GoPro: Ο καλύτερος σύντροφος για χειμωνιάτικες εξορμήσεις!

Αν ο χειμώνας δεν περνάει δίχως εκδρομές ή extreme sports, τότε ένας τρόπος υπάρχει να κάνεις τον φετινό χειμώνα ακόμη καλύτερο: μια GoPro. Οι action cameras που ευθύνονται για μερικές από τις εντυπωσιακότερες λήψεις που σίγουρα έχεις δει στο internet, κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές και είτε είσαι... άνθρωπος των άκρων είτε απλώς διασκεδάζεις σε κάθε σου ταξίδι, θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

Πρακτικά, οι GoPro όρισαν τι εστί action camera, δημιουργώντας μια ολοκαίνουρια κατηγορία. Είναι μικρές ώστε να μπαίνουν στο στήθος, στο κράνος ή ακόμη και πάνω στο όχημα, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ευκολία χειρισμού τους, κάτι που τις κάνει ιδανικές για όλους. Είναι επίσης αδιάβροχες δίχως την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό, παρότι υπάρχει πληθώρα αξεσουάρ που μπορεί σχεδόν να τις μετατρέψει – από τρίποδο, μεγαλύτερη οθόνη ή κατευθ υντικό μικρόφωνο, πολλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία σου με μια GoPro.

Φυσικά, ο βασικότερος λόγος αγοράς μιας κάμερας είναι η ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο, όπου οι GoPro τα καταφέρνουν όχι απλά περίφημα όμως ενσωματώνουν και τεχνολογίες που συνολικά βελτιώνουν την εμπειρία, αφήνοντας στον χρήστη τους μια και μόνο έγνοια: να περάσουν καλά. Η GoPro θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

 

Μαζί σε κάθε εκδρομή!

Δε χρειάζεται να ζεις στα άκρα για να απολαύσεις όσα προσφέρει μια GoPro. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις είναι ο καλύτερος σύμμαχος που θα μπορούσες να είχες μαζί σε μια εκδρομή. Καταρχάς, μπορεί να τοποθετηθεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου, στη μηχανή, στο κράνος ή και στο τιμόνι του ποδηλάτου, για να καταγράψεις τη διαδρομή σου.

 

gopro1

 

Αν είσαι πεζός, κανένα πρόβλημα. Μπορείς να την κρατάς στο χέρι ή να την ενσωματώσεις σε κάποιο μπαστούνι πεζοπορίας ή ακόμη και σε gimbal. Έτσι θα μπορείς να καταγράψεις με άριστη ευκρίνεια την βόλτα σου ή την πεζοπορία στο βουνό, το δάσος και τη θάλασσα. Οπουδήποτε κι αν σε βγάλει ο δρόμος σου, το σίγουρο είναι πως η GoPro δε θα... ζοριστεί. Είναι αδιάβροχες και με ανθεκτικό σώμα για να αντέχουν ενάντια στη σκόνη και τις κακουχίες. Μπορούν και να βυθιστούν στο νερό, αν είσαι λάτρης της χειμερινής κολύμβησης ή αν απλώς θέλεις να απαθανατίσεις τη θαλάσσια ζωή... από κοντά.

Για φωτογράφιση τοπίων, είναι εξίσου ιδανικές χάρη στον υπέρ-ευρυγώνιο “fisheye” φακό που ενσωματώνουν. Το συγκεκριμένο εφέ παραμόρφωσης του φακού μιμείται -όπως μαρτυρά το όνομα- το μάτι ενός ψαριού για να χωρέσει ακόμη περισσότερα μέσα σε μια πανοραμική λήψη κι έτσι όταν συνηθίσεις το αποτέλεσμα, θα μπορέσεις να τραβήξεις πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο. Δείχνει πλήρως τις δυνατότητές του όταν εστιάζεις σε κάτι συγκεκριμένο, όπως ένα ζωάκι της φύσης ή κάτι άλλο που τράβηξε το ενδιαφέρον σου στην εξοχή, οπότε να είσαι πάντα... έτοιμος για λήψη.

 

gopro2

 

Με το μικροσκοπικό μέγεθος που έχουν όλες οι GoPro, δύσκολα θα έχεις λόγο να την αφήσεις πίσω. Χωράει κυριολεκτικά στην τσέπη και αφήνει χώρο για... άλλη μία κι έτσι η μεταφορά της δε θα σταθεί ποτέ εμπόδιο ανάμεσα στην άνεση και τη διασκέδαση μιας εκδρομής. Κι όσο για την ευκολία χρήσης; Απλά βρες κάτι που σε ενδιαφέρει, στόχευσε και... κλικ! Η GoPro αυτόματα διαλέγει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τη σκηνή, για να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο όσα «πιάνει» ο φακός.

 

Σχεδιασμένη για να... συζείτε στα άκρα!

Αν ο χειμώνας σου αποτελείται από σκι, snowboard, ποδηλασία ή κάτι εντελώς διαφορετικό και ταυτόχρονα παρόμοιο, τότε η GoPro θα βοηθήσει να κρατήσεις για πάντα ζωντανές τις καλύτερες στιγμές που περνάς κάνοντας αυτά που αγαπάς.

Κάθε GoPro είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε εσένα κι όχι εσύ σε εκείνη, κάτι που δεν μπορείς να πεις για κάθε action camera. Ο μικροσκοπικός τους σχεδιασμός και η πληθώρα εξαρτημάτων που υποστηρίζουν τις κάνουν ιδανικές πραγματικά για οτιδήποτε σκεφτείς να κάνεις. Μπορεί να τοποθετηθεί στον σκελετό, κάτω από τη σέλα ή στο τιμόνι ενός ποδηλάτου για παράδειγμα, ενώ αν κάνεις snowboard, μπορεί να τοποθετηθεί στη σανίδα -στη μύτη ή την ουρά- όπως και στο κράνος σου.

Οι δυνατότητες είναι τόσες που η μοναδική σου σκέψη θα είναι: τι ακριβώς θέλω να αποτυπώσω; Για παράδειγμα, τοποθετώντας την κάμερα στο κεφάλι έχεις την ελευθερία της κίνησης για να καταγράφεις βάσει της φοράς του κεφαλιού σου. Από την άλλη, τοποθετώντας την κάμερα στο τιμόνι του ποδηλάτου ή τη μύτη της σανίδας, είσαι όσο πιο κοντά στη δράση γίνεται. Και χάρη στον φακό fisheye, που δραματοποιεί τα πλάνα, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε φανταστικό.

Για να μην χάνεις ποτέ επαφή με το τι ακριβώς βρίσκεται στο πλάνο, κάθε GoPro είναι εξοπλισμένη με μια βολική έγχρωμη οθόνη μέσω της οποίας μπορείς σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθείς τη δράση. Επιπλέον, μπορείς να πλοηγηθείς στα μενού μέσα από αυτή καθώς υποστηρίζει αφή, ο ευκολότερος τρόπος για να κάνεις οποιαδήποτε ρύθμιση, μικρή ή μεγάλη.

 

Εξελιγμένη καταγραφή βίντεο, μηδενικός κόπος!

Δεν είναι τυχαίο που η GoPro είναι συνυφασμένη με τα extreme sports. Οι κάμερες της εταιρείας ανέκαθεν παρείχαν πρωτοποριακές τεχνολογίες που βελτίωναν με διάφορους τρόπους τη λήψη, δίχως να χρειάζονται ρυθμίσεις και περιήγηση σε ατελείωτα μενού για να τις παρέχουν.

Ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα είναι το HyperSmooth, μια ενσωματωμένη στην κάμερα τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών η οποία παράλληλα εξαφανίζει την ανάγκη για gimbal κι επιπλέον εξοπλισμό. Μέσα από την μικροσκοπική GoPro, λοιπόν, τα βίντεο θα είναι εξαιρετικά σταθερά ακόμη κι αν κάνεις ποδήλατο σε ανώμαλο δρόμο – τόσο καθαρό και ομαλό βίντεο που δε θα πιστέψεις ότι τραβήχτηκε σε τέτοιο δρόμο.

 

gopro3

 

Όλοι μας, κάποια στιγμή, έχουμε κάνει μια διαδρομή που θα θέλαμε να «συμπιέσουμε» για να τη ζήσουμε ξανά, γρήγορα. Σαν ένα σφηνάκι, ας πούμε. Αυτή η ανάγκη εξυπηρετείται από το Timelapse, μια τεχνολογία που υπάρχει χρόνια. Η μαγεία της νύχτας απαιτεί εξίσου ειδική διαχείριση, όμως, κι έτσι οι νεότερες GoPro χρησιμοποιούν το Night Lapse για να απαθανατίσεις τις φανταστικές αλλαγές του ουρανού και των τοπίων – ή απλώς την νυχτερινή σου βόλτα στα χιονισμένα τοπία που περιπλανιέσαι.

Δανειζόμενο την τεχνολογία HyperSmooth, το TimeWarp είναι μια νέα προσθήκη για τις GoPro. Η GoPro, λοιπόν, ένωσε τα Timelapse και HyperSmooth για να δημιουργήσει το TimeWarp, μέσω του οποίου καταγράφεται βίντεο που θα αναπαραχθεί σε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα της αρχικής, με το έξτρα «δώρο» του HyperSmooth για να εξομαλύνει τα όποια σκαμπανεβάσματα στη λήψη.

Με ανάλυση βίντεο που μπορεί να φτάσει και το Ultra HD, αλλά και πολλαπλά μικρόφωνα για να «αιχμαλωτίζει» τον ήχο με την ποιότητα που αρμόζει στην... περιπέτειά σου, οι GoPro παρέχουν ένα πλήρες πακέτο λειτουργιών και δυνατοτήτων για να καλύψουν τους πάντες. Από εκδρομείς έως σκιέρ και από λάτρεις της φύσης μέχρι χειμερινούς κολυμβητές, η επιλογή μιας GoPro είναι πάντοτε η σωστή επιλογή για τις εξορμήσεις σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved