Πού κρύψατε την μπάλα, κύριε Steve Nash;

Οι καλύτερες ασίστ του μεγαλύτερου ταχυδακτυλουργού που έβγαλε ποτέ το ΝΒΑ.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες παικτών στο παγκόσμιο μπάσκετ. Άλλοι έχουν την ουσία και άλλοι τη φαντασία. Ο Steve Nash ωστόσο, αν και μικρός στο δέμας, τα κατείχε αμφότερα και με τεράστια επιτυχία. Για την ακρίβεια δυσκολευόταν να κάνει το ένα χωρίς το άλλο.

Μπορεί να μην είχε τον αθλητικό σωματότυπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο ή του LeBron James. Μπορεί τσίμα-τσίμα να ξεπερνά το 1,90 –με τα παπούτσια- ή σε δύναμη να τον τζαρτζάρει ακόμα και ο Μέσι (υπερβολή, ΟΚ), ωστόσο η μεγαλοφυΐα του έκανε «μπαμ» κάθε φορά που έπιανε την μπάλα.

 

sreve

 

Φορώντας σε όλη του την καριέρα το νο.13 στην πλάτη (με εξαίρεση τη θητεία του στους Lakers με το νο.10) ο Καναδός συνέχισε την παράδοση των φαντεζί playmaker του ΝΒΑ και κυριολεκτικά την απογείωσε.

Μια και μιλάμε για φαντεζί παίκτες, τι γνώμη έχεις για αυτές εδώ τις ασίστ;

Μπορεί να έχει σταματήσει από το 2015 ωστόσο έχουμε ακόμα την άρρωστη ελπίδα ότι θα επιστρέψει έστω και για λίγο στους αγαπημένους του Phoenix Suns προκειμένου να κάνει πλάκα στα θηρία του ΝΒΑ, να βγάλει και άλλες μαγικές πάσες και κυρίως να κατακτήσει αυτό το οποίο λείπει από το πλούσιο παλμαρέ του. Το πολυπόθητο δαχτυλίδι.

 

 

Σήμερα λοιπόν που κλείνει τα 47 του χρόνια, σου δίνουμε τις κατά τεκμήριο κορυφαίες ασίστ του δις MVP του ΝΒΑ (’05, ’06), θυμίζοντάς σου πώς τέτοιοι παίκτες-ιδιοφυΐες δεν υπάρχουν πια.