associated press Αν θέλεις να πλουτίσεις, πρέπει να κόψεις αυτές τις 5 συνήθειες

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Θέλει τρόπο και όχι κόπο.

Ποιος δεν επιθυμεί να είναι πλούσιος; Ποιος δεν θέλει εκείνη την ευκολία στα οικονομικά του που του λύνει τα χέρια; Παρότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, σε βγάλει από τις δύσκολες καταστάσεις και κάνει πιο εύκολη τη ζωή σου. Πώς θα καταφέρεις να πλουτίσεις; Μία ερώτηση που δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση. Αλλά υπάρχουν πέντε συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αν επιθυμείς κάποτε να έχεις γεμάτο πορτοφόλι.

Δεν κάνεις αποταμίευση

Κάθε μήνα φρόντισε να αφήνεις στην άκρη ένα σεβαστό ποσό ώστε να το έχεις σε περίπτωση ανάγκης ή σε περίπτωση που θέλεις να επενδύσεις σε μια ευκαιρία. Θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν δεις πως σε έναν χρόνο θα έχεις μαζέψει ένα ποσό που ποτέ δεν θα το πίστευες.

 

 

Σπαταλάς χρήμα

Όλοι θέλουμε τη μεγάλη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Σε αντίθεση περίπτωση θα μένεις πάντα με μηδενικό ποσό στον λογαριασμό σου. Μην αγοράζεις πράγματα που δεν τα χρειάζεσαι, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσεις κάποιον.

Δεν δουλεύεις έξυπνα

Η σκληρή δουλειά δεν σημαίνει πως θα σε κάνει πλούσιο. Πρέπει να δουλεύεις έξυπνα γιατί είναι γνωστό το μότο «τα λεφτά δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο». Ψάξε για εκείνη την ευκαιρία που θα γεμίσει τον λογαριασμό σου με λεφτά.

Πώς θα σώζεις λεφτά κάθε μήνα

Δεν παίρνεις ρίσκα

Όσο δεν βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου, τόσο δεν πρόκειται να κάνεις το μεγάλο βήμα. Το να φοβάσαι και να μην ξεπερνάς τον εαυτό σου δε θα σε οδηγήσει στον πλούτο αλλά σ’ ένα φαύλο κύκλο. Πάρε την απόφαση να ρισκάρεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Βολεύεσαι

Το να έχεις τη σιγουριά του μισθού είναι σημαντικό. Αλλά αν θέλεις να πλουτίσεις, τόσο κάνε κάτι δικό σου. Φύγε από το βόλεμα του υπαλλήλου και γίνε επιχειρηματίας ή freelancer. Φυσικά είναι πιο δύσκολο αλλά αν πάνε όλα καλά, τότε θα αποκτήσεις μεγαλύτερη οικονομική άνεση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved