«Έρχονται τα ρομπότ και μας παίρνουν τις δουλειές»

Πόσο χρειαζόμαστε ένα ρομπότ-καφετζή;

Τα έλεγε ο Morpheus στο Matrix και κάποια ζώα δεν ήθελαν να τον πιστέψουν. Το περιμένουμε πως κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, τα ρομπότ δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο για να συναρμολογούν αυτοκίνητα. Υπάρχει ήδη ένα ρομπότ-μπάρμαν που εξυπηρετεί πελάτες στο κρουαζιερόπλοιο Quantum of the Seas, οπότε ήταν η ώρα να δημιουργηθεί και ένα ρομπότ-καφετζής.

cafe x coffee robot 2

Στο Χονγκ Κονγκ και στο Σαν Φρανσίσκο, λειτουργεί ήδη το Café X Coffee Robot. Πρόκειται για ένα «περίπτερο» το οποίο σερβίρει εσπρεσάκια στους περαστικούς σε χρόνο ντε-τε και στο οποίο απασχολείται ένα ρομπότ σαν εκείνο το γκαφατζίδικο που είχε ο Iron Man στην πρώτη ταινία. Εσύ πληκτρολογείς την παραγγελία στην touchscreen οθόνη και το ρομπότ (σ.σ.: κατασκευασμένο από την Mitsubishi) φροντίζει να επιμεληθεί την παραγγελία σου. Δεν ξέρουμε αν έχει πρόγραμμα για να φτιάχνει φρέντο καπουτσίνο ή αν μπορεί να αντιμετωπίσει παραγγελίες τύπου «μέτριο προς γλυκό», αλλά η ιθύνουσα εταιρεία κατασκευής, η WMF, θέλει να γεμίσει όλους τους δρόμους της Αμερικής με τέτοια περίπτερα.

Ετοιμαστείτε γιατί ο πόλεμος ανθρώπων-ρομπότ πλησιάζει. Και θα ξεκινήσει από τον πρώτο Έλληνα που θα τα κάνει κώλο επειδή του φέρανε γλυκό εσπρέσο αντί για σκέτο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved