Η μοναδική ταινία του που κάτι άλλο εκτός από την κλωτσιά του έκλεψε την παράσταση.

Με τον Chuck Norris θα ανταγωνίζεται πάντα για το ποιος έχει το καλύτερο «κλωτσίδι» του κινηματογράφου. Κομμένος και ραμμένος για cult και action movies, o Jean Claude Van Damme έμοιαζε «καταδικασμένος» πριν από μία 20ετία ότι ακόμα και σήμερα θα γράφει ιστορία με τις εναέριες κινήσεις του, τα αιμοβόρα του ένστικτα καθώς και με το δίχως συναίσθημα ύφος του. Ένα «cyborg» με λίγα λόγια πλασμένο να σπάει στο ξύλο και να γεμίζει τον κόσμο με αδρεναλίνη.

Πρόσφατα επανήλθε με μια ταινία-παπάτζα (Last Mercenary) η οποία μάλιστα προβλήθηκε και στο Netflix. Δεν ξέρουμε αν την είδες, ή αν σου τοποθετήσαμε την ιδέα στο υποσυνείδητο, εμείς οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε: Μην προετοιμαστείς ούτε για μέτριο Β Movie, ούτε για parody, ούτε για κάτι απλώς κακό. Αν ακόμα δεν πείστηκες, δες το τρέιλερ.

 

Το Hard Target είναι πραγματικά μοναδικό

Αναμφίβολα τον Van Damme δεν περιμέναμε να τον δούμε στο Last Mercenary για να θυμηθούμε ποιος είναι, ούτε αναπολούμε τις ημέρες που υποδυόταν τον μεγάλο αντίπαλο του Stallone στο Expendables 2, ούτε καν σε εκείνο το ρημαδο-επεισόδιο στα Φιλαράκια που αποτέλεσε Μήλον της Έριδος, ανάμεσα σε Rachel και Monica.

 

 

O Van Damme, o Jean Claude o Van Damme θα είναι πάντα ο Universal Soldier, ο Cyborg, o Kickboxer, o Timecop, o Street Fighter, o Alex και Chad Wagner (Double Impact), ο Lionheart και πολλοί ακόμα αχτύπητοι ρόλοι. Πραγματικά αχτύπητοι. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την εποχή που υποδύθηκε τον αξεπέραστο άστεγο στο Hard Target, τον γόη με το χειρότερο μαλλί που έκανε την πανέμορφη Yancy Butler να μην ξεκολλάει από πάνω του. Τον Chance Boudreaux.

 

 

Στη Νέα Ορλεάνη, ένας κακοποιός ονόματι Emil Fouchon (Lance Henriksen) οργανώνει παράνομα στοιχήματα με φόντο την επιβίωση αστέγων. Τους δωροδοκεί με το ποσό των 10,000 δολαρίων απλά και μόνο για να μπορέσουν να προσπεράσουν τη γέφυρα και να περάσουν στην άλλη πλευρά της πόλης. Μόνο που ο δρόμος δεν είναι εύκολος, καθώς κυνηγοί και εκπαιδευμένοι δολοφόνοι βάζουν ως στόχο τον άστεγο και έχουν σκοπό να του πάρουν τα λεφτά.

Ο Fouchon μαζί με το δεξί του χέρι Pik Van Cleef (Arnold Vosloo - ο Imhotep από τις ταινίες «The Mummy») βλέπουν την παράνομη μπίζνα τους να αποδίδει, όλα όμως θα αλλάξουν όταν το τελευταίο θύμα αναζητείται από την κόρη του, Natasha Binder. Στην προσπάθειά της να βρει τον χαμένο πατέρα της, πέφτει πάνω σε κακοποιούς οι οποίοι όμως δεν λογαριάζουν τον θεωρητικά ακίνδυνο άστεγο που περνάει τυχαία από δίπλα της, Chance Boudreaux. Δεν χρειάζεται να μαντέψεις την κατάληξη (όχι τη δική του βεβαίως).

 

 

Ο Boudreaux λοιπόν θα κάτσει στο πλευρό της Natasha και θα προσπαθήσει μαζί της να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα της. Το έργο του όμως μόνο εύκολο δεν θα είναι κακώς θα τον κυνηγήσουν, θα τον πυροβολήσουν, θα επιχειρήσουν να του χαλάσουν το μαλλί, αλλά δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει.

Ο Van Damme με το μακρύ μαλλί-πίσσα θα βγει όπως πάντα ατσαλάκωτος, θα δει τις σφαίρες να «πονάνε» όταν αγγίζουν το δέρμα του και ταυτόχρονα θα κάνει κόσκινο όποιον τολμήσει να του χαλάσει το μαλλί. Δεν παίζεις μαζί, ούτε με την κλοτσιά του. Ένα έργο που αξίζει να το δεις όποτε έχεις όρεξη για κάτι ανάλαφρο και κυρίως διασκεδαστικό.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved