pexels 4 σημάδια πως είσαι σκληρός με τον εαυτό σου

Πρέπει να τα προσέξεις προτού σε καταστρέψουν.

Ναι όλοι θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ωστόσο πολλές φορές γινόμαστε σκληροί με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό κάνει κακό στην ψυχολογία μας και παρακάτω θα δεις 4 σημάδια που δείχνουν ότι παραείσαι σκληρός με τον εαυτό σου.

Παρατάς τις προκλήσεις εύκολα

Η ζωή είναι γεμάτη με προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο το να παρατάς τις προκλήσεις εύκολα είναι σημάδι πως είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας. Η αυτοεκτίμηση δεν είναι αρκετά σταθερή και πιστεύεις δεν είσαι ικανός να τις βγάλεις εις πέρας. Αντί να φοβάσαι, απόλαυσε τη διαδικασία και χρησιμοποίησε τις ικανότητες που θα αναπτύξεις για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου.

6 συμβουλές για να συνέλθεις γρήγορα από έναν χωρισμό

Σκέφτεσαι συνέχεια τις αποτυχίες σου

Υπερβολική προσκόλληση στις αποτυχίες σου. Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να δεχτούμε ότι κάνουμε λάθη και αποτυχίες, ωστόσο είναι από τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης. Οπότε σημαντικό είναι να μαθαίνεις και να προχωράς από τις αποτυχίες σου και να μην κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου.

Αναρωτιέσαι αν οι γύρω σου σε συμπαθούν

Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, θέλοντας και μη, επηρεάζει την εικόνα που νομίζεις πως έχουν οι άλλοι για σένα. Η εξήγηση είναι πολύ απλή, όταν δεν συμπαθείς τον εαυτό σου τον κάνεις να πιστεύει πως ούτε οι γύρω σου σε συμπαθούν. Αν αυτή η κατάσταση επικρατεί για εκτεταμένο χρονικό διάστημα, τότε, ενδέχεται να αρχίσεις να βασίζεις την αξία σου στην αποδοχή των άλλων ανθρώπων, μονοπάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

 

 

Συγχωρείς τα λάθη των άλλων αλλά όχι τα δικά σου

Αν δεν εκτιμάς τον εαυτό σου αρκετά και τον πιέζεις υπέρμετρα, τότε μάλλον δεν μπορείς να συγχωρήσεις τα λάθη σου εύκολα. Από την άλλη, παρ’όλα αυτά, είσαι ανεκτικός με τα λάθη των γύρω σου και αναγνωρίζεις πως είναι κάτι φυσικό. Όταν, όμως, πρόκειται για σένα όλες αυτές οι σκέψεις κάνουν φτερά. Πρέπει να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ως έναν άνθρωπο σαν όλους τους υπόλοιπους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved