Η νέα ταινία του Nicolas Cage έχει 100% θετικές κριτικές στο Rotten Tomatoes

Ποιος είναι ο ατάλαντος και το βύσμα τώρα;

Όταν μάθαμε ότι ο Nicolas Cage ετοιμάζει μια ταινία με αυτοβιογραφικά στοιχεία υπήρξε πάνδημος ενθουσιασμός και αλαλάζοντα σινεφίλ πλήθη. Ναι πάνδημος, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, εχθροί και φίλοι του αμφιλεγόμενου κι εκκεντρικού ηθοποιού, όταν παίζει τον εαυτό του ο Cage, η ταινία πάει καρφί για τα Oscars, πχ Leaving Las Vegas ή το ακόμα πιο πρόσφατο Pig. 

Στην προκειμένη περίπτωση η νέα ταινία του Cage έχει τον έντονα δηλωτικό των προθέσεών της τίτλο, “The Unbearable Weight of Massive Talent”. Το σενάριο της ταινίας θέλει τον Cage να υποδύεται έναν κινηματογραφικό αστέρα του οποίου η ζωή έχει πάρει την κάτω βόλτα (είπαμε αυτοβιογραφικά στοιχεία) και γι’αυτό αναγκάζεται να δέχεται ό,τι πρόταση του κάνουν για να βγάλει τα προς το ζην. Ακόμα και μια πρόσκληση σε πάρτυ ενός weirdo τύπου που δηλώνει μεγάλος φαν του και είναι πρόθυμος να του δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για να έρθει στο πάρτι. Ένας κλόουν για ενήλικες δηλαδή.

 

 

Τον περίεργο φαν υποδύεται ο Pedro Pascal, αλλά σύντομα αποδεικνύεται ότι δεν είναι μια απλή πρόσκληση σε πάρτι όλο αυτό. Πίσω από το μυστηριώδες πάρτι βρίσκεται μια επιχείρηση της CIA και ξαφνικά πρέπει να θυμηθεί όλους τους ρόλους δράσης που έχει υποδυθεί στο παρελθόν για να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του. 

Έτσι στο “The Unbearable Weight of Massive Talent” ο Cage υποδύεται δύο εκδοχές του εαυτού του, την παρηκμασμένη του παρόντος που παλεύει να επιβιώσει και την ένδοξη του παρελθόντος, μέσα από την οποία γεμάτος ζωντάνια και ενέργεια καλείται να σώσει την παρτίδα. Καλά όλα αυτά και σίγουρα το δίδυμο Nicolas Cage και Pedro Pascal είναι εχέγγυο μιας ταινίας που σίγουρα θα βγάλει γέλιο, εκούσια ή ακόυσια, αλλά τι λένε και οι κριτικοί;

 

 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου και μέχρι τώρα την έχουν δει μόνο ορισμένοι διαπιστευμένοι σινεκριτικοί, οι οποίοι είναι τουλάχιστον ενθουσιασμένοι. Στο Rotten Tomatoes το The Unbearable Weight of Massive Talent σημειώνει το απόλυτο 100% ως «φρέσκια» ταινία και τα σχόλια των κριτικών δεν είναι καθόλου φειδωλά. Για κάποιους είναι η καλύτερη κωμωδία των τελευταίων 2 ετών με τον αυτοσαρκαστικό Cage να κλέβει την παράσταση. Για άλλους ο τρόπος που προσεγγίζει την παρακμιακή πλευρά του Hollywood ξεπερνά τα όρια της καρικατούρας και γίνεται σχεδόν ντοκιμαντερίστικη απεικόνιση. 

Ο ίδιος ο Cage όμως πιστεύει πως δεν είναι και τόσο ρεαλιστική η απόδοση τω αυτοβιογραφικών του στοιχείων. Ο σκηνοθέτης Tom Gormican τον εξώθησε σε μια ερμηνεία πολύ πιο αγχωτική και νευρώδη, σχεδόν γουντιαλλενική, κάτι που σύμφωνα με τον Cage δεν είναι ο εαυτός του. Ήρθε σε «σύγκρουση» με τον σκηνοθέτη, αλλά τελικά του έκανε το χατήρι γιατί ο Cage είναι πάνω από όλα επαγγελματίας και ενσάρκωσε τον ρόλο που είχε οραματιστεί ο Gormican. 

 

 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο o Nicolas Cage θα είναι απών από την πρεμιέρα της ταινίας, στις 22 Απριλίου, αλλά σίγουρα θα είμαστε εμείς γιατί η «κατοστάρα» στο Rotten Tomatoes είναι η καλύτερη επιβράβευση της επιμονής του σκηνοθέτη στην προσέγγισή του πάνω στον μύθο του Nicolas Cage, ένας μήνας έμεινε, θα κάνουμε όση υπομονή αντέχουμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved