Η γενιά που μεγάλωσε με τα Final Fantasy

Γιατί αξίζει να ξαναπαίξεις τις νέες εκδόσεις Final Fantasy 7 και Final Fantasy 8.

Στη μαγική δεκαετία του 90, μπορεί το gaming  να βρισκόταν ακόμη στα πρώτα του βήματα αλλά εμείς σαν χρήστες νομίζαμε πως είχαν κατακτήσει ήδη τον κόσμο μας. Και γιατί να μην το υποθέταμε άλλωστε; Μιλάμε για μία δεκαετία που έβγαλε μερικούς από τους πιο υπέροχους τίτλους, τόσο σε επίπεδο gaming όσο και σεναριακά. Ήμασταν η γενιά που μεγάλωσε με την κονσόλα συνδεδεμένη στην τηλεόραση και με τους φίλους να γεμίζουν το δωμάτιο ή το σαλόνι. Και δεν το μετανιώνουμε καθόλου. Τελικά τα games, ούτε μας έκαναν το κεφάλι «πουρέ» όπως δήλωναν οι γονείς μας, ούτε μας αποπροσανατόλισαν από τους στόχους μας. Μας εξύψωσαν την φαντασία σε τέτοιο επίπεδο που νιώσαμε τυχεροί. Και μιλώντας για φαντασία, δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με τους δύο πιο νοσταλγικούς τίτλους της Square Enix που έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

 

 

Από την Ε3 βιώσαμε ήδη μερικά από τα καλύτερα νέα. Τη remake έκδοση του Final Fantasy 7 και την remastered έκδοση του Final Fantasy 8. Δεν είμαστε πια πιτσιρικάδες, αυτό είναι βέβαιο. Ήμασταν όμως παιδιά που έδιναν πάντα έμφαση στην ιστορία. Όπως στα βιβλία, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, έτσι και στα games, τα Final Fantasy είναι η απόδειξη πως ένα καλό στόρι δεν συγκρίνεται με κανένα γραφικό και με κανένα gameplay. Ή τουλάχιστον, πίσω στο 1997, δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα δούμε κάτι παραπάνω. Και μετά έρχεται ξανά ο Cloud στο προσκήνιο. Με σύγχρονα γραφικά, καλύτερο gameplay -έτσι δείχνει το trailer- και με το στόρι να έρχεται πάλι να ξεχωρίσει. Έχω δύο ανιψιούς, 13 και 15 χρονών. Όταν τους έδειχνα τα αυθεντικά Final Fantasy σε βίντεο του YouTube, απορούσαν μεν με τα γραφικά αλλά λάτρεψαν μονομιάς την ιστορία. Ξέρετε τι είναι αυτό; Η αξία της διαχρονικότητας. Η απόδειξη πως η καλή αφήγηση μίας ιστορίας, από ανθρώπους με μεράκι που έκατσαν  κάτω με μερικά χαρτιά και τους προγραμματιστές δίπλα τους και είπαν «ας δώσουμε το κάτι παραπάνω σε αυτή τη γενιά των gamers». Και το έκαναν.

 

final fantasy viii remastered

 

Η επανακυκλοφορία των δύο κολοσσιαίων τίτλων, σημαίνει ωστόσο πολλά περισσότερα. Δεν  είναι ευκαιρία μόνο για όλους εμάς να θυμηθούμε τα παλιά, αλλά και για τη νέα γενιά να γνωρίσει όλη εκείνη την μαγεία που δεχτήκαμε εμείς. Και αν μπορεί να το κάνει με καλύτερα γραφικά από εκείνα που γνωρίσαμε εμείς, τότε γιατί όχι; Άλλωστε το Resident Evil 2 που επίσης επανακυκλοφόρησε σαν πιστός τίτλος των 90s, ήταν η απόδειξη πως τέτοιες κινήσεις δεν είναι χάσιμο χρόνου. Αντιθέτως, είναι μία καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε την όμορφη και δημιουργική πλευρά του gaming.

 

Ας κάτσουμε λοιπόν πάλι στα σαλόνια. Ας πάρουμε τηλέφωνο τους φίλους με τους οποίους παίξαμε Final Fantasy. Ας θυμηθούμε το στόρι, ας ταξιδέψουμε λίγο πίσω, ας κάτσουμε με τα ανίψια, τα ξαδέρφια, με το κορίτσι, με τους κολλητούς και ας έχουμε στο νου πως τα πράγματα που αληθινά αφήνουν εποχή, είναι αυτά που επαναλαμβάνονται στις εποχές που έρχονται στη συνέχεια.

* To Final Fantasy 7 θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου του 2020 , ενώ η remastered έκδοση στις 3 Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved