INTIME «Αγωνία»: Το συναίσθημα που έφερε πίσω η Εθνική Ελλάδος

Μετά από χρόνια περιμένουμε με ανυπομονησία το Ελλάδα-Ολλανδία. Πόσο μας είχε λείψει αυτή η αίσθηση.

«Έχει φτάσει η ώρα για την Εθνική να κάνει μία μεγάλη νίκη» δήλωσε ο ρεπόρτερ της γαλανόλευκης, Σωτήρης Ταμπάκος λίγη ώρα μετά το σπουδαίο «διπλό» στο Δουβλίνο και αυτό ελπίζουμε και εμείς να συμβεί πολύ σύντομα για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ. Δηλαδή απόψε, στις 21:45 στην OPAP Arena.

Το βράδυ όλη η Ελλάδα ελπίζει να ζήσει ξανά στιγμές όπως εκείνη η νύχτα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία, όταν με το χτύπημα-πέναλτι του Βασίλη Τσάρτα σφραγίσαμε το ραντεβού με το πεπρωμένο μας το 2004.

 

 

Περίπου 20 χρόνια αργότερα ευελπιστούμε να γίνει το ίδιο, κόντρα σε έναν, σαφώς, ισχυρότερο αντίπαλο. Γιατί κακά τα ψέματα, η Εθνική Ολλανδίας δεν είναι Βόρειος Ιρλανδία και αποτελεί, σαφέστατα, το φαβορί απόψε. Σε παιχνίδια-τελικούς, όμως, οι έννοιες φαβορί εξατμίζονται γρήγορα όταν διακυβεύεται μια στιγμή δόξας.  

Μπορεί η πρόκριση στο Euro 2024 να μην κρίνεται ολοκληρωτικά απόψε για τους δύο «μονομάχους», ωστόσο μία νίκη μπορεί να φέρει αμφότερους ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη θέση που ισοδυναμεί με πρόκριση.

Τι πιστεύουν οι Ολλανδοί για τον «τελικό» στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Πόσο καιρό έχουμε να ζήσουμε κάτι ανάλογο;

Το έχουμε ξεχάσει πώς είναι να βρισκόμαστε λίγο πριν την πρόκριση σε τελική φάση διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, διότι από το Μουντιάλ του 2014 και έπειτα, η Εθνική έπεσε σε λήθαργο. Με εξαίρεση εκείνη την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε που έφτασε στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 κόντρα στην Κροατία, ακόμα την περιμένουμε να ορθοποδήσει.

Η φρεσκάδα όμως της νέας «φρουράς» (βλ. Παυλίδης, Γιακουμάκης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Ιωαννίδης, Τσιμίκας και σία) και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια έχουν δώσει νέο αέρα στις τάξεις της ομάδας και ταυτόχρονα μια ελπίδα σε όλους εμάς ότι απόψε μπορεί να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές. Ακόμα και αν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα, θα έχει μπει μια γερή παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

 

Ένα μέλλον που θα βλέπουμε ξανά τη «γαλανόλευκη» σε αγώνα και θα τη χαιρόμαστε, γνωρίζοντας πως πλέον δεν είμαστε αυτοί που κυνηγάμε, αλλά υποστηρίζουμε το σύνολο που όλοι φοβούνται. Την ομάδα που θα μπαίνει στο χορτάρι σαν φαβορί, θυμίζοντας σε όλους τις εποχές των Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος.

Ήμασταν εκεί στο ξεκίνημα αυτής της παρέας στο Ιταλία-Ελλάδα.

Το αποψινό παιχνίδι Ελλάδα-Ολλανδία μπορεί να κρίνει τα πάντα, μπορεί όμως και τίποτα. Για την ομάδα του Πογιέτ υπάρχουν δύο «τελικοί» μπροστά της, ο ένας απόψε με την Ολλανδία, ο άλλος κόντρα στη Γαλλία εντός έδρας πάλι. Με 4 βαθμούς σε δύο παιχνίδια προκρινόμαστε, με λιγότερους το πιο πιθανό να μείνουμε τρίτοι καθώς σε ισοβαθμία -εκτός και αν κερδίσουμε 4-0 – οι Ολλανδοί έχουν το προβάδισμα μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Και μόνο όμως που κάνουμε κουβέντα για συνδυασμό αποτελεσμάτων με φόντο μια πρόκριση, μας ξυπνάει μνήμες που είχαμε καιρό να νιώσουμε. Μια συνθήκη, υπερηφάνειας και ταυτόχρονα αγαλλίασης.

 

3995151

Γνωρίστε την παρέα που ακολουθεί παντού την Εθνική Ελλάδος.

Υπάρχει χειρότερο από το να παίζει μπάλα η ομάδα σου και εσύ να μην ενδιαφέρεσαι καν; Ή μάλλον, υπάρχει καλύτερο από το να παίζει η Εθνική Ελλάδος και να έχουμε απαιτήσεις;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved