Όταν οι δύο μαχητές αναμετρήθηκαν σώμα με σώμα.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη φιλία του Bruce Lee με τον Chuck Norris και είναι αλήθεια πως τσακώθηκαν οι δυο τους στην πραγματική ζωή;

Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Ο Bruce Lee και ο Chuck Norris είναι και οι δύο αιώνιες εικόνες στον κόσμο των πολεμικών τεχνών, αλλά είναι εντελώς διαφορετικοί όσον αφορά το στυλ μάχης τους. Ο Chuck Norris είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε και το Tang Soo Do, ενώ ο Bruce Lee είναι ειδικός στο κουνγκ φου, εκπαιδεύτηκε στο Wing Chun και δημιούργησε το δικό του στυλ, το Jeet Kune Do, τη δεκαετία του 1960.

 

 
 

Το Way Of The Dragon

Ο Bruce Lee και ο Chuck Norris συμμετείχαν σε μια θρυλική αναμέτρηση στην ταινία Way of the Dragon, το οποίο ήταν η τρίτη ταινία στην καριέρα του Lee στις πολεμικές τέχνες και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Norris στη μεγάλη οθόνη.

Η επική σκηνή που έμεινε στην ιστορία

Ο Norris έλαβε δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, παρόλο που είχε πολύ λίγες γραμμές ομιλίας και εμφανίστηκε μόνο κοντά στο τέλος της ταινίας. Ο Colt του Chuck Norris ήταν ένας μαχητής που στάλθηκε για να αντιμετωπίσει τον χαρακτήρα του Bruce Lee σε έναν επικό αγώνα ένας εναντίον ενός στο Colosseum στη Ρώμη.

 

 
 

Η σχεδόν δεκάλεπτη μάχη τους, η οποία έδειξε τον Bruce Lee και τον Chuck Norris να έρχονται σε πραγματική επαφή με πολλές από τις γροθιές τους, θεωρείται μία από τις πιο έντονες και καλογραμμένες σκηνές μάχης στην ιστορία του σινεμά των πολεμικών τεχνών. Δεδομένου ότι ο Colt του Chuck Norris ήταν ο κακός, ο αγώνας έληξε με τον Lee να κερδίσει.

Τι γίνεται όμως με τις φήμες;

Η δημοτικότητα της ταινίας του Chuck Norris εναντίον του Bruce Lee και η φήμη των δύο ηθοποιών έχει οδηγήσει συχνά τους θαυμαστές να αναρωτιούνται αν είχαν τσακωθεί ποτέ στην πραγματική ζωή, καθώς και ποιος κέρδισε τελικά.

 

 

Αυτή είναι επίσης μια ερώτηση που τίθεται συχνά σε συνεντεύξεις του Norris για τη σχέση του με τον Lee. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1968 σε ένα τουρνουά καράτε και έγιναν φίλοι. Για μια περίοδο περίπου δύο ετών, ο Lee και ο Norris εκπαιδεύτηκαν και ασκήθηκαν μαζί στο σπίτι του Norris. Σύμφωνα με τον Norris, η εκπαίδευσή τους μαζί δεν περιελάμβανε ποτέ μια πραγματική μάχη, αλλά έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι κάποια «πυγμαχία» συνέβη στην εκπαίδευσή τους.

Τελικά πάλεψαν στ’ αλήθεια ή όχι;

Ο Norris, απέφυγε να επεξηγήσει τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων, ισχυριζόμενος ότι δεν πήγε αρκετά μακριά για να χαρακτηριστεί πραγματικός αγώνας. Αυτό που είπε ο Norris είναι ότι οι μάχες δεν ήταν κάτι που ήθελε κανένας από τους σκηνοθέτες στα γυρίσματα του Way of the Dragon. Υπήρχαν εδώ και καιρό φήμες ότι ο Bruce Lee και ο Chuck Norris είχαν πράγματι ένα μυστικό καβγά σε ένα διάδρομο κάπου, αλλά αυτό πιθανότατα δεν συνέβη ποτέ με βάση τα όσα είπε ο Norris. Ανεξάρτητα, αυτές οι φήμες επιμένουν και συνεχίζουν να παραμένουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι σήμερα.

Θα μπορούσε ποτέ ο Chuck Norris να νικήσει τον Bruce Lee;

Λόγω του εικονικού αγώνα τους στο Way of the Dragon και τις ικανότητες και των δύο ηθοποιών, οι θαυμαστές συνεχίζουν μέχρι σήμερα να συζητούν για τον νικητή ενός υποθετικού αγώνα Bruce Lee εναντίον Chuck Norris.

 

 

Πολλοί πιστεύουν ότι η ταχύτητα του Lee - την οποία ο ίδιος ο Norris έχει επανειλημμένα επαινέσει - θα ήταν αρκετή για να συντρίψει τον Norris, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η δύναμη και το μέγεθος του πρωταθλητή καράτε θα επικρατούσαν έναντι του θρύλου του κουνγκ φου.

Αν και είναι ξεκάθαρο ποιος κέρδισε στο Way of the Dragon, οποιαδήποτε μάχη μεταξύ του Bruce Lee και του Chuck Norris θα ήταν πιθανότατα μια τρομερή κι εναγώνια ισοπαλία, αν κρίνουμε από τις στις αντίστοιχες φυσικές κλίσεις τους, με τις ικανότητες του καθενός να αντισταθμίζει τον άλλο.

Ο Norris παραμένει διστακτικός μέχρι σήμερα για το αν το ζευγάρι πολέμησε στην πραγματική ζωή (και ποιος κέρδισε αν το έκανε), πράγμα που σημαίνει ότι η υποθετική συζήτηση γύρω από τον Bruce Lee εναντίον του Chuck Norris συνεχίζει να μαίνεται περίπου 40 χρόνια μετά τη σύγκρουση του ζεύγους στην οθόνη.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved