Ο συνειδητοιημένος Τσιτσιπάς έχει ένα μπράβο από μας

Πιο ώριμος και ήρεμος στο παιχνίδι του, κυρίως όμως στα λόγια του.

Δεν είχαμε ποτέ κάποιον ενδοιασμό ή αμφιβολία για τις ικανότητες του Έλληνα τενίστα, περισσότερο όμως για τις δηλώσεις του στα social media και στις αντιδράσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που o Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ξεφύγει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με αποκορύφωμα την κατσάδα στον πατέρα του και το «μαλλιοτράβηγμα» με τον Νικ Κύργιο.

 

 

Αυτές τις μέρες, ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στο αγαπημένο του Αυστραλιανό Όπεν όπου πραγματοποιεί καλή εκκίνηση και περιμένει στον τέταρτο γύρο του τουρνουά τον Τέιλορ Φριτς.

Πέρσι στο ίδιο τουρνουά έφτασε μέχρι τον τελικό.

Μετά από δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στο νήμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τα ξημερώματα τον 19χρονο Λούκα βαν Άσε επικρατώντας τελικά με 3-1 σετ (3-6, 6-4, 6-2, 6-2).

 

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα κατάφερε να αντεπιτεθεί και με 3 σερί νικηφόρα σετ να επικρατήσει του ενθουσιώδους αντιπάλου του που τελικά είδε την εμπειρία του αντιπάλου του να υπερβαίνει τις δυνάμεις του.

Σε αυτό τον ενθουσιασμό του αντιπάλου του στάθηκε στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι ο Στέφανος και μέσα μας είπαμε ένα μικρό μπράβο για τα εύσημα που έδωσε στον αντίπαλό του.

Eπίσης χαιρόμαστε που έχουμε καιρό να ακούσουμε για το Tsitsidosa.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν βρισκόταν σ’ αυτή τη φάση. Είναι νεοφερμένος στο Τour, ήρθε πολύ πρόσφατα, τον παρακολουθούσα και έπαιξε σπουδαίο τένις για να κερδίσει επάξια μια θέση για να παίξει στη Rod Laver Arena» είπε ο Τσιτσιπάς στον 19χρονο αντίπαλό του, για να ολοκληρώσει:

«Σήμερα πάλεψε πολύ σκληρά από την αρχή ως το τέλος, πρέπει να του δώσω τα εύσημα γι’ αυτό, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ένιωσα πως η εμπειρία έπαιξε ρόλο σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου».

 

 

Μακάρι να συνεχίσει έτσι και τα «μπράβο» θα πολλαπλασιαστούν.  

Αν και στην Ιταλία, δεν ήταν τόσο νορμάλ οι αντιδράσεις του κοινού μαζί του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved