Assosiated Press Πόσο ρηχό να σε αποδοκιμάζουν επειδή τραυματίστηκες

Μια τέτοια στιγμή βίωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP Finals και ακόμα και οι haters του απορούν.

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε το ότι όσοι παρακολουθούνε τένις είναι και οι πιο πολιτισμένοι φαν στον κόσμο. Άλλωστε, το ύφος του αθλήματος δεν χωράει οπαδικά, ούτε και αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια των πόντων, ασχέτως αν πολλές φορές δημιουργούνται beef μεταξύ αντιπάλων αλλά και παικτών-κοινού.

Ξεχνιέται το Τσιτσιπάς-Κύργιος;

Το σύστημα συνήθως έχει ως εξής: Ησυχία απόλυτη, χειροκρότημα μόλις έχει τελειώσει κάποιος πόντος και ύστερα ξανά ησυχία με το που πάει κάποιος τενίστας στο σερβίς.

 

 

Παρόλα αυτά, στο ATP Finals, το τουρνουά τένις στο Τορίνο, και συγκεκριμένα στον αγώνα Τσιτσιπάς-Ρούνε, ο πολιτισμός μάλλον απουσίαζε.

Εμείς πήγαμε εκεί πρόπερσι και είδαμε τον Τζόκοβιτς από κοντά.

Με τους δύο τενίστες να έχουν παίξει μόλις τρία game (2-1 ο Ρούνε) σε 17 λεπτά αγώνα, κανείς δεν περίμενε ότι ο αγώνας θα τελείωνε πρόωρα. Στο φινάλε του 3ου game, ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις και σύντομα ο τραυματισμός αυτός ήταν η αιτία να λήξει πρόωρα το παιχνίδι. Ο Έλληνας πρωταθλητής αποχώρησε πρόωρα από τη διοργάνωση, γεγονός που δεν έτυχε ευχάριστης αποδοχής από το κοινό.

 

 

Με το που αποφασίστηκε ότι δεν θα συνεχίσει, μια απέραντη γιούχα από χιλιάδες στόματα απλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κεντρικού court στο Τορίνο, θυμίζοντας εποχές που ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κάνει το toilet break, μπρελόκ και εκνεύριζε ακόμα και τους φανς του.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η κίνηση του κοινού να γιουχάρει τον Τσιτσιπά ίσως έκανε για πρώτη φορά τους πιο εξευγενισμένους haters του-που γνωρίζουμε ότι είναι αρκετοί- να μην χαρούν με την αποχώρησή του. Διότι άλλο το επίμονο toilet break, άλλο η τσαντίλα και τα νεύρα με τον πατέρα του και άλλο τραυματισμός.  

Το αινιγματικό «break up» tweet του Τσιτσιπά για τον πατέρα του.

Εσύ θα αποδοκίμαζες;

Δυστυχώς έτσι είναι το τένις. Από τη στιγμή που παίζουν μόνο δύο στο μονό, υπάρχει πάντα πιθανότητα να τελειώσει ένα παιχνίδι ανά πάσα στιγμή λόγω τραυματισμού. Ακόμα και νωρίς στο πρώτο σετ.

Σαφώς και ο κόσμος τσαντίζεται που πληρώνει τόσα λεφτά για να παρακολουθήσει έναν αγώνα τένις, ωστόσο όταν υπάρχει μια τέτοια ατυχία, οφείλει να υποστηρίζει το καλό όνομα του, δηλαδή του πολιτισμένου. Δυστυχώς στο Τορίνο αυτό δεν αποδείχτηκε. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved