12 ομάδες που άλλαξαν όνομα σε καλούν να τις αναγνωρίσεις

Ένα κουιζάκι με 6 μπασκετικές κι άλλες τόσες ποδοσφαιρικές.

«Newton Heath». Σου λέει κάτι; Πριν αρχίσεις συνειρμούς και συνδυασμούς  περί νόμων  του Νεύτωνα και… Heath Ledger θα σου κάνω spoiler –εκτός και αν γνωρίζεις ήδη την απάντηση. Είναι το όνομα μιας αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου. Μιας μάλιστα εκ των μεγαλύτερων, όχι μόνο του Νησιού αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Μόνο που σήμερα δεν τη γνωρίζεις με το όνομα που πήρε όταν ιδρύθηκε το μακρινό 1878, αλλά ως Manchester United.

 

Untitled collage 1

 

Στις 26/4 του 1902 ωστόσο έγιναν τα νέα και τα τελευταία (ελπίζουμε) βαφτίσια της, παίρνοντας το όνομα με το οποίο έχει γίνει ευρέως γνωστή.

Όπως γνωρίζεις η United βρίσκεται και αυτή στο κλαμπ ομάδων ονομάστηκαν αλλιώς αλλά πλέον πορεύονται με άλλο όνομα. Μια βόλτα από το ΝΒΑ να κάνεις θα χάσεις τα αβγά και τα πασχάλια από τις άπειρες αλλαγές ονομάτων – εδώ οι Seattle Supersonics έγιναν Oklahoma City Thunder.

Στο Ratpack λοιπόν κάναμε μια ψακτική, βρήκαμε μια 12άδα ομάδων (6 ποδοσφαιρικές-6 μπασκετικές) και σε προκαλούμε να βρεις πώς λέγονταν εξ αρχής. Για να δούμε πόσο καλός ντετέκτιβ είσαι...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved