Το Beosystem 72-22 της Bang & Olufsen γιορτάζει μισό αιώνα βινυλίου

Με ρίζες στο Beogram 4000, το νέο πικάπ της B&O είναι ο λόγος που το βινύλιο θα μείνει ζωντανό για ακόμα 50 χρόνια.

Στην εποχή που η μουσική είναι πιο άυλη από ποτέ ως προς το μέσο αναπαραγωγής, βρήκε το βινύλιο την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή. Με το CD και την κασέτα νεκρά ως μέσα, ο παλιός καλός δίσκος επανασυστήθηκε στους πραγματικούς φίλους της μουσικής ως το στοιχείο εκείνο που συνδέει την ακοή με τις υπόλοιπες 4 αισθήσεις για να κάνει την ακρόαση της μουσικής μιας υπόθεση που αφορά κάθε έναν από τους νευρώνες μας. 

Η επάνοδος του βινυλίου έφερε μαζί της και την επάνοδο των συσκευών μέσα από τις οποίες γίνεται μουσική αυτός ο μαύρος δίσκος. Ο συνδυασμός της νοσταλγίας με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας μας έχει δώσει μερικά πραγματικά γλυπτά με την όψη των κλασικών reissues και από μια τέτοια τάση δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η Bang & Olufsen, η εταιρεία που εδώ και περίπου έναν αιώνα παντρεύει τον κρυστάλλινο ήχο με την υψηλή αισθητική. 

 

 

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του Beosystem 72-22, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο πικάπ Beogram 4000 το οποίο παρουσιάστηκε το 1972, πριν από ακριβώς 50 χρόνια. Το πλήρες αυτό ηχοσύστημα συνοδεύεται από ένα αναμενόμενα υψηλού επιπέδου σετ ηχείων και μια βάση από μασίφ ξύλο που λειτουργεί και ως χώρος αποθήκευσης για βινύλια. Σε αυτό το ντουλάπι θα βρει κάποιος 4 από τους πιο σημαντικούς δίσκους που βγήκαν το 1972 όπως No Secrets από τον Carly Simon, το The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars από τον David Bowie, το ντεμπούτο Paul Simon και το Eat a Peach από το The Allman Brothers Band, ένα μικρό δώρο της Bang & Olufsen με την αγορά του Beosystem 72-22.

 

 

Με το νέο «παλιό» πικάπ της B&O δεν υπόσχεται μόνο κρυστάλλινο ήχο, αλλά και κάτω από όλες τις συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα αμορτισέρ που φροντίζει ώστε η βελόνα να έχει πάντα αψεγάδιαστη επαφή με τον δίσκο χωρίς να επηρεάζεται από κραδασμούς. Το σύστημα αυτό ονομάζεται “dance-proof” και είναι εκείνη η τεχνολογική πινελιά που δίνει ώθηση στην Bang & Olufsen για τον επόμενο μισό αιώνα κρυστάλλινης μουσικής.  

 

    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved