Ένα υπέροχο δώρο για όποιον εκτιμάει τη μουσική.

Ο Brian Eno είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα. Ο Βρετανός μουσικός, συνθέτης και παραγωγός δίσκων έχει αφήσει κάτι παραπάνω από το στίγμα του στον κόσμο της μουσικής, προσωπικά υπεύθυνος για τον όρο «ambient music» χάρη στην πρωτοποριακή του δουλειά στο είδος.

 

 
 

Τι ακριβώς έκανε ο Brian Eno σε αυτό το πικάπ;

Μέσα στον ρυθμό των Χριστουγέννων, ο Brian Eno συνεργάστηκε με την Paul Stolper Gallery σε μια περιορισμένης έκδοσης πικάπ, που διαθέτει ένα ψυχεδελικό σύνολο φώτων LED για να μετατρέψει οποιοδήποτε σαλόνι σε μια σκηνή εμποτισμένη με LSD από το Fear & Loathing In Las Vegas.

Ποιος είναι ο Brian Eno;

Ως ένας από τους πιο σημαντικούς συντελεστές στο τοπίο της πειραματικής ποπ μουσικής, ο Eno έχει συνεργαστεί με γίγαντες όπως οι U2, ο David Bowie, οι Coldplay και η Grace Jones. Ωστόσο, τα ενδιαφέροντά του δεν περιορίζονται στη μουσική.

 

 
 

Η πρωτοποριακή συσκευή του Brian Eno

Ο Eno βοήθησε στη δημιουργία του The Clock, μιας συσκευής μέτρησης χρόνου θαμμένη σε ένα βουνό που σχεδιάστηκε για να διατηρεί ακριβή την ώρα για 10.000 χρόνια. Ήταν επίσης το μυαλό πίσω από το Oblique Strategies, μια τράπουλα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του '70 για να βοηθήσει τους δημιουργικούς τύπους να σκεφτούν πλευρικά το δρόμο τους και να ξεφύγουν από διάφορα προβλήματα.

 

 
 

Γιατί αυτό το πικάπ είναι ξεχωριστό;

Το τελευταίο επίτευγμα στο οποίο έβαλε το όνομά του ο Brian Eno είναι ένα πικάπ που θα μπορούσε να είχε γεννήθεί τη δεκαετία του 1970, χάρη στα συνεχώς μεταβαλλόμενα χρώματα που παράγονται από τα φώτα LED που είναι ενσωματωμένα σε αυτό.

Κατά την αναπαραγωγή ενός δίσκου, το έγχρωμο φως θα αναδύεται τόσο από την πιατέλα όσο και από τη βάση του ακρυλικού πικάπ, αφαιρώντας την ανάγκη για μια λάμπα λάβας στο ίδιο δωμάτιο.

«Το φως από αυτό είναι απτό σαν να πιάστηκε σε ένα σύννεφο ατμών», είπε ο Eno για το πικάπ.

«Καθίσαμε να το παρακολουθούμε για ώρες, συγκινημένοι από αυτή την εντελώς νέα εμπειρία του φωτός ως φυσική παρουσία».

 

 

«Μια από τις μεγάλες ανακαλύψεις της θεωρίας της εξέλιξης είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με απλά πράγματα κα τελικά να γίνουν πολύπλοκα. Αυτό είναι πολύ αδιανόητο - είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει αμέσως. Δεν έχει νόημα μέχρι να το δεις», συνέχισε ο Eno..

«Έχετε την ιδέα ότι αυτό το μικρό πράγμα, που δεν μπορεί να περιέχει τόσες πολλές οδηγίες, παράγει αυτόν τον εξαιρετικά περίπλοκο συνυφασμένο, αλληλοεξαρτώμενο κόσμο. Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει σε αυτό το έργο είναι ότι αποτελεί απόδειξη πως ο κόσμος είναι περίπλοκος και όμορφος».

 

 

Αν σας φαίνεται ψυχεδελικό τότε είναι ψυχεδελικό, καθιστώντας αυτήν την περιορισμένη έκδοση 50 πικάπ τον τέλειο σύντροφο στο επόμενο ταξίδι σας μέσα στη μουσική. Είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω του ιστότοπου Paul Stolper Gallery, τσέκαρε να δεις πόσο κάνει κι αν προλαβαίνεις να πάρεις ένα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved