Πέντε καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνο

Βάλε τις στο πρόγραμμα και θα δεις αμέσως διαφορά. 

Είναι σύνηθες να σκέφτεσαι πως η νοημοσύνη είναι κάτι με το οποίο απλά γεννιέσαι. Μερικοί άνθρωποι, τελικά, κάνουν το να είσαι έξυπνος να δείχνει δύσκολο. Ωστόσο, η ευφυΐα δεν είναι ένα προκαθορισμένο χαρακτηριστικό. Είναι μια μεταβλητή, ευέλικτη ικανότητα να μαθαίνεις και να τονώνεις τον εγκέφαλό σου που μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Ξεκίνα με τα παρακάτω. 

 

Ασκήσου αρκετά

Σύμφωνα με μελέτες, η άσκηση προάγει τη δραστηριότητα στον ιππόκαμπο, ο οποίος εμπλέκεται με τη μνήμη και τη ρυθμίζει ώστε να διατηρείται σε ομαλή λειτουργία. Η άσκηση αυξάνει τον όγκο του ιππόκαμπου και ειδικά η αεροβική δραστηριότητα προάγει την ανάπτυξη των νευρώνων, η οποία ενισχύει τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οπότε είτε τρέχεις, είτε κάνεις αναρριχήσεις, είτε ποδήλατο ή πολεμικές τέχνες, γίνεται δουλειά.

Ο ύπνος είναι must

Ο ύπνος είναι επίσης απαραίτητος για την υποστήριξη της βέλτιστης γνωστικής λειτουργίας. Όταν κοιμάσαι, ο εγκέφαλός σας παγιώνει τις αναμνήσεις που δημιουργείς κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενισχύει την ικανότητα του να μαθαίνει νέες πληροφορίες.

Εννοείται θα φτιάξεις και την διατροφή

Για να ενισχύσεις την υγεία του εγκεφάλου σου, προτίμησε τροφές με θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη ομαλή λειτουργεία του. Αυτό περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φλαβονοειδή και βιταμίνη Κ. Μπερδεύτηκες; Μιλάμε για αβοκάντο, λιναρόσπορο, ψάρια και αμύγδαλα.

Μάθε ένα μουσικό όργανο

Ο πιο διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να ενισχύσεις τη νοημοσύνη σου. Περιλαμβάνει δεξιότητες όπως την ακουστική αντίληψη, τον σωματικό συντονισμό, την δυνατότερη μνήμη και την αναγνώριση μοτίβων. Τα μουσικά όργανα βοηθούν στην αύξηση της γνωστικής και νευρικής λειτουργίας.

Διάβαζε όσο περισσότερο μπορείς

Θέλει και ρώτημα πως το διάβασμα αυξάνει τη νοημοσύνη; Η ανάγνωση διεγείρει κάθε μέρος του εγκεφάλου σας, μαζί με τις νευρικές συνδέσεις μεταξύ τους. Για να συμβεί αυτό , το μυαλό αναγκάζεται να συμπεριλάβει πολλές διαφορετικές γνωστικές λειτουργίες όπως την προσοχή, τη μνήμη εργασίας, την μακροπρόθεσμη μνήμη, την κατανόηση, την οπτική επεξεργασία των γραμμάτων, αλλά και τον αφηρημένο συλλογισμό.

Μελέτες δείχνουν ότι η ανάγνωση ενισχύει τη συνδεσιμότητα μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου που εμπλέκονται με την κατανόηση και αυτό το αποτέλεσμαμ, μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες μετά την ανάγνωση, υποδηλώνοντας μακροπρόθεσμα οφέλη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved