Είναι το βρίσιμο ο καλύτερος τρόπος για την επιτυχία;

Μία έρευνα αποκαλύπτει ότι επιβάλλεται να ρίχνεις που και που κάνα μπινελίκι.

Ποια είναι η πρώτη συμβουλή που σου δίνουν όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την αποτυχία; Να ηρεμήσεις, να έχεις υπομονή και να προσπαθήσεις να ξαναβρείς τον εαυτό σου και τα πατήματά σου. Το να ξεσπάσεις είναι κακός οδηγός καθώς μπορεί να σε οδηγήσει σε άσχημες επιλογές.

Όλα αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα. Γιατί σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το να ξεσπάς και να ρίχνεις κανα μπινελικάκι δεν είναι τόσο κακό. Αντιθέτως είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να αφυπνιστείς και να πετύχεις τον στόχο σου την επόμενη φορά. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια του Stanford, του Ohio State και του Kansas, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ξέσπασμα μετά από μία αποτυχία, δίνει τρομερή ψυχική δύναμη.

 

 

Στην έρευνα συμμετείχαν φοιτητές, οι οποίοι έπρεπε να διαπραγματευτούν την τιμή ενός μπλέντερ με την ιδανικότερη προσφορά να είναι στα 3.27 δολάρια. Κανείς δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό το νούμερο αλλά παρατηρήθηκε κάτι που κανείς δεν περίμενε. Εκείνοι που αντέδρασαν άσχημα ήταν πιο αποφασιστικοί στην επόμενη διαδικασία.

Κανείς τους δεν κατάφερε να προσεγγίσει αυτό το νούμερο, αλλά παρατηρήθηκε πως αυτοί που αντέδρασαν άσχημα ήταν πιο αποφασιστικοί στο επόμενο πείραμα.

Έρευνα: Όσο πιο πολύ βρίζεις, τόσο ευφυής είσαι

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει κάποιος το πώς να επικεντρώνεσαι στα συναισθήματα έναντι της λογικής μπορεί να έχει επίδραση σε μελλοντικές ενέργειες, ειδικά στο επαγγελματικό κομμάτι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια συναισθηματική αντίδραση και σε μια γνωστική. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να αισθάνεται άσχημα όταν ξεσπάει μετά από μια αποτυχία. Αυτό το ξέσπασμα, πέρα από την ένταση της στιγμής, δίνει τρομερή ψυχική δύναμη για τη συνέχεια, ενώ η έντασή του αποφορτίζει το μυαλό και τη μνήμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Dr. Noelle Nelson του University of Kansas.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved