Ο Virgil Van Dijk ξέρει να σου μιλήσει για την επιτυχία

Ο αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας σχολίασε σε συνέντευξη τη νικηφόρα νοοτροπία του.

Για τους οπαδούς της Liverpool, o Virgil υπήρξε ο βράχος της άμυνας που ο κόσμος είχε να δει από τον καιρό του Agger και του Hyypia. Οργάνωσε, φρόντισε και έχτισε την  πίσω γραμμή, δίνοντας στη Liverpool το γόητρο της χαμένης της άμυνας. Εκτός αυτού, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια, να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Premier League και να φορέσει το περιβραχιόνιο του captain για την εθνική του. Και ξέρει τι πάει να πει αφοσίωση.

Ο Virgil van Dijk μίλησε πρόσφατα στην αγγλική έκδοση του περιοδικού GQ για το πώς αντιμετωπίζει μία τόσο μεγάλη ευθύνη και πόσο μάλιστα όταν η χώρα του έχει κάνει αλλεπάλληλες νικηφόρες εμφανίσεις στις παγκόσμιες διοργανώσεις. Και αυτό ήταν ένα από τα καίρια ζητήματα που σχολίασε. «Δεν μπορώ να πω πως δεν αισθάνομαι όμορφα με την ευθύνη. Σε κάνει να αισθάνεσαι σημαντικός μέσα και έξω από το γήπεδο και σε παρακινεί να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε με οποιοδήποτε τρόπο. Το να είσαι στο πίσω κέντρο της άμυνας, σημαίνει ότι έχεις όλη την εποπτεία. Με την φωνή μου, το ύψος μου, το παρουσιαστικό μου, σημαίνει πως πρέπει να μάθεις να τα χρησιμοποιείς υπέρ σου στους αγώνες. Το να φοράω όμως το περιβραχιόνιο κρατάει το μυαλό μου κοφτερό».

 

 

Πέρα όμως από την ευθύνη και το πόσο καλό κάνει στον ίδιο και στο κομμάτι της οργάνωσης μέσα στον αγώνα, ο van Dijk σχολίασε και πως απέκτησε νικηφόρα νοοτροπία. «Υπάρχουν ένα σωρό φράσεις του τύπου ‘‘αν δεν αποτύχεις δεν θα κερδίσεις ποτέ’’. Η αλήθεια είναι ότι κάθε κατάσταση που βιώνεις, σε βοηθάει να προχωρήσεις και να αλλάξεις το σκεπτικό σου. Ο τελικός του Champion’s League στο Κίεβο το 2018, ήταν κάτι πολύ δύσκολο για μένα. Όμως ένα χρόνο αργότερα που βρεθήκαμε στη Μαδρίτη, είχα το χρόνο να χτίσω αυτό το συναίσθημα, να προετοιμαστώ. Παίρνεις την αποτυχία και φροντίζεις να την δουλέψεις ώστε να μην ξανασυμβεί».

Τέλος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το συναίσθημα του να είσαι πατέρας. «Όταν η οικογένειά σου είναι ευτυχισμένη, όλα λειτουργούν σωστά. Δεν έχει σημασία αν είχες μια κακή μέρα ή κακή νύχτα. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Θα ξεσπάσεις στην οικογένειά σου γι’ αυτά; Όχι. Η οικογένεια είναι το παν».

 

 

Απόψε η Ολλανδία θα αναμετρηθεί με την Αργεντινή, στο πιο δύσκολο μέχρι σήμερα τεστ των «οράνιε» στο Μουντιάλ. Θα μεταφέρει ο Van Dijk τη συνταγή της επιτυχίας κόντρα στην παρέα του Μέσι; Θα το δούμε απόψε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved