Το Xbox ήταν πάντα ένας ακόμη κολλητός στην παρέα

Μια κονσόλα που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας.

Θα μπορούσε να ήταν και ρητό, είναι η ίδια η ζωή όμως:Tο gaming είναι αναπόσπαστο κομμάτι από τη ζωή του σύγχρονου άντρα. Στην περίπτωση της κονσόλας, ωστόσο, η σχέση που δημιουργείται είναι τελείως διαφορετική. Δεν είναι laptop ή υπολογιστής. Ένα μηχάνημα δηλαδή που, μαζί με όλα τα πολύ ωραία και χρήσιμα υπόλοιπα, παίζει και παιχνίδια. Όχι. Είναι μΙα θεϊκά κατασκευασμένη μηχανή, με ένα και μοναδικό στόχο: να σε κάνει να περνάς όμορφα. Να σε ψυχαγωγεί.

Έχει τον δικό της χώρο στο δωμάτιο ή το σαλόνι, τη γωνίτσα της. Δεν την αφήνεις σε μια άκρη στη μοίρα της. Και δίπλα της για να μην νιώθει μοναξιά έχουν το δικό τους χώρο τα παιχνίδια, οι τίτλοι. Είναι μια σχέση αγάπης όλο αυτό. Όταν όλα τριγύρω σε έχουν κουράσει, σε έχουν αποδυναμώσει και θέλεις να καθαρίσεις το κεφάλι σου, είναι εκεί για σένα. Και όταν με τους φίλους ψάχνετε μπόλικες ώρες για «σκότωμα», πάλι είναι εκεί. Για μένα όλα τα παραπάνω, μαζί με εκατοντάδες αναμνήσεις, τις προσέφερε το Xbox.

 

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το έβγαλα από το κουτί του. Είχα ήδη το 360 και μόλις είχα αγοράσει το One. Έγινε μία άτυπη τελετή «παράδοσης-παραλαβής» με την βοήθεια δύο κολλητών. Βάλαμε το 360 στο κουτί του, το ευχαριστήσαμε για τις υπέροχες εμπειρίες που μας προσέφερε και δεν χάσαμε στιγμή να συνδέσουμε τη νέα κονσόλα.

Δηλώναμε ούτως ή άλλως φανατικοί της Microsoft, οπότε εκτός του ότι είχαμε μελετήσει τα τεχνικά της στοιχεία, γνωρίζαμε ότι όσον αφορά την αξιοπιστία, το Xbox δεν σε απογοητεύει. Είναι δέκα έτη φωτός μπροστά. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Και το απέδειξε εκείνη τη πρώτη νύχτα, όταν εγκαινιάσαμε το One με το Grand Theft Auto 5.

xbox 2

Το Xbox περισσότερο τώρα από ποτέ, δεν είναι μηχάνημα. Είναι ένας ακόμη κολλητός. Είναι παρέα. Αν μπορούσαμε να βγαίναμε μαζί του για ποτά, θα το είχαμε κάνει ήδη. Μας έχει συνοδέψει σε τόσες πολλές και διαφορετικές στιγμές της ζωής μας, που πολλές φορές θα μπορούσες να πεις πως έκανε και την δουλειά του ψυχολόγου. Είναι εκεί όταν μαζευόμαστε σπίτι και τελικά αποφασίζουμε πως δεν θα δούμε ταινία, αλλά θα πιάσουμε τα χειριστήρια.

Είναι εκεί για μετά τη δουλειά που χρειάζεται να ξεσκαρτάρει το κεφάλι σου. Είναι στους χωρισμούς που θέλεις να ξεφύγεις, ή και στα βαρετά εκείνα πρωινά της Κυριακής, που αράζεις χωρίς να έχεις βγάλει καν τις πιτζάμες και σκέφτεσαι ότι δεν γίνεται  η μέρα να ξεκινήσεις χωρίς Halo.

Το «πρόβλημα» είναι πως η τελετή παράδοσης-παραλαβής, πρέπει να ξαναγίνει σύντομα λόγω της άφιξης του One S. Γιατί δεν μιλάμε απλά για μία κονσόλα, αλλά για ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο του gaming. Hανάλυση που προσφέρει είναι τέσσερις φορές καλύτερη απ' ό,τι η βασική HD: και λέγεται 4k Ultra HD. Προσφέρει το πιο ευκρινές, ρεαλιστικό δυνατό βίντεο, ενώ η δυνατότητα μετάδοσης 4k περιεχομένου στα Netflix και AmazonVideo σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείς ταινίες Ultra HD Blu-ray με εντυπωσιακά ρεαλιστικά γραφικά χάρη στη λειτουργία HighDynamicRange. Ζόρικο, όχι αστεία.

Χάρη στην υψηλότερη αναλογία αντίθεσης μεταξύ των χρωμάτων και του σκοταδιού, η τεχνολογία Υψηλού Δυναμικού Εύρους βγάζει προς τα έξω το πραγματικό οπτικό βάθος των παιχνιδιών σας. Είναι σαν τα βλέπεις να εξελίσσονται εκείνη τη στιγμή μπροστά σου.

xbox 1

Το καλύτερο που έρχεται μαζί με το Xbox One S, εκτός από το backwards compatibility ώστε να μην αποχωριστούμε αγαπημένους παλιούς τίτλους, είναι το streaming από την κονσόλα σε ένα οποιοδήποτε υπολογιστή laptop ή PC με Windows 10. Έτσι θα γλιτώσεις από γκρίνια και πιθανόν από χωρισμό, γιατί πια δεν είναι ανάγκη να κάνεις κατάληψη στην τηλεόραση του σαλονιού.

Ναι, είναι πολύ όμορφη, αλλά έχουν και άλλοι κυριαρχικά δικαιώματα πάνω της, από τους γονείς σου και τα αδέλφια σου μέχρι το συγκάτοικό σου και την κοπέλα ή τη γυναίκα σου. Πλεόν θα μπορείς να πηγαίνεις σε μια άλλη οθόνη και να απολαμβάνεις το gaming χωρίς να χάνεις τίποτα, αφού η τηλεόραση μπορεί μεν να σε εγκατέλειψε, δεν έκανε όμως το ίδιο και η ισχύς του επεξεργαστή του One S. Ουσιαστικά το παιχνίδι τρέχει κανονικά στην κονσόλα και εσύ το παίζεις όπου θες μέσα στο σπίτι.

Αν μη τι άλλο, δεν θέλουμε απλά μία καλή κονσόλα. Θέλουμε μία παιχνιδομηχανή που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και να χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία προς όφελος μας. Τo Xbox One S, το νέο καμάρι της Microsoft που αγάπησε κάθε αντρική παρέα, ήρθε για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει κομμάτι της παρέας αυτής.

Γιατί δεν είδαμε ποτέ το Xbox ως απλά ένα μηχάνημα. Και ειδικά τώρα στις γιορτές μπορεις να αποκτήσεις οποιαδήποτε κονσόλα Xbox 50 φθηνότερα, ξεκινώντας από τα 249€.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved