The Hunt: Μία splatter πολιτική σάτιρα που πρέπει να δεις

Αν θέλεις κάτι «ανάλαφρο» αλλά την ίδια στιγμή με βαθύτερο νόημα απέχεις μόλις ένα κλικ από το Netflix.

Ένας επιτηδευμένος τύπος μιλάει σε μια αεροσυνοδό σε ένα ιδιωτικό τζετ. Κάτι για το χαβιάρι και τη σαμπάνια. Ξαφνικά, ένας άντρας που φοράει λερωμένα τζιν σκοντάφτει με τα σάλια στην καμπίνα των επιβατών και ο επιτηδευμένος τύπος ανοίγει μια τρύπα στη σφαγίτιδα του με ένα στυλό.

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, ένας τέτοιος ελιγμός δεν τον σκοτώνει, οπότε μια γυναίκα της οποίας το πρόσωπο δεν βλέπουμε βγάζει με το τακούνι της το βολβό του ματιού του.

The Raid: Η επανεκτίμηση μίας κορυφαίας action ταινίας

Η σκηνή φτιάχτηκε για γέλια και για σοκ, αλλά είμαι σίγουρος πως γέλασα επειδή φαίνεται ότι έχω δει πολλές φορές αυτό το είδος της σκηνής και μου είχε λέιψει. Μία ταραντινική αιματοχυσία κι επειδή είμαι πολύ βαρετός στη ζωή μου και πλέον υπεύθυνος ενήλικας πάντα διασκέδαζα με αυτού του είδους τις ταινίες. 

Σίγουρα ο Θεός έφτιαξε το splatter για να χαμογελάμε. 

Αν ακόμη ένα τέτοιο σκηνικό και μία ανάλογη ατμόσφαιρα σε ψήνει, τότε πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις γιατί το The Hunt σίγουρα είναι μία από τις πιο true ταινίες που μπορείς να βρεις στο Netflix.

 

 
 

To The Hunt είναι μία ταινία που θα σε αφήσει σίγουρα ικανοποιημένο γιατί ξέρει καλά το θέμα της; Και ποιο είναι; Βασικά μιλάει για όλο αυτό το σάπιο σύστημα μέσα στο οποίο υπάρχουμε και κινούμαστε. Μιλάει με τον τρόπο του για την κουλτούρα των social media και επίσης λέει τα πάντα για το πόσο αφελείς μπορούμε να γίνουμε μόνο και μόνο επειδή είμαστε ευκολόπιστοι και θέλουμε να πιστεύουμε σε φήμες.

Όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι της ταινίας εκεί σίγουρα θα μείνεις ικανοποιούμενος μιας και τα έχει όλα. Από αίμα μέχρι σενάριο μέχρι τρομερές ερμηνείες. Η ταινία είναι πολύ τρολ για να την πάρεις στα σοβαρά και τελικά αυτό είναι που την κάνει και σημαντική στο τέλος.

 

 
 

Η υπόθεση είναι η εξής: Απλοί άνθρωποι απάγονται σε παραδοσιακά προπύργια του Ρεπουμπλικανού Κόμματος (Ουαϊόμινγκ, Μισισίπι…) και ξυπνούν σε έναν άγνωστο αγρό, σε άγνωστη τοποθεσία. Είναι θηράματα των πλούσιων «ελίτ» που τους κυνηγούν αδίστακτα προς… μέθη και συγκίνησή τους.

Και κάπου εδώ αρχίζει το μακελειό μιας και μία από αυτούς δεν μασάει τίποτα και γυρίζει το κυνήγι από την άλλη πλευρά. Οι κυνηγοί γίνονται ξαφνικά κυνηγημένοι.

Σίγουρα έχεις ξαναδεί μία ανάλογη ταινία αλλά όμως το πολιτικό της σχόλιο είναι που την κάνει αρκετά ξεχωριστή μέσα από τον generic συρφετό του Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved