Δεύτερο σπίτι: Κάνε μία καλή πράξη για μία οικογένεια, δωρίζοντας μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι

Αν υπάρχει μία οικογενειακή παράδοση που επιμένω να ακολουθώ, ακόμη και αφότου έφυγα από το πατρικό μου, αυτή είναι η καθιερωμένη «καλή πράξη» των γιορτών. Βλέπεις, από όταν ήμουν παιδί, οι γονείς μου φρόντιζαν κάθε Χριστούγεννα να μου υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, πραγματοποιώντας μία πράξη καλοσύνης σε κάποιον φιλανθρωπικό φορέα, ακόμη και σε κάποια οικογένεια, η οποία έμενε κοντά στο σπίτι μας και ξέραμε πως αντιμετωπίζει βιοποριστικές δυσκολίες.

Ωστόσο, με τα χρόνια έγινα λίγο πιο… ρεαλιστής και συνειδητοποίησα πως μία καλή πράξη μέσα στον χρόνο, δεν αρκεί για να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μίας οικογένειας ή ενός ανθρώπου. Κάπως έτσι, άρχισα να αναζητώ τρόπους για να πραγματοποιώ καλές πράξεις, οι οποίες θα έχουν ένα μακροπρόθεσμο αντίκτυπο και δεν θα διαρκούν μόνο όσο η γιορτινή περίοδος. Αυτό που δεν γνώριζα, όμως, ήταν πως η Κωτσόβολος είχε σκεφτεί το ίδιο πράγμα με εμένα, πραγματοποιώντας την πρωτοβουλία «Δεύτερο Σπίτι» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα πολλές οικογένειες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με υψηλούς δείκτες φτώχειας. 

Αν θες και εσύ, λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα να κάνεις μία καλή πράξη που θα έχει διάρκεια και θα προσφέρει όλο τον χρόνο χαρά σε μία οικογένεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να δώσεις έναν δεύτερο κύκλο ζωής σε μία λειτουργική οικιακή συσκευή, την οποία δεν χρησιμοποιείς πλέον, βοηθώντας έτσι και μέσω της κυκλικής οικονομίας, το περιβάλλον.

Πώς μία οικιακή συσκευή μπορεί να κάνει τη ζωή κάποιου καλύτερη 

Έχεις μία οικιακή συσκευή, μια κουζίνα, ένα πλυντήριο ρούχων ή ένα ψυγείο, που χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ παραμένει λειτουργικό; Μήπως με αφορμή τις γιορτές, η σύντροφός σου σκέφτεται να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με μία νέα συσκευή και να διώξετε την παλιά; Τότε, να ξέρεις πως η συσκευή που διαθέτεις ήδη μπορεί να σε κάνει μέτοχο σε μία σπουδαία πράξη, αρκεί να είναι έως 10 ετών. Διότι μέσω της πρωτοβουλίας «Δεύτερο Σπίτι», την οποία πραγματοποιεί η Κωτσόβολος με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έχεις τη δυνατότητα να δωρίσεις την οικιακή συσκευή που δεν χρειάζεσαι, σε μία οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα κάνεις μία καλή πράξη, αλλά αυτή η πράξη θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των μελών αυτής της οικογένειας για πολλά χρόνια και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα. Για την ακρίβεια, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα άλλο, πέρα από το να δώσεις τη συσκευή σου στην Κωτσόβολος. Οι ειδικοί της εταιρείας θα αναλάβουν δωρεάν να την παραλάβουν, να την ελέγξουν και να τη φροντίσουν, για να την προσφέρουν σε μία οικογένεια που τη χρειάζεται.

 

 

Εξασφαλίζοντας μία Καλύτερη Ζωή για όλους 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε πράξη καλοσύνης έχει σημασία, ακόμη και η πιο μικρή, ειδικότερα όταν εξασφαλίζει μία καλύτερη ζωή σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Και ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός της πρωτοβουλίας «Δεύτερο Σπίτι», η οποία σύμφωνα με τον Γιάννη Βασιλάκο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, «είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, η οποία ήρθε για να δώσει μια δεύτερη ζωή σε συσκευές που δεν χρειαζόμαστε. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ευελπιστούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους πελάτες μας, και να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή σε οικογένειες που πραγματικά την έχουν ανάγκη». Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα μέχρι το τέλος της χρονιάς να αντικαταστήσω το ψυγείο μου με ένα καινούργιο, δίνοντας στο παλιό έναν δεύτερο κύκλο ζωής και προσφέροντάς το στην Κωτσόβολος, δηλαδή σε μία οικογένεια που ξέρω πως το χρειάζεται πραγματικά.

Σε περίπτωση που θέλεις να συμμετέχεις στην πρωτοβουλία «Δεύτερο Σπίτι», δωρίζοντας μία οικιακή συσκευή που δεν χρησιμοποιείς, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται προς το παρόν σε ιδιοκτήτες συσκευών που βρίσκονται στην Αττική, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και την Άμφισσα. Η συσκευή αυτή μπορεί να είναι ένα πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο ή μία κουζίνα, δηλαδή μία λειτουργική συσκευή, η οποία είναι έως 10 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved