Πώς θα βρεις το πιο tech smartphone με λιγότερα χρήματα

Αν ανήκεις στη γενιά των millennials, τότε πιθανότατα έχεις βιώσει τον ενθουσιασμό των πρώτων κινητών. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που οι γονείς μου, μου χάρισαν το πρώτο, ολόδικό μου τηλέφωνο και φυσικά, την πρώτη φωτογραφία που έβγαλα μέσω κινητού, όταν πλέον μπήκαν στο «παιχνίδι» οι κάμερες.

Σε όποια γενιά και αν ανήκεις, το σίγουρο είναι πως τα smartphones αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου και ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, έχουν μετατραπεί στην προέκταση χεριού σου -και όχι άδικα. Μέχρι και οι boomers γονείς σου, οι οποίοι μέχρι πέρυσι σου έλεγαν να αφήσεις για λίγο από τα χέρια σου το κινητό, τώρα αδημονούν για την επόμενη βιντεοκλήση σου, για να σου στείλουν φωτογραφίες στο Messenger, το Viber ή το WhatsApp, για να κάνουν like στις φωτογραφίες που ποστάρεις στο Facebook, για να δουν τα Instagram stories σου ή στην περίπτωση που έχεις γίνει και εσύ TikToker και εκείνοι είναι πολύ «προχωρημένοι», για να «τσεκάρουν» τα trending βιντεάκια σου.

Η αλήθεια είναι πως η έννοια του smartphone, απέκτησε ακόμη μεγαλύτερες και πιο σημαντικές διαστάσεις στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, η οποία όπως όλα δείχνουν, μας έφερε πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε, στο ψηφιακό «αύριο» που θα ερχόταν μερικά χρόνια αργότερα.

Βλέπεις, πλέον δεν χρησιμοποιείς απλώς το κινητό σου για να κάνεις socializing ή να σκρολάρεις στα social media. Το smartphone σου έχει μετατραπεί τώρα σε ένα μέσο διασκέδασης, ουσιαστικής επικοινωνίας, προπόνησης και φυσικά, εργασίας. Με λίγα λόγια, λοιπόν, οι απαιτήσεις σου από ένα smartphone έχουν πλέον αυξηθεί, όπως ακριβώς οι ανάγκες σου, στη νέα αυτή ψηφιακή πραγματικότητα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου και να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα νέο smartphone, ρίξε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί. Θα σου επιτρέψει να είσαι περισσότερο σίγουρος πως η επιλογή που θα κάνεις, θα εξυπηρετεί καλύτερα τις νέες σου ανάγκες, ενώ θα σε βοηθήσει να βρεις πιο εύκολα ένα «δυνατό» κινητό, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για εμάς, δύο νέα smartphones που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου αυτή την περίοδο είναι το OnePlus Nord N100 και το OnePlus Nord N10 5G και παρακάτω, θα διαπιστώσεις και εσύ το γιατί.

smartphone22

 

Μεγάλη οθόνη για solo προβολές και άνετες βιντεοκλήσεις

Το να παρακολουθείς ταινίες, σειρές ή βίντεο από το smartphone καθώς χαλαρώνεις στο σπίτι και να πραγματοποιείς απανωτές βιντεοκλήσεις με φίλους, γονείς ή συναδέλφους, αποτελούν συνήθειες που έχουν γίνει μέρος του καθημερινού σου προγράμματος. Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό το νέο κινητό που θα πάρεις, να έχει μεγάλη οθόνη που θα σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις πιο πολύ την παρακολούθηση ταινιών, σειρών και βίντεο και φυσικά, να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι πιο κοντά με τους αγαπημένους σου ή να φαίνεσαι πιο pro στα επαγγελματικά, online meetings. Το OnePlus Nord N10 5G, λοιπόν, διαθέτει μία εντυπωσιακή οθόνη 6,49 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και διπλά στερεοφωνικά ηχεία, που σου επιτρέπει να έχεις μία εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. Όλα αυτά με ταχύτητες 5G, χωρίς να χρειαστεί να «ξεφύγεις» πολύ σε επίπεδο τιμών -μιας και κοστίζει 359 ευρώ... τίμιο θα λέγαμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό του!

Η οθόνη είναι κυριολεκτικά όλα τα… λεφτά όταν παίζεις παιχνίδια με το συγκεκριμένο smartphone, ενώ, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε ιδιοίς… όμμασι, τα δίνει όλα και στο Netflix αλλά και στο YouTube. Ειδικά αν έχεις χάσει τον αγώνα της ομάδας σου, τουλάχιστον μπορείς να δεις μία χαρά τις φάσεις από τον αγώνα!

 

man smartphone


Πραγματικά μεγάλη μπαταρία για να μην βγαίνεις εκτός

Αλήθεια, υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το να χαλαρώνεις μετά τη δουλειά παρακολουθώντας βιντεάκια online, να κάνεις βιντεοκλήση με τον κολλητό σου που ζει στο Λονδίνο ή με την κοπέλα σου ή να ακούς μουσική την ώρα που έχεις βγει για τρέξιμο και να βλέπεις ότι η μπαταρία στο κινητό σου τελειώνει; Ένα σύγχρονο κινητό, λοιπόν, χρειάζεται και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να μπορεί να φορτίζει και πολύ πιο γρήγορα… ώστε να μην σε βγάζει εκτός προγράμματος -ακόμη και αν αυτό σημαίνει για εσένα το να σκρολάρεις απρόσκοπτα στο TikTok ή παρακολουθείς ξεκαρδιστικές γκάφες στο YouTube. Και σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, αξίζει να τσεκάρεις τα νέα smartphones της σειράς OnePlus Nord Ν και δη, το OnePlus Nord N100, που κυκλοφορεί αποκλειστικά από την αλυσίδα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία 5000mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W. Πρακτικά, δύσκολα θα χρειαστεί να αναζητήσεις τον φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν αυτό συμβεί, θα μπορείς να φορτίσεις το smartphone σου πολύ γρήγορα. Βασικά, κατά τις ημέρες που το δοκιμάζαμε, δεν χρειάστηκε να ψάξουμε καν για να βρούμε τον φορτιστή!

Να σημειώσω δε πως και τα δύο έρχονται με προεγκατεστημένο το OxygenOS 10.5, το λογισμικό που έχει αναπτύξει η OnePlus και το οποίο βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία χρήσης.

smartphone3

Πού πας χωρίς αποθηκευτικό χώρο;

Μπορεί να έχεις στα χέρια σου ένα κινητό που βγάζει τέλειες φωτογραφίες και βίντεο. Τι να το κάνεις όμως, αν όλη την ώρα σου ζητάει να διαγράψεις ό,τι έχεις τραβήξει διότι δεν υπάρχει διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος; Στην εποχή της ψηφιακής εικόνας και των social media, ένα smartphone με μεγάλη μνήμη είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο. Η σειρά OnePlus Nord Ν, λοιπόν, μπορεί να καλύψει αυτήν ακριβώς την ανάγκη σου. Πιο αναλυτικά, το OnePlus Nord N100 έρχεται με μνήμη RAM 4GB και αποθηκευτικό χώρο 64 GB, ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, ενώ μπορείς και να τον επεκτείνεις με τη χρήση κάρτας MicroSD. Όσο για το OnePlus Nord N10 5G -το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά από τις 4 Δεκεμβρίου 2020, στην τιμή των 359 ευρώ- σου προσφέρει μεταξύ άλλων, 6 GB μνήμης RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Άρα, ακόμη καλύτερες επιδόσεις και εμπειρία χρήσης και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος και σε αυτή την περίπτωση είναι επεκτάσιμος.

 

«Δυνατές» φωτογραφίες

Το αν θα τις ποστάρεις στα social media ή αν θα τις στείλεις στα φιλαράκια σου, δεν έχει σημασία. Εκείνο που «μετράει» σε ό,τι αφορά σε ένα «έξυπνο» κινητό σήμερα, είναι το να μπορείς να βγάζεις με αυτό φωτογραφίες που αξίζει να μοιραστείς. Θα αναφερθώ ξανά στο OnePlus Nord N100, λοιπόν, διότι στα 199 ευρώ, σου προσφέρει μια δυναμική εμπειρία φωτογράφισης, χάρη στην κύρια κάμερα που διαθέτει με τα 13 MP, τον bokeh φακό του που βοηθά στη λήψη φωτογραφιών portrait, αλλά και τον macro φακό του που σου προσφέρει ένα πιο pro αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σου. Το αποτέλεσμα θα σε καλύψει και με το παραπάνω, ειδικά όσον αφορά στις φωτογραφίες που θέλεις να «ανεβάσεις» σε Facebook και Instagram ή να στείλεις στους φίλους μέσω κάποιου messaging app.

Βασικά, πρέπει να το δοκιμάσεις για να καταλάβεις ότι, για τα χρήματα που δίνεις, παίρνεις μία συσκευή που δεν θα σε προδώσει! Οι λήψεις ήταν εξαιρετικές και σε σημείο που αναρωτιόσουν αν ήταν από κινητό που χαρακτηρίζεται ως προσιτό…

smartphone4

 

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις τι να τσεκάρεις και πού να ψάξεις για να μπορείς να απολαμβάνεις στο εξής μία premium εμπειρία smartphone, χωρίς να κάνεις «εκπτώσεις» στην ποιότητα και φυσικά, χωρίς να βγεις εκτός budget. Αναβάθμισε, λοιπόν, την καθημερινότητά σου και απέκτησε περισσότερα, με λιγότερα χρήματα. Αυτό σημαίνει «έξυπνη» αγορά σε ό,τι αφορά στα smartphones σήμερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved