Assosiated Press Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Ένα ντέρμπι που δεν θα βαρεθούμε ποτέ

Προημιτελικός «φωτιά» απόψε στο Μπερναμπέου, ένα ζευγάρι που κάθε χρόνο μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Κάποτε προσευχόμασταν να τις φέρει αντιμέτωπες η κληρωτίδα του Champions League, τα τελευταία πέντε χρόνια ωστόσο τις έχουμε δει να ανταμώνουν (με τη φετινή) τέσσερις φορές, προσφέροντας μας μεγάλες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις. Ο λόγος για το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι. Τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης με την πιο βαριά -ενδεχομένως- φανέλα του Champions League, και απέναντι η σύγχρονη δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου που πλέον βρήκε το know how της εντός συνόρων υπεροχής της, να μεταφράζεται σε ευρωπαϊκό τίτλο.

Ποιος όμως θα καταφέρει φέτος από τους δύο;

 

 

Τι έχει γράψει η ιστορία μεταξύ Σίτι και Ρεάλ σε νοκ άουτ φάση

Σαφώς και όλοι θυμόμαστε τη σχεδόν βέβαιη πρόκριση των «πολιτών» το 2021-22, όταν ο Ροντρίγκο με δύο γκολ σε δύο λεπτά έστειλε το ματς στην παράταση, με τον Μπενζεμά να έρχεται να τελειώσει τη δουλειά με το τελικό 3-1.

 

 

Δυο χρονιές νωρίτερα, βέβαια, η Σίτι είχε αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να την υποτιμάει καθώς πήρε και τα δύο παιχνίδια με 2-1.

Η πιο ηχηρή απάντηση ωστόσο της Σίτι ήταν η περσινή, καθώς έχοντας πλέον τον Χάαλαντ στο ρόστερ της «πυροβόλησε» τέσσερις φορές τη «Βασίλισσα» δηλώνοντας με στόμφο πως οι μέρες της ως loser ανήκαν στο παρελθόν.

 

 

Από τη στιγμή ωστόσο που στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ο Πέπε Γκουαρντιόλα, ο εμβληματικός παίκτης και κόουτς της Μπαρτσελόνα, είναι λογικό ότι ακόμα και ένα Ρεάλ-Σίτι αποκτά προσωπικό χαρακτήρα. Τόσο για τον ίδιο, όσο και ολόκληρη τη Ρεάλ.

Απόψε στο νέο Μπερναμπέου θα γίνεται «χαμός» στις 10 μ.μ. με φόντο τον μεγάλο προημιτελικό της βραδιάς. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στη Ισπανία (8 αγωνιστικές πριν το τέλος είναι στο +8 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα) την ώρα που η Σίτι βρίσκεται μια ανάσα από τις πρωτοπόρους Άρσεναλ και Λίβερπουλ (στο -1 από «κανονιέρηδες» και «ρεντς» με 7 αγωνιστικές να απομένουν) καταλαβαίνει κανείς ότι αμφότερες είναι στην «τσίτα» και δεν θα χαριστούν σε κανέναν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved