Σινεμά, σειρές, αθλητικά, μουσική: Ξέρουμε πώς θα συντονίσεις την τηλεόρασή σου με τις επιθυμίες σου

Αν είχα τη δυνατότητα να εκπληρώσω μία ευχή, αυτή θα ήταν να αναπληρώσω με κάποιον τρόπο όλα τα λεπτά ύπνου που έχω χάσει, κάνοντας άσκοπο ζάπινγκ μπροστά από την τηλεόραση. Ειλικρινά, μοιάζει παράδοξο το ότι ενώ διανύουμε μία εποχή που μπορούμε να προσωποποιήσουμε κάθε μας gadget ή συσκευή, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις επιθυμίες και τον τρόπο ζωής μας, εμείς επιμένουμε να παρακολουθούμε τηλεόραση με τα μάτια ενός… boomer, αν κρίνω τουλάχιστον από τον εαυτό μου.

Κι όμως, παρότι έχουμε στη διάθεσή μας αναρίθμητες ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, live μεταδώσεις εγχώριων και ξένων πρωταθλημάτων, ψηφιακά κανάλια και μουσικές βιβλιοθήκες, εμείς μοιάζουμε εγκλωβισμένοι στα 90’s και με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, παρακολουθούμε υποχρεωτικά 10λεπτες διαφημίσεις, ελπίζοντας πως ενδιάμεσα θα βρούμε κάτι που θα κρατήσει το ενδιαφέρον μας. Ωστόσο, τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να προσαρμόσουμε την τηλεόραση σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, δηλαδή αν τη ρυθμίζαμε έτσι, ώστε να μας καταλαβαίνει και να παρουσιάζει το περιεχόμενο που θέλουμε να δούμε, χωρίς διαφημιστικά διαλείμματα;

Σίγουρα, θα γλιτώναμε πολύ χρόνο, θα είχαμε αρκετές ταινίες να σχολιάσουμε με την παρέα και κυρίως, θα απολαμβάναμε περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο που περνάμε στο σπίτι. Πώς θα τα καταφέρουμε; Αποφασίζοντας φέτος να επανακτήσουμε τη σχέση με την τηλεόρασή μας και ξεκινώντας την προσπάθεια με «σύμμαχό» μας το Πλαίσιο.

 

Πώς θα αποκτήσεις μία λειτουργική και όχι απλώς διακοσμητική τηλεόραση

Προς το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και αφού το Μουντιάλ είχε ολοκληρωθεί, κοιτούσα την κλειστή τηλεόραση πάνω στον τοίχο και αναρωτιόμουν για ποιον λόγο επιμένω να κρατάω μία συσκευή που πιάνει χώρο παρά «τόπο» στο σπίτι μου. Για ποιον λόγο επέμενα να την κρατάω, εφόσον δεν την άνοιγα σχεδόν ποτέ, ενώ τις φορές που την άνοιγα δεν υπήρχε κάτι να μου τραβήξει την προσοχή; Αυτό που δεν είχα καταλάβει, αλλά το συνειδητοποίησα συζητώντας με τους ειδικούς στο Πλαίσιο, ήταν πως δεν γνώριζα τα πλεονεκτήματα που μπορούσε να μου προσφέρει η συγκεκριμένη συσκευή.

Διότι αυτό που χρειαζόταν να κάνω, για να αξίζει η τηλεόραση μία θέση στον τοίχο μου, ήταν να την εξοπλίσω με ένα «πακέτο» από πλατφόρμες περιεχομένου οι οποίες με ενδιαφέρουν πραγματικά, δηλαδή το Netflix για binge watching σειρών, την Cosmote TV και την ΕΟΝ για ποδόσφαιρο και το Spotify για περισσότερη μουσική εξερεύνηση. Χάρη στη μελέτη που έχει κάνει το Πλαίσιο, ήταν εύκολο να επιλέξω ποιες πλατφόρμες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά μου, ενώ ρυθμίζοντας τις λειτουργίες της οθόνης ανάλογα με το περιεχόμενο που παρακολουθώ, κάθε σπιτική εμπειρία θέασης, ακρόασης ή gaming, ακόμη και το ματς της αγαπημένης μου ομάδας, δίνω στην καθημερινότητά μου κινηματογραφικές διαστάσεις.

plaisio1

Ένας «κόμβος» ψυχαγωγίας για όλα όσα θες να απολαμβάνεις σε ανάλυση 4Κ

Αποφασίζοντας ότι το 2023 θα είναι η χρονιά που θα βελτιώσω -επιτέλους- τη σχέση μου με την τηλεόραση, θέλησα να επενδύσω λίγο περισσότερο σε αυτήν τη σχέση και τελικά, μόνο χαμένος δεν βγήκα. Βλέπεις, η παλιά 32άρα τηλεόραση σύντομα έδωσε τη θέση της σε μία ολοκαίνουργια ΤURBO X Oled TV 55 ιντσών, ένα «κόσμημα» με σύγχρονο design και λειτουργικό android11, το οποίο διαθέτει μία μοναδική ανάλυση που φτάνει τα 4Κ.

Μάλιστα, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του Πλαισίου, οι οποίοι ανέλαβαν την εγκατάσταση της τηλεόρασης στον χώρο μου, με βοήθησαν να βρω και ποιο είναι το κατάλληλο σημείο για να την τοποθετήσω, ενώ μου παρουσίασαν αναλυτικά τις δυνατότητες της νέας μου «φίλης».

Συνδυάζοντας τη νέα συσκευή με μία premium home theater εγκατάσταση, δημιούργησα στο σαλόνι μου έναν high tech «κόμβο» ψυχαγωγίας, ο οποίος μου επιτρέπει να απολαμβάνω περισσότερο τις ώρες που χαλαρώνω στον καναπέ, είτε ακούω μουσική, είτε παίζω games με φίλους. Πλέον, η τηλεόρασή μου είναι πολλά περισσότερα από μία απλή τηλεόραση, είναι μία αφορμή για να περάσω καλά, μόνος ή με παρέα. Και επειδή όλες αυτές οι εμπειρίες, τα games και το streaming αγώνων απαιτούν μία καλή οικιακή σύνδεση για να τις απολαμβάνουμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, στο Πλαίσιο υπάρχουν λύσεις που θα βελτιώσουν την ταχύτητα της σύνδεσης σε κάθε σημείο του σπιτιού.

Extra tip: Για να εντοπίσουμε ποια σημεία του σπιτιού έχουν χαμηλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα online speed test. Έπειτα, σύμφωνα με τα τετραγωνικά του σπιτιού μας, θα επιλέξουμε ένα Router ή ένα Mesh για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

 

 plaisio

 

Αν θέλεις, λοιπόν, να σταματήσεις το μεταμεσονύχτιο ζάπινγκ και να αποκτήσεις μία ουσιαστική, καθημερινή σχέση με την τηλεόρασή σου, οι ειδικοί του Πλαισίου γνωρίζουν τι χρειάζεται να κάνεις για να... επανασυστηθείτε ή μάλλον, να γνωριστείτε καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε μία νέα συσκευή ή όχι, σημασία έχει να αποκτήσεις μία λειτουργική τηλεόραση, η οποία θα σου είναι χρήσιμη και όχι απλώς διακοσμητική.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved