Windows 95: Πώς η μουσική του Brian Eno προσδιόρισε την γενιά του internet

Ο άνθρωπος που έφτιαξε ίσως τους πιο γνωστούς ήχους του διάσημου λογισμικού.

Για τους ανθρώπους που μεγαλώσανε την δεκαετία του ενενήντα αλλά και στις αρχές των 00’ς ξέρουν πολύ καλά πως τα Windows 95 είναι κάτι παραπάνω από cult. Οι ήχοι που μπορεί κανείς να βρει μέσα στο λογισμικό αυτό που κάποτε όλοι μας είχαμε στους υπολογιστές μας, την είχε συνθέσει ο Brian Eno.

Φυσικά ένα από τα πιο αστεία δεδομένα της ιστορίας είναι πως ο Eno έφτιαξε την μουσική των πιο διάσημων Windows πάνω σε υπολογιστή Mac. Ακούγεται τρελό αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια.

 

 

Αν χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά υπολογιστή στη δεκαετία του '90, θα θυμάστε έστω και αμυδρά την εισαγωγική μουσική των Windows 95. Πρόκειται για μια σύνθεση του διάσημου avant-garde μουσικού Brian Eno, ενός ανθρώπου που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του Windows. Για την ακρίβεια δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί το συγκεκριμένο λογισμικό.

Κι όμως η μουσική του το έκανε απόλυτα διάσημο σε όλο τον κόσμο.

 

 
 

Ο πασίγνωστος Άγγλος συνθέτης παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε αν συνέθεσε τη μουσική των Windows 95 σε PC: "Όχι, την έγραψα σε Mac. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου PC. Δε μου αρέσουν τα PC".

Αυτή η αφοπλιστική απάντηση του Eno απλά μας κάνει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά στην ιδιοφυία του.

 

 
 

Όσο για το πώς κατέληξε στη συγκεκριμένη μουσική, ο Eno είπε ότι η Microsoft του έδωσε μια λίστα με 150 επίθετα που θα έπρεπε να τη χαρακτηρίζουν, όπως "συναισθηματική", "σέξι", "νοσταλγική" κ.α. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός για λίγα δευτερόλεπτα μουσικής, αλλά κατά γενική ομολογία ο Eno έκανε καλή δουλειά.

Δες εδώ ποιος είναι ο διάσημος συνθέτης Brian Eno:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved