Brady και «Gronk» θέλουν απλώς να κάνουν το κέφι τους

Φιλίες όπως των δύο άσων των Tampa Bay Buccaneers θα έπρεπε να είναι η πεμπτουσία του (κάθε) αθλήματος.

Πολλοί θα σου πουν για το NFL (National Football League) ότι «είναι ένα ντεμέκ ράγκμπι με προστατευτικά» ή «ένα άθλημα που όλοι γίνονται μπουλούκι και αυτός που θα τρέξει χωρίς να τις φάει, κερδίζει». Αυτά και άλλα πολλά είναι μερικά από τα σχόλια που ένας Έλληνας (ή και Ευρωπαίος γενικά) θα σχολιάσει για το American Football, το πιο εμπορικό άθλημα στις ΗΠΑ, πριν από το δεύτερο Baseball και τρίτο μπάσκετ. Ενδεχομένως στη χώρα μας ποτέ να μην καταλάβουμε τους κανόνες, ή τι είναι αυτό που το κάνει νο.1 στην Αμερική και συγκεντρώνει τόσα πολλά φώτα σε σημείο που δημιούργησε τον περίφημο μύθο του Super Bowl. Τον τελικό της χρονιάς που όλοι θέλουν να είναι στο γήπεδο, ή να το παρακαλουθούν από την τηλεόραση και που η κάθε διαφήμιση ισούται με «χρυσάφι».

Τι trailer είδαμε φέτος στο ημίχρονο του Super Bowl;

Στον φετινό αγώνα λόγω Covid 19 μπορεί να ήταν διαφορετική η κατάσταση, ωστόσο στις ΗΠΑ και για όποιον άλλον παρακολουθεί με μανία το NFL υπήρχε λόγος και μάλιστα σοβαρός για να το παρακολουθήσεις. Και αυτός ο λόγος ονομάζεται Tom Brady.

 

 

Για ορισμένους είναι ο GOAT, για άλλους μια μισητή φιγούρα, και για όλους τους υπόλοιπους ο σύντροφος της Βραζιλιάνας οπτασίας, Gisele Bündchen. Στα 43 του χρόνια και μετά από τόσα χρόνια στους θρυλικούς Patriots, ο Brady αποχώρησε και έγινε μέλος των Tampa Bay Buccaneers, μια ομάδα που αν υπήρχε υποβιβασμός στο NFL θα ήταν βασική υποψήφια και φέτος βρέθηκε να διεκδικεί άλλο ένα τρόπαιο. Μετά τα γεγονότα του Super Bowl 2021, η ιστορία θα γράψει για τον GOAT που «πάτησε»  τον πολυδιαφημισμένο 25χρονο αντίπαλό του Patrick Mahomes του μισού δισεκατομμυρίου για 10 χρόνια, αυτού που συνεχίζει να αψηφά τη λογική και που κέρδισε άλλο ένα δαχτυλίδι. Ωστόσο δεν ήταν μόνος, είχε και το φιλαράκι του μαζί.

Τον ιδιαίτερο, τον διαφορετικό, Rob Gronkowski.

 

 

Ίσως σε ένα κείμενο που θα μιλούσε καθαρά για το American Football να εξηγούσαμε τις θέσεις, τα ρεκόρ και τη σημασία των δυο σταρ μέσα στο γήπεδο, ή κάποια σούπερ ανάλυση του Super Bowl 2021, το οποίο τους βρήκε νικητές με το πανηγυρικό 31-9 κόντρα στους Kansas City Chiefs.

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για αυτή τη φιλία που μπορεί να κάνει ακόμα και έναν τύπο που δεν έχει ιδέα από NFL, να κάτσει να το παρακολουθήσει.

 

 

Η φετινή διαδρομή των δύο από την αρχή μέχρι και την κατάκτηση του Super Bowl μοιάζει με το απόλυτο παραμύθι. Σαν ένα καλογραμμένο σενάριο ταινίας που το αουτσάιντερ καταφέρνει να αναδειχτεί μέσα από τις δυσκολίες και κόντρα σε κάποιον ηγεμόνα. Λες και βλέπεις ένα φιλμ που παρά τις δυσκολίες είσαι σίγουρος ότι στο τέλος, ο πρωταγωνιστής-αουτσάιντερ θα επικρατήσει. Ο μεν Brady αποχώρησε μετά από χρόνια στους New England Patriots, ο δε Gronkowski επέστρεψε μετά από ένα χρόνο όπου απολάμβανε την πρόωρη σύνταξη. Οι καταστάσεις τελικά τα έφεραν έτσι, ώστε ο Brady να «ζευγαρώσει» με το φιλαράκι του σε άλλη ομάδα και παρέα να της δώσουν τη νοοτροπία του νικητή η οποία τόσο τους έλειπε.

Αν υπάρχει όμως κάτι που χαρακτηρίζει αυτό το super duo και ειδικά τον θηριώδη Gronkowski, αυτό είναι ότι του αρέσει να περνάει καλά στη ζωή του.

«Το καλό του είναι ότι συνδυάζει το παιχνίδι με την καλοπέραση. Το απολαμβάνει τόσο πολύ, για αυτό και το κάνει τόσο καλά» έχει πει ο άλλοτε προπονητής του στους Patriots, Bill Belichick. Το φετινό του δε επίτευγμα, η επιστροφή από τη ναφθαλίνη, τις διαφημίσεις και το WWE, στην κορυφή ήταν για εκείνον άλλη μια ευχάριστη ημέρα στη δουλειά.

Ξεχνιoύνται το εικονικά βιντεάκια σε ρυθμούς Bad Boys που γύρισαν οι δύο, στο δρόμο τους προς ένα ακόμα Super Bowl;

 

 

Στην τελική όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και ενδέχεται το story των Brady-Gronkowski να μην βρισκόταν ακόμα στη μόδα εάν δεν έφταναν μέχρι τους τελικούς. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό το ιδιαίτερο connection, η διαφορετική επαφή που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, είναι μια κατάσταση που κάθε σπουδαίος άνθρωπος θα ήθελε στο εργασιακό του περιβάλλον. Ακόμα και αν ο Brady παίρνει πάντα όλη τη δόξα –είναι ο GOAT όπως και να το κάνουμε-, ο Gronkowski έχει τον τρόπο να αναδεικνύεται μέσα από την επιτυχία του φίλου του. Ίσως και το δικό του story στη φετινό σασπένς να ανέβασε και άλλο τις μετοχές ενός Super Bowl που λόγω κορονοϊού φαινόταν καταδικασμένο από άποψη ακροαματικότητας.

Οι δυο τους έκαναν για ακόμα φορά το καθήκον τους και έδειξαν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή τους. Είναι οξύμωρο να μιλάμε για καλοπέραση στον επαγγελματικό αθλητισμό και γενικότερα στη ζωή, ωστόσο είναι μεγάλη αλήθεια πως οι δυο τους μόνο αν το διασκέδαζαν θα έβρισκαν κίνητρο να συνεχίζουν. Και η απόδειξη ήρθε τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου του 2021.

Θα καταφέρουν να το επαναλάβουν και του χρόνου; Ο Brady είναι έτοιμος να επιστρέψει, ο «Gronk» το ίδιο. Τι άλλο μας επιφυλλάσει άραγε αυτή η fun to watch φιλία Brady-Gronkowski; 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved