Πέντε βασικές τεχνικές brazilian jiu jitsu για να μην σε στριμώξουν ποτέ στο έδαφος

Για κάθε επίθεση υπάρχει και μία απάντηση. Και μπορεί να σου σώσει την ζωή. 

Οι μαχητές του brazilian jiu jitsu δεν κυλιούνται στα πατώματα χωρίς λόγο. Ξέρουν πολύ καλά πως οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν, είναι από τα σενάρια που μπορεί να συμβούν έξω. Όπου μπορούν να σε σπρώξουν και να πέσεις στο έδαφος ή που πρέπει να αναγκαστείς να ρίξεις εσύ τον αντίπαλο και να τελειώσεις την μάχη υποτάσσοντάς τον, πριν η κατάσταση ξεφύγει και θρηνήσουμε θύματα.

Δεν είναι μόνο ωστόσο να ξέρεις πως να υποτάσσεις, αλλά να ξέρεις πως να ξεφύγεις όταν η ανάγκη το επιτάσσει. Ακολουθούν πέντε μεγάλες τεχνικές για να αποδράσεις από τις λαβές του αντιπάλου, που όχι μόνο συμβαίνουν έξω αλλά και θα σου σώσουν την ζωή.

 

pexels rodnae productions 8611425 1

 

 

Από Side Control

Το περίφημο side control escape, είναι από τα πρώτα που καλούνται να μάθουν οι νέοι μαθητευόμενοι στο Brazilian jiu jitsu. Ουσιαστικά υπάρχουν διάφορες τεχνικές όπως είσαι κάθετα πάνω στον αντίπαλο και χρειάζεται ακρίβεια για να μπορέσει να δουλέψει σωστά. Το πιο ουσιαστικό από όλα ωστόσο, είναι ο τρόπος που θα εφαρμόσεις τους γοφούς σου με βάση την κίνηση του αντιπάλου.

 

 

Από Turtle

Βασική γνώση και ειδικά στην περίπτωση που είσαι εκτεθιμένος. Παρότι η περίφημη «χελώνα» είναι σπουδαία στάση, το μοναδικό της μειονέκτημα είναι πως βρίσκεσαι συνεχώς σε αμυντική θέση. Στο βίντεο θα δεις πως τα οι κυβιστήσεις και τα απότομα καθίσματα διαφυγής (τα sit outs όπως τα λένε στην πάλη), είναι σπουδαία για να μπορέσεις να ξεφύγεις.

 

 

 

Από Armbar

Από τις πιο επικίνδυνες λαβές καθότι δεν χρειάζεται δύναμη, παρά μόνο η σωστή τοποθέτηση του κορμιού για να κάνεις εξάρθρωση. Κρίσιμος είναι ο χρόνος της εφαρμογής, καθότι ο αντίπαλος μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση σου και να συνεχίσει το submission. Σε κάθε περίπτωση, η προπόνηση φέρνει την τελειότητα.

 

 

Από Guillotine

Αν είναι μία φορά δύσκολο και χρειάζεται timing για να ξεφύγεις από κεφαλοκλείδωμα, είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να ξεφύγεις από γκιλοτίνα στο έδαφος. Επειδή ακριβώς μπορεί να τελειώσει μία μάχη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι συγκεκριμένα τόσο σε όρθια θέση, όσο και στο έδαφος.

 

Από Knee on Belly

Αγαπημένη κίνηση τόσο από τους έμπειρους αθλητές του BJJ, όσο και από μαχητές του ΜΜΑ. Παρότι υπάρχουν πολλές τεχνικές όπου μπορείς να ξεφορτωθείς το γόνατο από το στομάχι σου, το τράβηγμα του γοφού σου από το πόδι του αντιπάλου είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής αντιμετώπιση.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved