ΜAG-LEV ML1: Ένα αιωρούμενο πικάπ για τα μάτια σας μόνο

Τι να τα κάνεις τα video clip όταν μπορείς να ακούς μουσική και να κοιτά αυτό το πικάπ;

Υπάρχει ένα οξύμωρο με τη μουσική και οι περισσότεροι από εμάς δεν το παρατηρούμε τόσο εύκολα. Ενώ είναι μια απόλαυση η οποία δεν απασχολεί καμία άλλη αίσθηση πλην της ακοής μας, έχουμε την απαίτηση να είναι όμορφες οι συσκευές αναπαραγωγής ήχου. Το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις είναι κατά κανόνα πιο αδιάφορες σχεδιαστικά από ότι τα ραδιόφωνα είναι κάτι που επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση. 

Με αυτή τη σκέψη ήρθε η ιδέα στη MAG-LEV για ένα αιωρούμενο πικάπ. Ο συνδυασμός μια συσκευής παραγωγής ήχου που είναι ευχάριστη στο μάτι δεν είναι η μοναδική οξύμωρη συνύπαρξη του ML1. Το γεγονός ότι πρόκειται για μια συσκευή που κάνει χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας για να υπηρετήσει το ξεπερασμένο μέσο του βινυλίου είναι μία ακόμα περίεργη συνύπαρξη.

Όσο λιτό και απλό είναι στο μάτι το «ιπτάμενο» πικάπ της MAG-LEV, αλλό τόσο απλό είναι και στη λειτουργία του με όσο το δυνατόν λιγότερα κινούμενα μέρη. Ο βραχίονας είναι προεγκατεστημένος και απλός τη χρήση και το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις το αγαπημένο σου βινύλιο και να πατήσεις το play. 

Η «καρδιά» του  ΜL1 δεν είναι άλλη από τον μηχανισμό περιστροφής του. Στο εσωτερικό του συνδυάζει ένα σύστημα πυκνωτών και μαγνητών χωρίς κανένα κινούμενο μέρος. Η πλήρης απουσία κινούμενων μερών εξασφαλίζει τη μέγιστη ακρίβεια στην περιστροφή του δίσκου. Χωρίς μεταβολές στην ταχύτητα, χωρίς κραδασμούς, πετυχαίνει την πιο ομαλή κίνηση που έχει υπάρξει σε πικάπ.

Το ίδιο το σύστημα μαγνητών που φροντίζει την κίνηση του δίσκου, φροντίζει και για την «αιώρησή» του. Η πρωτοπορία και οι πατέντες έχουν το τίμημά τους και στα 2.500€, το MAG-LEV ML1 δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς ευκαιρία.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved