μπλόκο» της Warner Bros. η επιθυμία μας αυτή δεν θα γίνει πραγματικότητα.

 

 

Για τον Brendan ρε παιδιά

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές τι συμβαίνει με την ακύρωση της ταινίας «Batgirl» ειδικά από τη στιγμή που το project είχε παραδοθεί, ήταν έτοιμο για έγκριση ενώ είχαν δαπανηθεί και 90 εκατ. δολάρια για την παραγωγή του. Η επίσημη δήλωση της Warner Bros. Discovery πως φταίει η γενικότερη εσωτερική στρατηγική αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας δεν έπεισε κανέναν, με τις φήμες να αναφέρουν ότι το «Batgirl» έπεσε θύμα «αόρατης» συμφωνίας προκειμένου η Warner να γλιτώσει φόρους, εφόσον δεν προβληθεί ποτέ το φιλμ.

Οι σκηνοθέτες μάλιστα κυκλοφόρησαν την παρακάτω δήλωση στο Instagram όπου δήλωναν στενοχωρημένοι ιδιαίτερα με την κατάληξη του project, το οποίο αναμενόταν να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2023.

 

 

Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι πρόκειται να συμβεί στο κινηματογραφικό σύμπαν της Dc, με την ταινία «The Flash» να αποτελεί ορόσημο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η γενικότερη ιστορία και κυρίως με το πώς θα σβήσει το story του Snyder Cut, δεν είχαμε ιδέα τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από το «Batgirl».

Σίγουρα όμως θα είχαμε έναν πολύ δυνατό λόγο να τη δούμε πέραν του Keaton και αυτός λέγεται Brendan Fraser. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι έχει ξαναβγεί στο κουρμπέτι και η συμμετοχή σε σοβαρές παραγωγές όπως αυτή του Darren Aronofsky (The Whale) και του Martin Scorsese (Killers of the Flower Moon) μας δίνει την υπόσχεση ότι σύντομα θα τον έχουμε και πάλι στην καθημερινότητά μας.

Το ότι θα τον βλέπαμε σε ρόλο villain, όπως ο Firefly ήταν κάτι το οποίο αναμφίβολα θα θέλαμε πολύ να απολαύσουμε. Ενδεχομένως το παρακάτω βίντεο να είναι ό,τι περισσότερο δούμε ποτέ από τον Garfield Lynns του FraserΕκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά.

Batgirl Behind the scenes


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved