Κέβιν Πόρτερ Τζρ: Έξι αγώνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Ήταν αυτή άραγε η τελευταία φορά που είδαμε τον 24χρονο στα ελληνικά παρκέ;

Είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός AKTOR, και η μπάλα είναι στα χέρια του. Το σκορ γράφει 96-99 και απομένουν λίγα δευτερόλεπτα για το φινάλε της παράτασης. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζρ μοιάζει καταβεβλημένος, έχει παίξει και τα 45 λεπτά του αγώνα, και η στατιστική είναι αντάξια του ονόματός του. Συνολικά έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ  (τριπλ νταμπλ δηλαδή). Τι του λείπει; Ένα clutch σουτ για να τελειώσει (και να δώσει λίγο ακόμα παράταση) με εμφατικό τρόπο στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ακόμα θυμόμαστε την ανακοίνωση της μεταγραφής του και νομίζαμε ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.

Εκείνος σηκώνεται για τρεις, όμως τα πόδια δεν έχουν άλλη δύναμη για να φτάσει σωστά η μπάλα. Εκείνη βρίσκει σίδερο και το παιχνίδι τελειώνει. Ο Πόρτερ δεν τα έχει καταφέρει αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Καλαϊτζάκης και Λεσόρ τρέχουν κοντά του για να του δώσουν πρώτοι το χέρι, σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης που τους έβγαλε την πίστη εδώ και δύο παιχνίδια στα Playoff, περισσότερο όμως σαν ευχαριστώ που ήρθε στα μέρη μας.

 

 

Ύστερα, ο ίδιος ο σταρ «λυγίζει» και αρχίσει να κλαίει. Ξέρει (πιθανότατα) ότι είναι το τελευταίο του παιχνίδι στο Κλειστό της Πυλαίας, μπροστά σε έναν κόσμο που τον λάτρεψε από την πρώτη μέρα και με τη φανέλα μιας ομάδας που όπως δήλωσε «τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και τον έκανε να νιώθει σπίτι του».  

 

 

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR μπορεί να επικράτησε του ΠΑΟΚ, αυτό όμως που όλοι θα θυμούνται είναι την τελευταία (και πράγματι σπουδαία) παράσταση ενός τεράστιου παίκτη που πέρασε πολλά και ετοιμάζεται να κάνει το δικό του comeback στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Έναν τύπο τον οποίο συνόδευαν οι χειρότερες συστάσεις αλλά στη χώρα μας έδειξε ένα πρόσωπο που μας έκανε να τον παραδεχτούμε, τόσο για το ταλέντο και τις ικανότητές του, αλλά και τον εκπληκτικό επαγγελματισμό του. Κρίμα που ήταν για τόσο λίγο.

Θυμηθείτε την πρώτη του «πτήση» κόντρα στο Λαύριο.

 

Για την ιστορία…

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζρ. έπαιζε σε έξι παιχνίδια συνολικά στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ-Λαύριο (εκτός), την Καρδίτσα (εντός), την ΑΕΚ (εντός), το Μαρούσι (εντός) και τον Παναθηναϊκό (εντός κι εκτός) έχοντας κατά μέσο όρο:

22 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ, 2.8 κλεψίματα, 1 μπλοκ, σε 37.9 λεπτά

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved