Και μετά τον Σκίμπε, ποιος; ΑΥΤΟΣ, 1-0

Η αναζήτηση για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής θέλει φαντασία, μεράκι και καλή καρδιά. Και 7 υποψήφιους.

Μένει ο Σκίμπε; Φεύγει ο Σκίμπε; Κερδάει τη Φινλανδία και μένει μέχρι το επόμενο ματς, κερδάει γενικώς, βγάζει την Ελλάδα πρώτη στο Nations League, μένει γενικώς. Χάνει από τη Φινλανδία; Μάλλον χαιρετάει. Κερδάει τη Φινλανδία αλλά χάνει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια και η Εθνική χάνει την πρώτη θέση; Καλά να’ μαστε να τον θυμόμαστε τον Μίχαελ, ήταν καλό παιδί, θα μας λείψει.

Κι αν φύγει ο Σκίμπε, ποιος έρχεται; Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι «κύκλοι ΕΠΟ», οι «ψίθυροι στη Βόρεια Ελλάδα», λένε ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς ο Άγγελος Αναστασιάδης θα είναι ο Εκλεκτός. Σοφή επιλογή σε κάθε περίπτωση, καλώς ήρθες 1998, η Εθνική έχει ανάγκη μια επιστροφή στα χριστιανικά ιδεώδη, πάντα μια μίνι – προετοιμασία στο Άγιο Όρος κάνει καλό, να είσαι καλά Κάρλος Ζέκα αλλά δεν θα χρειαστούμε άλλο τις υπηρεσίες σου, ζήτω το νέο, το μοντέρνο, το αληθινό.
Αλλά σε περίπτωση που τελικά ΔΕΝ είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης ο διάδοχος του Σκίμπε και αναγκαστεί η ΕΠΟ να ψάξει για κάποια άλλη λύση, δεν πρέπει να είναι έτοιμη μια shortlist;

 

fd

 

Που είμαι σίγουρος ότι ήδη υπάρχει, διότι τίποτα δεν γίνεται μια προχειρότητα και τσαπατσουλιά στην ΕΠΟ, αλλά μήπως πρέπει κάπως να «απλώσουν» την έρευνά τους σε άλλα μήκη και πλάτη; Να κοιτάξουν «έξω από το κουτί»; Διότι καλές οι τεχνικές γνώσεις και τα συστήματα και τα πτυχία και τα σεμινάρια, αλλά μήπως η Εθνική έχει περισσότερο ανάγκη έναν επιτυχημένο μάνατζερ; Έναν life – coach; Έναν επιχειρηματία μαθημένο σε δύσκολες καταστάσεις; Έναν influencer;

Το Ratpack, με απόλυτη συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που βιώνει ο ελληνισμός, είναι πάντα στη διάθεση της Εθνικής και της ΕΠΟ, προτείνοντας λύσεις:

 

1. Κίφερ Σάδερλαντ

«Γιατί, είναι προπονητής;», θα πει κάποιος. «Γιατί, είναι ηθοποιός;», θα απαντήσουμε εμείς. Κι όμως, ο «Τζακ Μπάουερ» του «24», μεγάλωσε κι έγινε «Τομ Κέρκμαν» του «Designated Survivor». Από σούπερ – πράκτορας έγινε σούπερ – Πρόεδρος των ΗΠΑ και κάνει ξανά, από άλλο πόστο, αυτό που έκανε μια ζωή: κόντρα σε όλους και σε όλα, σώζει εκατομμύρια ζωές από πυρηνικά, «βρώμικες βόμβες», φονικούς ιούς, οικονομικό κραχ, εμφύλιους, φωτιές, χάκερς και λοιπές απειλές. Πιστεύει κανείς ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα να σώσει την Εθνική Ελλάδας; Ούτε μια βδομάδα δεν θα χρειαστεί…

 

2. Thanos

marvel avengers infinity war thanos sixth scale figure hot toys feature 903429 1

Όχι ο Μικρούτσικος, όχι ο Ασκητής, αλλά ο Θάνος της Μάρβελ. Ο κακός. Αυτός με το γάντι και τα πετράδια. Ο ψαρωτικός. Που τα έβαλε με όλους τους σούπερ – ήρωες του σύμπαντος και στο πρώτο ημίχρονο τους έριξε 3 γκολάκια – πιστεύετε ότι αν μπει στα αποδυτήρια, δεν θα κάτσουν όλοι «κλαρίνο»; Με Thanos στο τιμόνι της Εθνικής, έχουμε στα σίγουρα τον αφανισμό των μισών αντίπαλων παικτών με μια κίνηση. Βέβαια θα έλεγε κάποιος ότι θα αφανιστούν και οι μισοί δικοί μας ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό που μας δίνει σιγουριά, είναι πως ό,τι και να γίνει, ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν θα πάθει ποτέ τίποτα.

 

3. Πατέρας Αντώνιος

Κέρδισε το βραβείο του «Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη». Βοήθησε και βοηθά χιλιάδες παιδιά. Είναι ένας άνθρωπος που σέβονται όλοι. Κάνει αθόρυβα τη δουλειά του χωρίς να αποζητά προβολή. Μέσα σε έναν διαλυμένο και σάπιο κοινωνικό ιστό, σε μια βαθιά κρίση που ξεπερνά τους οικονομικούς δείκτες και αγγίζει συμπεριφορές, ηθική, σχέσεις και την ανθρωπιά μας την ίδια, καταφέρνει να στέκεται μέσα στη φουρτούνα σαν φάρος αναμμένος, για να μπορούν να βρουν στεριά όσοι την έχουν ανάγκη. Βεβαίως, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπει στα αποδυτήρια της Εθνικής και να ακουστεί από κανέναν πάλιουρα η ατάκα «ρε ψηλέ, από πού μας ήρθες εσύ; Ποια ομάδα έχεις προπονήσει;» και να πέσουν 2-3 από τις πληγές του Φαραώ στον Άγιο Κοσμά.

4. Μάικ Μπάσετ

 

Screen20Shot202016 1

Για παλιό, καλό και ορθόδοξο «Four – Four – Fucking Two». Για επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες του ποδοσφαίρου. Για εμψύχωση και πώρωση άνευ προηγουμένου. Για πύρινους λόγους στα αποδυτήρια (επιπέδου Αλκέτα και βάλε), για συνεντεύξεις Τύπου που θα μείνουν στην ιστορία (επιπέδου Μαλεζάνι – Γκατούζο και άνω), για έξαλλους πανηγυρισμούς στα γκολ. Λατρεία. Αποθέωση. Κοσμοπλημμύρα. Η πραγματική χαρά του ποδοσφαίρου.

 

5. Αντρέα Στραματσόνι

Καλά, μια πλάκα κάναμε…

 

6. Μπάμπης Ο’ Τεννές


tennes

Στις σημαντικές αυτές στιγμές, απαιτείται καθαρό μυαλό και άνθρωποι με αίσθημα ευθύνης και γνώση των βασικών του ποδοσφαίρου, που συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: άμυνα, άμυνα, άμυνα. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις το ματς, φρόντισε τουλάχιστον να μην το χάσεις και κατ’ επέκταση αν δεν μπορείς να κερδίσεις ΚΑΝΕΝΑ ματς, φρόντισε να να μην χάσεις ΚΑΝΕΝΑ ματς. Ας στηρίξουμε επιτέλους όλοι τον Μπάμπη Τον Τεννέ, με το hashtag #ethnotennes, για να επιστρέψει ο σπουδαίος κόουτς στον φυσικό του υδροβιότοπο: τους πάγκους.

 

7. Γιώργος (Ντάνος) Αγγελόπουλος

Τα κατάφερε απέναντι σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Απέναντι σε Τούρκους και Έλληνες. Απέναντι σε τραυματισμούς, γλωσσοφαγιά, βουντού, πείνα, στέρηση, τσουνάμια και σκορπιούς. Τα κατάφερε στην ηθοποιία, ετοιμάζεται να τα καταφέρει στον πολιτικό στίβο. Είναι ένας σύγχρονος life – coach, είναι ένας Νικητής της ζωής. Είναι αυτός που θα μπει στα αποδυτήρια, θα φιλήσει τα κομποσκοίνια του και θα τους βγάλει όλους στο στίβο μάχης. Θα λύσουν παζ(ε)λ. Θα πετάνε μπαλάκια σε στόχους. ΑΚΟΥΣ ΜΑΝΤΑΛΕ; ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΤΟΧΟΥΣ!!!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved