Gran Turismo 7: Εισαγωγή με μια ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην Αυτοκίνηση

Δεν είναι μόνο το καλύτερο video game με αυτοκίνητα εκεί έξω, αλλά καταφέρνει να συνδυάζει μαθήματα ιστορίας μαζί με τέχνη.

Στον διαγωνισμό ηλιθιότητας για το πιο video games είναι πιο επικίνδυνα για τις ευαίσθητες τρυφερές ψυχές, στον τελικό διαγωνίζονται οι πολέμιοι των video games με όπλα απέναντι στους εχθρούς των driving video games, κοινός τόπος τους το Grand Theft Auto φυσικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα πολεμικά παιχνίδια έχουν κερδίσει περισσότερους εχθρούς παρά το ότι ένα τροχαίο ατύχημα είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί σε κάποιον, παρά να τον πυροβολήσουν. Το Gran Turismo έχει ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτό το γύρισμα της ζυγαριάς.

 

 

Ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι που δεν ήθελε να το αποκαλούν παιχνίδι βάζοντας τον όρο “simulator” μπροστά δείχνοντας ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε. Το Gran Turismo ήταν ανέκαθεν ένα homage στο πάθος που γεννούν τα αυτοκίνητα και όχι μόνο τα supercars που είχαμε τη δυνατότητα να «οδηγούμε» σε άλλα video games του είδους. Γι’ αυτό δίπλα στη Ferrari F40 βλέπουμε το Fiat 500, το αυθεντικό των 20 ίππων, γι’αυτό δίπλα στον “Godzilla” Skyline GTR βλέπουμε το ταπεινό Daihatsu Midget. 

Συνδυάζοντας διασκέδαση με «μαθήματα» οδήγησης, όλες οι εκδόσεις του Gran Turismo έγιναν συνώνυμο των τεχνικών χαρακτηριστικών, του προοδευτικού φρεναρίσματος, της οδήγησης με γραμμές και της ελεγχόμενης υποστροφής και υπερστροφής. Έννοιες που μέχρι τότε ήταν κλειστό προνόμιο μόνο όσων είχαν την πολυτέλεια να ξεδώσουν σε κάποιο track day, ενώ τώρα υπάρχει για όλους από την άνεση του καναπέ.

 

 

Για το πόσο ρεαλιστική θα είναι η οδήγηση του κάθε ενός από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που φιλοξενεί στο γκαράζ της η 7η γενιάς του Gran Turismo για το PS4 και το PS5 είναι σίγουρη πέρα από κάθε αμφιβολία. Τόσο τα αυτοκίνητα ημών των κοινών θνητών, όσο και τα εξωτικά supercars, αλλά και τα τετράτροχα των παρελθόντων ετών θα είναι εκεί και μάλιστα με τα καλύτερα γραφικά όλων των εποχών. Όμως πριν από αυτό αξίζει να σταθούμε σε ένα σημείο του Gran Turismo 7 πριν λιώσουμε τιμονιέρες χειριστήρια.

Η εισαγωγή του Gran Turismo 7 δεν είναι μια απλή απεικόνιση replay του παιχνιδιού, αν και με τέτοια γραφικά θα ήταν αρκετά εντυπωσιακή κι από μόνη της. Πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών μέσα από το οποίο παρακολουθούμε την ιστορία των 4 τροχών από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Για να έχουμε το context ολοκληρωμένο, ανάμεσα σε σημαντικά αυτοκίνητα μπαίνουν σφήνες από ιστορικά και ποπ γεγονότα της εποχής για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, από τον Charlie Chaplin μέχρι την κατάκτηση της Σελήνης. 

 

 

Στα μισά του βίντεο οι πραγματικές εικόνες δίνουν τη θέση τους σε αποσπάσματα από το παιχνίδι και μόνο αφού περάσουν αρκετά δευτερόλεπτα από την εναλλαγή γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι πια βίντεο, αλλά σκηνές από το παιχνίδι που πρόκειται να παίξουμε σε λίγο. Συγχαρητήρια Gran Turismo 7, είμαστε σίγουροι ότι είσαι ακόμα το κορυφαίο οδηγικό παιχνίδι πριν καν έρθει στα χέρια μας.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved