Πόσο φτωχό θα ήταν το Peaky Blinders χωρίς τον Tom Hardy;

Τόσο που μπήκαμε στη διαδικασία να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του στη σειρά και γιατί πρέπει να παραμείνει σε αυτή.

Με την έκτη σεζόν να είναι προ των πυλών το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος θέλει δύο πράγματα: τους Shelby και τον Tom Hardy. Να το πούμε και διαφορετικά. Καλοί οι Shelby’s, αλλά ο Hardy είναι μία κατηγορία μόνος του. Το καταλάβαμε από την δεύτερη κιόλας σεζόν. Από τον τρόπο που κοιτάζει, που μιλάει, που εκρήγνυται. Το μάθαμε καλά μέσα μας ότι με τον Alfie Solomons δεν μπλέκεις και όχι μόνο επειδή είναι ημίτρελος. Επειδή δίπλα του, δεν μπορείς ποτέ μα ποτέ να είσαι σίγουρος για την σωματική σου ακεραιότητα.

Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε ένα Peaky Blinders χωρίς τον Tom Hardy; Μπορεί. Αλλά σίγουρα θα μας λείψει. Ο χαρακτήρας του Alfie έδινε αυτή την βίαιη και ωμή νότα της εποχής του Μεσοπολέμου που, ακόμη και αν το βλέπουμε λόγω της gangster ζωής, εκείνος φροντίζει να δίνει το κάτι παραπάνω. Βασικά, ίσως η πιο σωστή ατάκα που ακούσαμε για τον Tom Hardy στο Peaky Blinders, είναι πως άφησε τον εαυτό του ελεύθερο να κάνει όσο περισσότερο αυτοσχεδιασμό μπορεί και γι’ αυτό πέτυχε.

Θυμηθήκαμε τις κορυφαίες του στιγμές στη σειρά, που αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσει και στην έκτη σεζόν. Βέβαια, δεν είναι κακό να ολοκληρώσει και αυτό το Taboo επιτέλους…

To «ποιος είμαι εγώ;» όταν έχει αξία

Ακόμη και αν μανατζάρεις τον μποξέρ ανιψιό σου, μπορείς να το κάνεις καλύτερα και από εκφωνητή ΜΜΑ. Και ο Alfie το έκανε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

 

Η πιο επικίνδυνη συμφωνία που έχει κλειστεί ποτέ

Λίγο οι απειλές, λίγο το ύφος, λίγο η σφαλιάρα του Alfie στον πιτσιρίκο που του υπενθυμίζει ότι ''this is men's world'', κάνουν την σκήνη μία από τις καλύτερες.

 

Το «τράβα την σκανδάλη για ένα τίμιο λόγο, όχι για αρλουμπες»

Μεταξύ κατεργαρέων συμβαίνουν και τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τα deals κάτω από το τραπέζι. Το να είσαι απατεώνας και να διαμαρτύρεσαι γιατί στην έφεραν, είναι τόσο άθλιο που ο Alfie είπε να υπενθυμίσει στον Thomas ποιος είναι ο κόσμος που ζουν.

 

 

Το γδύσιμο στην τσαρική αριστοκρατία

Ότι δηλαδή τι; Επειδή ήρθαν εδώ με τα διαμάντια τους και τα στολίδια τους θα κάνουν ό,τι θέλουν; Όχι βέβαια. Δύο πράγματα μάθαμε εδώ. Ότι η μητέρα του Alfie δεν πέρασε πολύ καλά με τους Ρώσους και ότι όποιος κάνει το λάθος να του φέρει faux κοσμήματα στο μαγαζί, μάλλον θα καταλήξει να τα καταπιεί.

 

Μία γνωριμία σαν όλες τις άλλες #not

Ήταν η πρώτη σκηνή. Ο Alfie μπαίνει στο πλάνο σαν μποξέρ που πλησιάζει το ρινγκ και χρειάζεσαι διερμηνέα για να καταλάβεις τα αγγλικά του. Όλα αυτά για να ξεκινήσει μία κουβέντα για ρούμι, καρφιά στα κεφάλια Ιταλών, «ταξίδια» στο Τιμπουκτού και, τελικά, κλείσιμο συμφωνίας.

 

Η ζωή θέλει κανόνες

Δεν θέλει ηλίθια αστεία, δεν θέλει πέσιμο σε κοριτσόπουλα της Εβραϊκής κοινότητας και κυρίως, δεν θέλει αμφισβήτηση σε διαταγές. Και το έκανε ξεκάθαρο.

 

Το ξεφτίλισμα στη μαφία

Και από την Σικελία να έρθεις συστημένος από τον κόζα νόστρα, ο Alfie θα στα πει όπως πρέπει. Όχι μόνο επειδή πρέπει να βγάλει λεφτά, αλλά επειδή αν είσαι και τσόγλανος, ο λογαριασμός θα είναι μεγαλύτερος. Και ο Luca το κατάλαβε καλά αυτό.

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved