Assosiated Press Θα μιλούσες άσχημα στον πατέρα σου ακόμα και αν έφταιγε εκείνος;

Βλέποντας τον Τσιτσιπά να «στολίζει» τον δικό του, προσπαθήσαμε να αναλύσουμε την «έκρηξη» από όλες τις πλευρές. Ξέφυγε για μια ακόμα φορά ο Στέφανος ή ο πατέρας του το έχει παρακάνει;

Κανείς δεν είναι τέλειος σε αυτή τη ζωή, αυτό όμως που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα της ζωής του. Είτε αυτός λέγεται ο επαγγελματικός, είτε οικογενειακός.

Βλέποντας τον Στέφανο Τσιτσιπά να εκρήγνυται κατά του πατέρα του, Απόστολου στον νικηφόρο αγώνα κόντρα στον Νόβακ είχαμε την ευκαιρία για μία ακόμα φορά να ασχοληθούμε μαζί του, δυστυχώς όμως (ξανά) για αρνητικό λόγο. Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στην επόμενη φάση στο 500άρι Indoor τουρνουά, Erste Bank, της Βιέννης αλλά τα «μα@@κα» και «φύγε από ‘δω» ταξίδεψαν πιο γρήγορα και έντονα από τους δύο άσους της τελικής νίκης του με 2-0 σετ, 7-6(2), 6-2.

 

 

Τι γνώμη έχετε για τον Στέφανο

Σε πρώτη ανάγνωση η εικόνα δεν δικαιώνει τον Έλληνα πρωταθλητή καθώς και μόνο η εντύπωση που αφήνει ένας παίκτης παγκοσμίου κλάσης βρίζοντας κάποιον με την πλέον διάσημη «κοσμητική» λέξη από «μ» δεν είναι ποτέ η καλύτερη. Πόσο δε μάλλον όταν αυτός είναι ο ίδιος του ο πατέρας.

Σαφώς και για τους haters του νεαρού Έλληνα, το συγκεκριμένο σκηνικό ήρθε απλά να προστεθεί στη μακρά λίστα παραπτωμάτων και αρνητικών περιστατικών μαζί με τις «μόνιμες» διαδικτυακές αστοχίες του ή πιο πρόσφατα στο Wimbledon τα «καγκουριλίκια» με τον Νικ Κύργιο

 

 

Αν το πάρουμε όμως και εντελώς εκτός τένις, ποτέ δεν αρέσει σε κανέναν ένας γιος να αντιδράει έτσι απέναντι στον άνθρωπο που τον έχει μεγαλώσει, που τον είχε σαν πρότυπο όταν αναπτυσσόταν και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό που έχει φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Απλά και απέριττα. 

Μήπως όμως έχουμε χάσει κάτι;

Πόσο μεγάλος αθλητής είναι ο Τσιτσιπάς με βάση τα εισοδήματά του;

Αν το βλέπαμε αλλιώς;

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τους Απόστολο και Στέφανο Τσιτσιπά ποια είναι η σχέση τους, ποιες είναι οι εντάσεις τους, τι έχει προηγηθεί και τι τελεικά διακυβεύεται. Σε κάθε παιχνίδι ο πατέρας του είναι στο πλευρό του, σε όποιο κορτ και αν βρεθεί. Χάσει ή κερδίσει, ο Απόστολος είναι εκεί. Μέχρι σήμερα στην καριέρα του αν υπάρχει κάτι που κρατάει πίσω τον Τσιτσιπά από το να κάνει το μεγάλο βήμα και να κατακτήσει ένα Grand Slam, κάθε άνθρωπος του τένις με το χέρι στην καρδιά θα έλεγε πως είναι η υπομονή και το καθαρό μυαλό το οποίο παίρνει ρεπό στις κρίσιμες στιγμές. Το παιχνίδι κόντρα στον Νόβακ δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν ένταση μεταξύ τους, απλώς ήταν η πιο έντονη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όλοι οι άνθρωποι χάνουμε την ψυχραιμία και το δίκιο μας, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είπε ο Απόστολος και να τον έκανε τόσο «τούρμπο», ειδικά σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο που η πίεση του πρωταθλητισμού τεστάρει πραγματικά τον άνθρωπο μέσα σου.

 

 

Έχει δίκιο ή άδικο ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Κανείς δεν μεγάλωσε έχοντας σκοπό να κάνει ρεντίκολο τον πατέρα του δημόσια, ειδικά αν τον έχει μεγαλώσει με αξίες και αγάπη. Άνθρωποι είμαστε όλοι και λάθη κάνουμε, ακόμα και αν είμαστε πατεράδες και κάνουμε κριτική στα παιδιά μας. Είναι στιγμές αυτές που ακόμα και αν ξέραμε ότι ο πατέρας μας έχει άδικο με την κριτική του, δεν τολμάμε να του μιλήσουμε άσχημα απλά και μόνο από σεβασμό. Σε τελική ανάλυση, όσο δίκιο και αν είχε ο Τσιτσιπάς με την αντίδρασή του το έχασε εντελώς.

Αν σε έφερνε όμως και σένα στα όριά σου ο πατέρας σου τι θα έκανες;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved