«Γιάφκα» κρυπτονομισμάτων ξεσκεπάστηκε από την Ουκρανική αστυνομία

Υπήρχαν χιλιάδες παράνομα PS4 Pro σε γιγαντιαία αποθήκη.

Το κρυπτονόμισμα στην Αμερική πάει σύννεφο αλλά επίσης και η παρανομία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν έχει πάρει η μπάλα και την Ευρώπη. Πρόσφατα η αστυνομία ανακάλυψε φάρμα γεμάτη παράνομα PS4 Pro στην Ουκρανία.

 

 

Η γιάφκα με τα κρυπτονομίσματα έκλεβε ρεύμα από το κράτος και έκανε εξόρυξη, όπως λέγεται στην γλώσσα των χάκερ, κρυπτονομισμάτων.

Το παράξενο σε όλη αυτή την μυστήρια και αξιοπερίεργη υπόθεση είναι πως η αστυνομία όταν μπούκαρε μέσα στην μυστική γιάφκα δεν βρήκε υπολογιστές ή μεγάλους σέρβερ να δουλέυουν ασταμάτητα αλλά χιλιάδες PS4 Pro.

 

 
 

Μάλιστα συγκεκριμένα η ασφάλεια της Ουκρανικής Αστυνομίας ανακοίνωσε πως βρέθηκαν συνολικά 5.000 συσκευές gaming τελευταίας τεχνολογίας από τις οποίες οι 3.800 ήταν PS4 Pro.

To δίκτυο ρεύματος στην περιοχή Vinnytsia κόντεψε να καταρρεύσει και οι αρχές δεν είχαν ιδέα από που προέρχονταν αυτή η γιγαντιαία απώλεια ρεύματος. Συγκεκριμένα η μυστική γιάφκα έκαιγε ρεύμα αξίας 200.000 ευρώ κάθε μήνα.

Η αποθήκη βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας διανομής ενέργειας Vinnytsiablenergo, η οποία όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ τονίζει πως δε βρέθηκαν στοιχεία ρευματοκλοπής.

 

 
 

Όλος αυτός ο εξοπλισμός τελικά ακόμη δεν έχουν καταλάβει σε ποιον ανήκει. Η ίδια η εταιρία ρεύματος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη με το γεγονός.

Για να αποκρύψουν τη ρευματοκλοπή, οι crypto miners χρησιμοποιήσαν “πειραγμένους” μετρητές οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική κατανάλωση ρεύματος. Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να αναγνωρίσει όλους τους υπόπτους και να διαπιστώσει αν ενεπλάκησαν σε αυτό στελέχη της εταιρίας.

Mπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις πώς μοιάζει η μυστική γιάφκα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved