The Crow: Το «βασανισμένο» reboot επιτέλους πραγματοποιείται

Πέρασε από χίλια κύματα αλλά τελικά ο Eric Draven ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη. Είναι κάτι όμως που θέλουμε;

Δεν έχουμε καταλάβει αν πραγματικά θέλουμε ένα reboot του cult classic film των 90’s «The Crow», την περιπέτεια του γκόθικ αντιήρωα που επιστρέφει στη ζωή για να εκδικηθεί τους δολοφόνους του, ο χαρακτήρας που «κατάπιε» τον Brandon Lee αλλά δημιούργησε παράλληλα το θρύλο του βγάζοντάς τον από τη σκιά του διάσημου πατέρα του, Bruce. Και μόνο όμως που τόσες φορές ακούσαμε ότι θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή του αλλά το πρότζεκτ βιώνε παρατεταμένο σαμποτάζ, μέσα μας αναπτύχθηκε μια επιθυμία για ευτυχή κατάλληξη, ειδικά από τη στιγμή που σπουδαία ονόματα άρχισαν να παίζουν για τον κεντρικό ρόλο.

Αυτός θα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι σήμερα.

Τι θα γίνει με το πρότζεκτ;

Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν γεννήθηκε φως στο ούτως ή άλλως σκοτεινό τούνελ του «The Crow» με διαφορετικά δεδομένα και άλλο πρωταγωνιστή που δεν θα είναι τελικά το ευγενικό ντούκι του Χόλιγουντ. Εδώ που τα λέμε βέβαια, ίσως πιο πολύ να ταιριάζει στον πρωταγωνιστή ο ρόλος του νέου Brandon Lee. Και ο εκλεκτός λέγεται Bill Skarsgård. Μάλιστα, ο Pennywise του «IΤ».

Το άστρο της οικογένειας Skarsgård καλά κρατεί στις σύγχρονες μπλοκμπαστεριές-ο αδερφός του Alexander ήταν ο άγριος βίκινγκ του «The Northman» και πρωταγωνιστής του «Godzilla vs Kong» ενώ ο πατέρας του, Stellan συνεχίζει τις μεγάλες ερμηνείες σε «Dune» αλλά και «The Northman»- και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Στη σκηνοθετική καρέκλα θα βρίσκεται Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman, Ghost in the Shell), στο σενάριο ο Zach Baylin (King Richard) και πλέον μαθαίνουμε ότι τα όποια προβλήματα υπήρχαν μεταξύ Sony και παραγωγής έχουν επίσημα λυθεί και πλέον μετράμε αντίστροφα για νέες προσθήκες και ημέρα γυρισμάτων.

 

Χρειάζεται πραγματικά reboot;

Κανείς δεν ξέρει από ποια πλευρά θα καταπιάσουν τη σκοτεινή και ταυτόχρονα εκδικητική φιγούρα του Eric Draven, κυρίως όμως το χαρακτήρα που θα δώσουν σε μια ταινία κομμένη και ραμμένη για την cult εποχή των 90’s, τη βρομιά και χαρακτηριστική εικόνα της δεκαετίας, των εφέ αλλά και των προσώπων που βρίσκονταν στο cast.

Η χαρακτηριστική cult φιγούρα του Michael Wincott στο ρόλο του villain, Top Dollar ακόμα στοιχειώνει κόσμο, περισσότερο και από τον ίδιο τον Crow.

 

 

Με βάση τα σίκουελ που ενδεχομένως να μην ήξερες ότι ακολούθησαν -δεν βλέπονταν- έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε για την επιστροφή ενός franchise που ανήκε μεν σε άλλη εποχή αλλά έχει απήχηση ακόμα και σήμερα που έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, ωστόσο η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μάθει επιστρέψει στη ζωή έτσι ώστε η νέα γενιά να μάθει ποιος είναι ο ήρωας που εμπνεύστηκε ο James O’ Barr στα κόμικ του, μας δίνουν μια ελπίδα ότι κάτι καλό θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όταν δηλαδή περάσει το κοράκι πάνω από τον τάφο του Eric Draven και τον επαναφέρει στις οθόνες μας ως «The Crow».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved