pexels Το απλό κόλπο για να δροσίσει αμέσως ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο

Δεν χρειάζεται να καείς στη θέση του οδηγού μέχρι να πάρει μπρος το air-condition.

Αν μισείς τη ζέστη, τότε ήρθε η χειρότερη εποχή του χρόνου για σένα. Υψηλές θερμοκρασίες, ιδρώτας, κούραση, εμφάνιση κατσαρίδων και κουνουπιών. Ευλογία. Ακόμη κι αν αγαπάς το καλοκαίρι, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σου όταν βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο περιμένοντας τον κλιματισμό να πάρει μπροστά και να γυρίσει από τον ζεστό αέρα, σε παγωμένο.

 

 

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Αν είσαι ανυπόμονος, τότε υπάρχει λύση για σένα. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τα παράθυρα ώστε να φύγει ο καυτός αέρας και στη συνέχεια να θέσεις σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού, με τη θερμοκρασία αρχικά στο LOW, παράλληλα με την εσωτερική ανακύκλωση αέρα, για ταχύτερη απόδοση.

Τι πρέπει να κάνεις αν το αυτοκίνητο χάνει ψυκτικό υγρό ή αντιψυκτικό;

Για να μην περιμένεις υπάρχει ένα απλό κόλπο που θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Φρόντισε να έχεις τους αεραγωγούς στο ταμπλό στραμμένους προς τα πάνω γιατί ο κρύος αέρας είναι βαρύτερος από τον ζεστό και η τροχιά που θα ακολουθήσει θα συμβάλλει καθοριστικά στην ταχύτερη μείωση της θερμοκρασίας, αλλά και στην επίτευξη ομοιομορφίας.

Πάντως οφείλεις να γνωρίζεις πως η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 22-24 βαθμών Κελσίου, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι συνηθισμένος σε αιφνίδιες και μεγάλες αλλαγές ενώ ταυτόχρονα κάνεις αλόγιστη σπατάλη ενέργειας, χωρίς να κερδίζεις κάτι σε ψύξη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved